;

Ure i høj kurs: Schweizisk perfektion i din portefølje 

En voldsom efterspørgsel på eksklusive ure fra de mest anerkendte producenter i verden er med til at drive priserne i vejret. Købet af det rette ur kan på sigt vise sig at blive en god investering. 

Tid er penge, og set med økonomiske briller er der en enorm industri forbundet med at holde styr på tiden. Det globale marked for armbåndsure omsætter årligt for mange milliarder kroner. En lille del af urmarkedet adskiller sig ved at have et investeringsmæssigt potentiale. Her kan det rette køb vise sig at være en god investering. I de senere år er eksklusive mærker som Patek Philippe, Rolex og Omega steget betydeligt i pris.  

Den stigende markedsværdi gælder også for brugte ure samt ure, der er produceret for rigtig mange år siden, kendt som vintageure. For eksempel er Rolex-sportsure fra 1950’erne og 60’erne meget populære for tiden.  

Det er især ure fra schweiziske producenter, der er i høj kurs hos samlere, og det er netop populariteten blandt samlerne, der er med til at drive prisen op efter klassiske principper om udbud og efterspørgsel.  

Ønsker man at supplere sin investeringsportefølje med et ur på håndleddet eller i bankboksen, har man som udgangspunkt to muligheder: enten at købe et splinternyt ur hos en forhandler eller afsøge brugtmarkedet 

Brugtpriser overstiger listepriser Den store efterspørgsel har skabt lange ventetider hos forhandlerne på udvalgte ure, ofte flere års ventetid. Paradoksalt nok kan den heldige køber, der omsider får leveret et eftertragtet ur hos sin forhandler, opleve, at hans nye ur er meget mere værd på brugtmarkedet end den listepris, han har betalt – alene fordi efterspørgslen er meget stor.  

For investering i ure gælder, at man skal være opmærksom på urets mærke, historie, kvalitet, materialer og udseende, herunder stand. Urkassen må ikke være poleret, så formen er ændret, og uret må heller ikke på et tidspunkt være blevet malet op. Det er generelt bedst at anlægge en konservativ tilgang og vælge ure med stålkasser og runde former.  

Vælger du at investere i et ur, er det en god idé at få alle papirer, certifikater og inder- og yderboks med i købet. Det giver sikkerhed for urets historie og er med til at øge den samlede værdi med op til 10-15 procent 

Som på de finansielle markeder kan det være svært at forudsige, hvilke ure der bliver den bedste investering på sigt. Helt afgørende er det dog at gå efter de urmærker, hvor der er samlere. Det er nemlig entusiasterne, der er med til at drive prisen op, og her er især Patek Philippe og Rolex i høj kurs.  

Investeringspotentialet afhænger selvsagt af, hvor eftertragtet uret bliver på sigt. Når det er sagt, er det også værd at følge sin smag og mavefornemmelse, når man investerer i et ur, for ligesom i investeringsverdenen er der ingen garantier for, at dit ur vil opleve fremtidige værdistigninger. 

Kommentér dette blogindlæg herunder