ejendomspix

Leder

Velkommen til InsideBusiness #4

I denne udgave af InsideBusiness ser vi på et principielt børsopgør om kontrollen med et gearet ejendomsselskab. Vi har også artikler om pensionsaktørernes langsigtede afkast, om Nets og dankortet, samt om nye tider i Axcel.

Det går hårdt for sig, når risikovillige udenlandske aktører hjulpet af skrappe advokater kaster sig over byttet i form af mindre selskaber på fondsbørsen. Et eksempel herpå er det opgør om kontrollen med Admiral Capital, som i disse dage folder sig ud. En gruppe af ressourcestærke mindretalsaktionærer kæmper for at råbe myndighederne op om det, der kan være fejlslagen opkøbslovgivning.

Dernæst handler det om vores alles opsparing i pensionskasser og -selskaber, hvor vi denne gang har undersøgt afkastet over en femårig periode. Det giver et interessant billede af de aktører, som er bedst til at klare udfordringerne i et investeringsmæssigt svært år som det netop overståede.

I disse dage er der også massivt fokus på dankortets fremtid, hvor kapitalfondsejede Nets kæmper en brav kamp sammen med de dele af detailhandlen og det politiske system, som fortsat støtter nationalkortet. Midt i balladen lancerer Nets en ny og mere offensiv prisstruktur, men er det andet end varm luft?

Store ting sker i Axcel

Det har langtfra været let at skifte en række tunge partnere ud, men nu er landets største kapitalfond, Axcel, langt om længe på plads med sit omfattende generationsskifte. Vi ser nærmere på kapitalfonden, der har investeret massivt de senere år og netop nu er i gang med at frasælge en række selskaber.

Vi har i denne uge også en kommentar om aktiemarkedets udvikling i 2019 fra Formueplejes Otto Friedrichsen, der ser på markedsrisici. DVCA’s Henriette Kinnunen forsøger i denne uge at give lidt tiltrængt perspektiv på en skinger debat, hvor alt, hvad der lugter af kapitalfond, bliver udråbt som banditter i habitter.

I denne uge har vi også haft fokus på udviklingen i bankafviklingsselskabet Finansiel Stabilitet, hvor de mange retssager først og fremmest har gavnet pengepungen i store advokathuse som Kromann Reumert og Kammeradvokaten. Vundne retssager og erstatninger har det været så som så med. Vi har også et interview med Topdanmarks direktør, Peter Hermann, der ser en lys fremtid for det udfordrede selskab, hvis liv- og skadesforsikring lærer at arbejde bedre sammen.

Og så er der sket ting og sager med det spændende projekt Blazar Capital, der har tidligere superkonsulenter fra McKinsey i spidsen.

På kultursiderne anmelder vi bogen om digital forretningsdrift med det kække navn ’Fuck it, ship it’, der får fine ord og fem stjerner med på vejen.

 

God læselyst!

InsideBusiness-teamet