Jon Johnsen,  koncerndirektør i PFA Pension. Han er COO med ansvaret for IT, Kunder,  Pensionsservice og Videncenter.

Pension

Her er PKA’s nye topchef

Den mangeårige PFA-direktør Jon Johnsen bliver ny topchef for PKA . Han overtager efter Peter Damgaard den 1. marts. Læs det første interview med den nybagte topchef.

Det bliver PFA-direktør Jon Johnsen, som bliver ny topchef i PKA. Den garvede pensionsmand Jon Johnsen har i de sidste par år levet en mere diskret rolle i det absolut øverste ledelseslag under Allan Polack i PFA. Og han er yderst tilfreds med skiftet:

“PKA er et utrolig veldrevet selskab, som Peter Damgaard har ført frem, til stor glæde for medlemmerne. Og jeg vil gerne bygge videre på den succes, som PKA allerede oplever. Jeg kan som sådan ikke pege på specifikke udfordringer,” siger Jon Johnsen til InsideBusiness.

Jon Johnsen er ikke ubekendt med rollen som pensionstopchef, idet han i en periode var øverst i ledelsen for PFA, da man i en hektisk periode uventet skiftede Henrik Heideby ud, indtil Allan Polack kunne tage over.

I det hele taget må man sige, at 51-årige Jon Johnsen er overordentlig erfaren, idet han har siddet som COO i PFA i mere end 10 år.

Blå bog

·       Jon Johnsen er født den 17. april 1968 i Gentofte

·       Uddannet civilingeniør fra DTU

·       HD i Informatik og økonomistyring fra CBS

·       Konsulent i PriceWaterhouseCoopers

·       Teknik- og driftsdirektør i KMD A/S

·       Koncerndirektør og COO i PFA med ansvaret for Kunder & Services

Det var da heller ikke noget problem at blive fit & proper-godkendt, så i den kontekst har den erfarne headhunter Henrik Greisen fra Human Capital Group valgt en konservativ profil – og Jon Johnsen kommer til at være ene mand i direktionen.

Der er dog ingen tvivl om, at der bliver nok at se til, for PKA’s struktur er berygtet for, at der på grund af baglandet er en række forskellige bestyrelser at tilgodese. Derfor bliver der ganske megen mødeaktivitet:

“Det er en del, som jeg glæder mig til. Jeg kommer til at være meget tæt på medlemmerne på både bestyrelsesmøder og generalforsamlinger. Jeg synes, det er en meget spændende del af jobbet, at jeg er meget tæt på de medlemmer, vi repræsenterer i PKA.”

På det seneste har PKA også med stigende succes etableret sig som kommercielt pensionsselskab og har for nylig vundet kunder som Synoptik og Neye. Den linje skal fortsætte, konstaterer Jon Johnsen.

“Jeg ved jo, at PKA i dag kigger på medlemsgrupper, der minder om medlemsgrupperne i PKA i det kommercielle marked. Det vil jeg ikke lave om på. Jeg er ikke fuldt orienteret om, hvilke aktuelle sager der kører her, og derfor bliver jeg nødt til at afvente og høre om det mere præcise indhold i strategien, før jeg kan sige mere om det.”

I PFA har Jon Johnsen været vant til, at man gentagne gange har fået klø for uheldig omfordeling af kundernes penge, for eksempel i Kundekapital og ved de kronisk underskudsgivende ordninger på SUL. Man kommer til at gøre en indsats for at undgå, at det sker i PKA:

“Det er utrolig vigtigt, at det, man gør, er til fordel for de medlemmer, man allerede har,” lyder det fra Jon Johnsen, der er meget tilfreds med det nye karriereskridt:

“Jeg er utrolig glad og stolt over at få muligheden for at blive nummer et i et så respekteret selskab, der er en grundpille i det danske velfærdssamfund. Jeg er desuden glad for at kunne videreføre PKA’s grønne profil, både hvad angår ESG og fokus på alternative investeringer.”

Bestyrelsesformand i PKA A/S Stephanie Lose glæder sig over ansættelsen af den erfarne pensionsdirektør til at stå i spidsen for PKA.

”Jon kommer til PKA med meget stor erfaring fra pensionssektoren. Han har opnået rigtig flotte resultater i sin nuværende stilling, han har en personlighed og nogle grundlæggende værdier, der passer til PKA, og han er ikke mindst en dygtig leder. Derfor er jeg slet ikke i tvivl om, at Jon er den helt rigtige nye direktør for PKA,” siger Stephanie Lose i en pressemeddelelse.

Også næstformand Grete Christensen fremhæver Jon Johnsens evne til at skabe konkurrencedygtige produkter med meget stor effektivitet.

”I PKA er det vigtigt for os, at vi leverer en livsvarig tryghed via enkle pensionsløsninger til et solidarisk fællesskab af 320.000 medlemmer, og det er Jon Johnsen den rigtige til at sikre. Han har et stort kendskab til pensionsområdet og de produkter, vi leverer til vores medlemmer. Samtidig kan han være med til at videreføre PKA’s ambitiøse arbejde på investeringsområdet, hvor vi fortsat vil være helt i front, både når det kommer til afkast og ansvarlighed,” siger Grete Christensen.

PKA har en samlet formue på 300 milliarder kroner og administrerer pensioner for fire pensionskasser inden for social- og sundhedsområdet. PKA har godt 320.000 medlemmer, som er sikret pensionsordning via overenskomster, og selvstændige eller privatansatte uden for overenskomst kan også blive medlem i PKA.

 

Læs mere

Topheadhunter: Flere profiler skal erstatte en topdirektør fremover

Pensionsbranchen beder myndigheder om indgreb mod udskældte forsikringer

Pensionsbosser i slagsmål om principiel problemstilling

PFA-direktør revser konkurrenterne  

Ny spiller lurer på pensionsbranchens udskældte forretningsområde

PFA kvitter højaktuelt udbud: Opgør i pensionsbranchen

Klapjagt: Pensionsselskaber risikerer nye store tab på forsikringer

Pensionsselskab skærer ned på udbudsrunder med mæglere efter kæmpetab

Titusindvis af pensioner skal tvangsflyttes

Kritisk rapport udløser oprør i mæglerbranchen

Vi afslører ny rapport kommercielle pensionsselskaber får hård medfart – Arbejdsmarkedspensioner slipper billigere

Se anbefalingerne om øget konkurrence indenfor arbejdsmarkedspensioner

Den store oprydning i pensionsbranchen udebliver

Se anbefalingerne der skal øge konkurrencen om firmapensioner