Mercedes-Benz 

Mercedes-Benz

Leder

Velkommen til InsideBusiness #7

Der er behov for betydelige ændringer for at sikre, at fremtidens pensionsprodukter passer med de ældres behov. Vi går bag om en af branchens største udfordringer. Vi ser også på, om det kan betale sig at hyre konsulenter, på den hæsblæsende kamp om prestigebilmarkedet og på, hvilke advokathuse der løber med sejren på det lukrative M&A-marked.  

Både Danica og PFA arbejder for at knække koden til fremtidens pensionssystem. Problemet er, at overgangen til markedsrenteprodukter gik for stærkt, og nu er der brug for pensioner, der sikrer mod alt for store udsving i udbetalingerne som følge af uro på de finansielle markeder, lyder det fra en af branchens garvede iagttagere.

Hvor langt er selskaberne kommet med produktudviklingen og er der nogen i branchen, der er kommet i mål?

Dernæst handler det om konsulentbranchen. For kan det virkelig svare sig at hyre en konsulent? Ja, lyder det overraskende svar i en rapport fra Dansk Industri, som har afdækket et af konsulenternes væsentlige arbejdsfelter.

Vi går også tæt på det prestigefyldte marked for køb og salg af virksomheder, der er et udpræget fokusområde hos en række af landets førende advokathuse. Vi går tæt på, hvem der løber med de lukrative opgaver, ligesom vi stiller skarpt på, hvorvidt Kammeradvokatens entre på det konkurrenceprægede marked har været en succes.

Hvem vinder slaget om bilmarkedet?

Og så ser vi på et område, der sjældent finder vej til erhvervsmediernes spalter, bilområdet. For der foregår et hæsblæsende slagsmål om at erobre markedsandele i prestige-segmentet med Mercedes, BMW og Audi som dominerende spillere. Men hvem er vinderne og taberne i slaget om bilmarkedet?

Denne uges klumme handler igen om hotelindustrien og om mulighederne for, at København kommer endnu et nøk opad i det lukrative marked for erhvervsrejsende.

I denne uge har vi også skrevet artikler om kapitalfondene, der trues af butiksdød, om det kundeejede forsikringsselskab GF Forsikring, der går enegang med en ny strammerkurs, ligesom vi bringer en artikel om de pensionskasser, der er tvunget til at tage tab på det, der lignede en guldrandet investering i Nykredit.

På kultur-siderne anmelder Joachim Sperling i denne uge bogen Adfærdsøkonomi – Hvordan vi afslørede det ufornuftige menneske. Her bliver vi klogere på at forstå og kapitalisere på menneskets svagheder og irrationelle handlinger.

 

God læselyst

 

InsideBusiness-teamet