;
SteelSeries web1

Inside story

Aflysning truer notering af Axcels guldæg

En konkurrents noget haltende børsnotering og mere lunke fremtidsudsigter sår nu tvivl om, hvorvidt Axcel vil gennemføre sine planer om en hurtig børsnotering af gamerselskabet SteelSeries.

Den største danske børsnotering i 2021 risikerer nu at blive droppet i 11. time. En måned før Axcels guldæg officielt annoncerer sine børsplaner i en såkaldt intention to float (ITF), er der nemlig opstået så meget tvivl blandt investorerne, at noteringen risikerer at blive droppet.

SteelSeries har ellers været og er fortsat en yderst veldrevet og hastigt voksende virksomhed, men i løbet af sommeren har der været tiltagende mislyde fra konkurrenterne i industrien.

Det sår tvivl om, hvorvidt Axcel, landets største kapitalfond, vil få held med at hente den værdisætning på op imod 15-20 gange indtjeningen i gamervirksomheden, som kapitalfonden har sat næsen op efter.

En sådan værdisætning vil medføre, at SteelSeries kan få en markedsværdi på 6-8 milliarder kroner, men som tidligere beskrevet i InsideBusiness har de danske investorer udtrykt bekymring for, hvorvidt den succesfulde gamervirksomhed kan fortsætte den vilde vækst.

Især 2020 var et helt unikt år for Axcels guldæg, der kunne notere sig massiv vækst i både omsætning og indtjening, men da en stor del af den flotte fremgang var drevet af positive effekter fra covid-19, er det uhyre svært for investorerne at spå om, hvorvidt SteelSeries kan formå at fastholde momentum.

Det gør det svært at prissætte aktien og kan i sidste ende få negativ betydning for den pris, som Axcel og fondens rådgivere fra Danske Bank, Jeffries og ABG Sundal Collier kan sælge aktierne for.

Lunken notering fra konkurrent

Indtil videre er planen fortsat at offentliggøre SteelSeries’ børsplaner 9. september, men især de udenlandske investorer har på det seneste indtaget en noget mere tøvende rolle i forhold til at investere i de nye aktier.

Her skeler de især til børsnoteringen af en anden gamervirksomhed, tyske Cherry, der kort før sommerferien blev sendt på børsen i Frankfurt. Her landede aktiekursen helt nede på 32 euro, hvilket var ganske lavt i forhold til det interval på 30-38 euro, der indledningsvis var blevet meldt ud.

Samtidig skeler mange investorer til de regnskaber fra SteelSeries børsnoterede konkurrenter som Turtle Beach, Razer og Corsair, der er offentliggjort i løbet af sommeren. Her har flere selskaber peget på den fortsatte usikkerhed i forhold til fremtidens vækstrater, ligesom flere taler om stigende omkostninger i værdikæden.

Det har medført kursskred i flere selskaber, hvor især giganten Logitech er blevet hårdt ramt med et kursfald på over 13 procent den seneste måned, ligesom også de øvrige konkurrenter har fået skåret omkring 10 procent af deres markedsværdi.

”Kombinationen af usikkerhed i markedet og pres på konkurrenternes multipler samt det faktum, at Axcel ikke bare børsnoterer for enhver pris, betyder, at risikoen for en aflysning er steget markant. De danske investorer er stadig overvejende positive, mens udlandet er noget mere skeptisk i forhold til den pris, som Axcel gerne vil have. Vores vurdering er, at det er fifty-fifty i øjeblikket,” forklarer en kilde med indgående kendskab til den aktuelle proces.

Vil ikke sælge med rabat

Flere kilder peger over for InsideBusiness på, at et scenario sagtens kan være, at Axcel simpelthen afblæser børsnoteringen af SteelSeries og i stedet fokuserer på enten at finde en industriel køber nu eller på et senere tidspunkt.

Hos fonden selv er man også af den overbevisning, at man med SteelSeries sidder med et utrolig stærkt aktiv, der står over for nogle unikke vækstmuligheder. Derfor ser Axcel ingen grund til at tvinge en børsnotering igennem, medmindre man virkelig kan få den ønskede pris og dermed sikre investorerne et forrygende afkast.

SteelSeries er således allerede nu på vej til at blive en af Axcels absolut bedste investeringer siden noteringen af Pandora i 2010, og derfor er lysten til at give skeptiske investorer alt for stor rabat også meget begrænset.

Samtidig har kapitalfonden kun ejet gamervirksomheden i to år, hvorfor man sagtens kan beholde den danske vækstvirksomhed på egne bøger de kommende år og i stedet sælge til en industriel køber på et gunstigere tidspunkt.

Her er især danske GN Store Nord en oplagt køber, da den børsnoterede gigant har et klart ønske om at gøre sit indtog inden for produktion af udstyr til gamere, der er et segment i hastig vækst. Fra GN’s side lyder analysen, at man er nødt til at købe sig til en position i markedet, og ifølge InsideBusiness’ oplysninger har der også været uformel kontakt mellem GN-toppen og ledelsen i SteelSeries.

Ifølge flere analytikere, der følger GN-aktien, vil der være oplagte synergier mellem de to selskaber, men det springende punkt er, hvorvidt industrispilleren kan betale de priser, som Axcel er blevet stillet i udsigt af sine rådgivere.

”Det er nu eller aldrig for GN, og den aktuelle usikkerhed i gamerindustrien er kun noget, der taler til deres fordel, hvis de mener det seriøst og gerne vil satse på dette forretningsområde i fremtiden. Der bliver gået meget stille med dørene, men det er klart vores opfattelse, at GN i øjeblikket regner på casen,” forklarer en investor til InsideBusiness.

Partner i Axcel Lars Cordt, der er ansvarlig for investeringen i SteelSeries, skriver i en mail til InsideBusiness, at man ikke har nogen kommentarer til den aktuelle proces.

 

Læs mere

Investorer nervøse for Axcels guldæg

Her er sommerens store M&A-handler

M&A-koryfæ er fortid i revisionsgigant

Markant tilbagegang i storbanks prestigeafdeling

Kapitalfond jagter lånemarked, som bankerne udelukkes fra

Sådan er afkastet i de danske kapitalfonde

Axcel på kollisionskurs med storbank