Industriens Pension

Leder

Velkommen til InsideBusiness #41

Den seneste tid har været et sandt blodbad på aktiemarkedet, og det gør ondt på pensionskassernes afkast. Vi ser på, hvem der har klaret nedturen bedst. Vi sætter også fokus på en tidligere EQT-profil og det omstridte begreb teknisk analyse, ligesom vi stiller skarpt på de interne slagsmål i Forsikring & Pension.

Det har været en ren gyser på aktiemarkedet de sidste måneder. Det har sat pensionsselskabernes investeringsstrategi under pres. Vi kortlægger, hvem der har klaret sig bedst.

Vi går dernæst tæt på den tidligere EQT-chef Peter Korsholm, der i privat regi har stået bag en række succesfulde handler, hvor nøglen har været at købe på bunden. Det seneste skud på stammen ser ud til at blive Lomax, som Carnegie nu har fået til opgave at sælge for omkring 400 millioner kroner.

Det handler også om pensions- og forsikringsbranchens noget udfordrede organisation, Forsikring & Pension, der på pensionssiden er præget af voldsomme interne slagsmål mellem medlemmerne, som ofte har vidt forskellige interesser og tillige driller hinanden. Er der brug for en opsplitning eller en ny bestyrelse?

Begrebet ’teknisk analyse’ har for alvor vundet indpas de senere år, og flere aktører på børsmarkedet tjener gode penge på at sælge produktet. Fra flere sider mødes den påståede videnskab dog med stor skepsis. Men er det fup eller fakta?

Smertelig uge for ny Danske Bank-topchef

Vores klummeskribent i denne uge er den anerkendte professor Carsten Tanggaard fra Aarhus Universitet, der revser danskerne for at skele alt for meget til deres fradrag, når de sparer op til pensionen.

Atter en gang er Danske Bank havnet på forsiderne, efter at den meget omtalte whistleblower Howard Wilkinson i denne uge gav sit syn på, hvor både banken og myndighederne har svigtet. Kan Danske Bank lære at elske sin nye helt, eller begår bankens nye midlertidige topchef de samme fejl som forgængerne.

Det handler også et giftigt frasalg af virksomheden DPA-microphones, en revisionsbranche under pres samt en pensionssektor, der er splittet om fremtidige garantier til kunderne.

På denne uges kultursider anmelder vi nok en ledelsesbog, der handler om at drive forandringer gennem i sit arbejdsliv, hvilket ofte er en meget svær øvelse.

God læselyst!

InsideBusiness-teamet