body

Leder

Velkommen til InsideBusiness #14  

Bankerne står overfor en af de sværeste opgaver i mange år. For hvordan skal de forsvare at opkræve den lukrative formidlingsprovision ved salg af investeringsbeviser, hvis de ikke yder en egentlig rådgivning?

Vi taler med de toneangivende aktører Danske Bank, Nordea og Finansdanmark om den svære eksamen om formidlingsprovision, der er i gang, idet Finanstilsynet efter sommerferien offentliggør sin store undersøgelse af bankernes adfærd på det højspændte område.

Vi går også helt tæt på den kontroversielle kapitalfond Altor, der nu gør klar til at hjælpe Tryghedsgruppen ud af pengetankens tidligere så problematiske fitness-investering. En børsnotering synes at være den oplagte løsning for de to investorers fælles fitness-kæde HFN, og for den svenske kapitalfond kan salget meget vel bane vejen for en ny fond.

En opsigtsvækkende udbud får i denne uge tilføjet et nyt kapitel, da den statslige enhed Moderniseringsstyrelsen nu retter en usædvanlig skarp kritik af de konsulenthuse, der for kort tid siden var ude med riven efter styrelsen, der havde bortdømt en stribe af landets førende rådgiver i forbindelse med en stor rammeaftale.

Overraskende jobskifte

Vi bliver lidt i konsulenternes verden for en af branchens mest erfarne og efterspurgte rådgiver tog i denne uge et overraskende karriereskift. Vi går tæt på Bain & Co.’s danske frontfigur Niels Peder Nielsen, der fremover skal være med til at uddele milliarder på vegne af Novo Fonden.

Den ellers så succesrige kapitalfond FSN er i denne uge i uvant negativt søgelys efter en decideret fiasko-notering i Sverige, hvor fondens selskab Bygghemma med ATP i ejerkredsen har tabt mere end 20 procent af sin markedsværdi, siden selskabet blev børsnoteret for få uger siden.

Og så er der hård kamp blandt flere af aktørerne i den danske forsikringsbranche, der slås om vækst og dermed kunderne. Særligt et selskab var ramt af et katastrofalt 2017, der gjorde ondt på indtjeningen.

Vores kyndige kommentator Jesper Langmack analyserer i denne uge lønudviklingen på det amerikanske arbejdsmarked, der har altafgørende betydning for udviklingen på aktiemarkedet.

Og så er denne uges bog et spændende indspark om de amerikanske giganter Facebook, Google og Amazons rolle i den vestlige verdens fremtid. Olav Vorup anmelder bogen ”Move fast and break things – sådan har Facebook, Google og Amazon sat vores kultur under pres og undermineret demokratiet”.

 

God læselyst