Søren V Pedersen_Beierholm_3

Virksomheder

Revisorkæmpe i rekordvækst – foretager strategiske ændringer i forretningen

Revisionsgiganten Beierholm kan endnu en gang indkassere rekorder i top og bund via opkøb og dedikeret fokus på mindre og mellemstore virksomheder. Væksten skal sikres med flere opkøb, fortæller administrerende direktør – dog kommer Beierholm til at foretage ændringer.

Hos et af landets førende revisionsselskaber, Beierholm, mærker man en øget efterspørgsel fra kunderne inden for rådgivning, revision og outsourcing.

Efterspørgslen er faktisk så stor, at det strømmer ind med millioner til selskabets pengekasse.

Beierholm kan således gå ud af det skæve regnskabsår 2023/24 med en omsætning på 1,64 milliarder kroner – et løft på 15 procent fra forrige regnskabsår.

Dermed kan Beierholm vinde indpas som et af de fire største revisionshuse i Danmark målt på omsætningen, kun overgået af big four-husene Deloitte, PwC og EY.

Samtidig er bundlinjen blevet løftet til knap 1,2 millioner kroner, mens egenkapitalen lander på 68,2 millioner kroner mod knap 67 millioner ved sidste årsregnskab.

At omsætningen er steget med så meget, overgår på mange måder virksomhedens forventninger, fortæller den snart 50-årige administrerende direktør Søren V. Pedersen, der har været en del af Beierholm siden 1993.

Han tilskriver fremgangen Beierholms overordnede strategi, ’Bedst til smv’, der – som titlen antyder – i grove træk går ud på at gå efter små og mellemstore virksomheder.

I den strategi ligger der en løbende indsats for at placere sig bedst i branchens konsolideringsbølge. Noget, som har givet pote for Beierholm samtidig med, at man har oplevet fremgang på flere af husets kerneforretninger.

”Vi har set, at vi har kunnet vækste på centrale forretningsområder som outsourcing, rådgivning og skat. Samtidig har vi opkøbt mindre og mellemstore revisionsforretninger, hvilket også har bidraget til væksten. Så vores vækst er både sket organisk og via opkøb,” siger Søren V. Pedersen.

Revisionsgiganten med snart 2.000 medarbejdere har da også gennem de seneste år været særdeles aktiv, når det kommer til at få flere mindre huse ind i folden.

Beierholm købte således Revision Limfjord sidste år, og i starten af 2024 blev der indgået aftaler om at overtage Døssing & Partnere i Hillerød og Timevision i Brøndby.

Søren V. Pedersen har tidligere fortalt til InsideBusiness, at det er et område, som revisionshuset kommer til at sætte strøm til i de kommende år. De seneste resultater bekræfter blot, at det er den rette vej at gå, da det er altafgørende for Beierholms fortsatte vækst, siger han.

“I de forgangne to-tre år har vi faktisk stået i situationer, hvor vi har måttet sige nej tak til kundeopgaver i revisionsforretningen, fordi vi ikke har haft ressourcerne til at løfte dem. Nu begynder vi at se en åbning, således at det er lidt lettere at rekruttere nye erfarne medarbejdere, i kombination med at vi oplever en nedgang i medarbejderafgangen. Det giver os flere ressourcer og dermed mulighed for ikke blot at takke ja til nogle af de kundehenvendelser, vi før takkede nej til, men samtidig også giver os overskydende ressourcer til på ny at få fokus på at være opsøgende i for hold til nye kunder,” siger Søren V. Pedersen.

Siger farvel til forretningsområde

For at kunne tiltrække de nødvendige medarbejdere og få flere smv’er ind i kundeporteføljen har Beierholm justeret på en række områder, fortæller Søren V. Pedersen.

Blandt andet har revisionshuset valgt at skifte selskabsform – fra at være et Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, går Beierholm nu under betegnelsen Godkendt Revisionspartnerselskab.

Top-10: Disse revisionshuse håndterer flest årsrapporter

1. Beierholm, 32.150
2. BDO, 24.085
3. PwC, 16.913
4. Deloitte, 14.203
5. EY, 11.402
6. Grant Thornton, 11.181
7. Martinsen, 7.771
8. Redmark, 6.717
9. Partner Revision, 5.594
10. RSM, 4.392

Kilde: Revision i Danmark (Dataminds). Kunder fordelt på revisionsvirksomheder i Danmark pba. registreringer til Erhvervsstyrelsen pr. 4/9 2024.

Beslutningen er primær en teknisk ændring i forhold til revisorloven og får som sådan ikke en nævneværdig betydning for den daglige dont i Beierholm.

Dog kommer ændringen til at give nogle forretnings- og konkurrencemæssige fordele, idet man dels kan sende et signal til omverdenen om, at man i sin opkøbsstrategi er interesseret i godkendte og registrerede revisionsvirksomheder såsom førnævnte Døssing & Partnere og Timevision, der begge er godkendte revisionsvirksomheder.

Dels sker det også for at kunne give flere muskler til de allerede registrerede revisorer, der ved de seneste års opkøb er blevet en del af Beierholm.

Samtidig har Beierholm truffet en vigtig beslutning inden for revisionsområdet: Fremover kommer huset ikke til at foretage revisioner af pengeinstitutter.

Dermed siger de farvel til de mindre sparekasser og andelskasser Borbjerg Sparekasse, Fasteroikos, Klim Sparekasse, Sønderhå-Hørsted Sparekasse, Andelskassen Fælleskassen og Stadil Sparekasse, som havde Beierholm som revisor.

”Fordi vi har valgt at have et stærkt fokus på smv’er, kigger vi løbende på, om der er områder eller segmenter, vi fortsat skal have. I det arbejde har vi fundet frem til, at set i sammenhæng med de mange særlige krav der gælder til revision af pengeinstitutter, herunder særlige uddannelseskrav og krav til timetal inden for revision af pengeinstitutter for de underskrivende revisorer, bliver det vanskeligere og vanskeligere for os at udføre revision af pengeinstitutter på lønsom vis,” siger Søren V. Pedersen om beslutningen.

Revision af pengeinstitutter er et område, der har vist sig at være et guldæg for især big four-husene EY, Deloitte og PwC, hvor såvel store som mellemstore banker er at finde på deres ordrebøger.

Det er også et marked, hvor de store huse har den fornødne volumen og tilstrækkelige ressourcer til at rådgive bankerne om complianceregler, og hvor de mindre huse kan få svært ved at få fodfæste, vurderer Søren V. Pedersen.

Derfor forestiller han sig, at big four kommer til at sætte sig tungere på bankrevision, men for Beierholms vedkommende er det ikke noget, der får ham til at ligge søvnløs om natten.

”Det er ikke et forretningsområde, der har fyldt særlig meget for os. Så selv om det altid er træls at sige farvel til kunder, kommer det ikke til at påvirke forretningen på nogen nævneværdig måde.”

Stigende konkurrence blandt underlag

Beierholm er dog ikke det eneste revisionshus, der fokuserer sine kræfter på smv’er, i takt med at store virksomhedskunder overtages af de store rådgivnings- og revisionshuse.

I underlaget af big four gør Redmark, Inforevision og RSM sig klar til at udvide på tværs af landet og opruste med yderligere mandskab på kerneforretninger.

Også BDO, Grant Thornton, Baker Tilly og Martinsen køber op blandt mindre huse for at øge deres forretningsområder og markedsandele.

Samtidig gør både de store og små huse sig klar til at gå ind i markedet for ESG-rapportering og bæredygtighed, som kan vise sig at blive et guldrandet marked for både godkendte revisorer og uafhængige rådgivere.

Søren V. Pedersen ryster dog ikke på hånden over den stigende konkurrence. Med sin størrelse og position på smv-markedet har Beierholm stadig noget at skulle have sagt, mener han.

Dertil kommer revisionskæmpen også til at skrue op for rådgivning, regnskabsmæssig assistance og revision inden for bæredygtighed og ESG samt andre ydelser for at holde sig relevant, eksempelvis juridiske ydelser til ejerledede smv-kunder, hvor assistance til for eksempel ægtepagter, testamenter og ejerfuldmagter blive relevant.

Af samme grund er han fortrøstningsfuld og er overbevist om, at huset nok skal kunne øge omsætningen med yderligere 15 procent, når regnskabsåret 2024/25 er overstået. Og at flere smv’er og mindre revisionshuse vil kunne se fidusen i at blive en del af Beierholm.

”Vi kommer primært til at fokusere på vores egen forretning og på det, vi har fået opbygget, og med baggrund heri udbygge og fintune eksisterende ydelser og processer, frem for at være nervøs for den øgede konkurrence fra både vores store og mindre konkurrenter. Det er for mig at se opskriften på fortsat at kunne være markedsleder i smv-segmentet,” siger Søren V. Pedersen.

Læs mere

Parter ser gode takter i udspil om bæredygtighedsrapportering. Centrale spørgsmål står dog endnu

Opkøbsjagt fortsætter i revisionsbranchens underlag: Huse vil udvide på tværs af landet og nøgleområder

Revisionsgigant skifter ud i nøgleposter og skærper fokus på nordisk marked

Revisionskæmpe sætter skub i konsolidering med opkøb af mindre hus

Udskiftninger i toppen ruller ind over revisionsbranchen. Gigant melder nu også om generationsskifte

Mindre revisionshuse oplever stabil fremgang og vækst. Opkøbslyst melder sig hos flere

Større banker er stadig guldæg for revisorer. Især to huse fører nu i feltet

Beierholm-topchf vil lægge 800 millioner til forretningen på fem år