;
bitcoin

Kultur

En let introduktion til digitale valutaer

I bogen Bitcoin kan du hurtigt blive klogere på kryptovalutaernes revolution og få et nemt overblik over teknologiens potentiale.

Forfatterne Peter Hertz og Alexander Wulff har begået en lille perle om digitale valutaer og blockchainteknologien. Den digitale valuta bitcoin har haft en fantastisk evne til at trække sensationelle overskrifter de seneste par år, hvilket blandt andet kan tilskrives bitcoinkursens himmelflugt.

På trods af den store mediedækning har det været sparsomt med litteratur, der giver den gode introduktion til emnet. Det får forfatterne med ’Bitcoin’ nu rettet op på.

Bogen hedder af ’Bitcoin’ af markedsføringshensyn, men går bredere end denne ene digitale valuta. Bogen giver indsigt i fremtidens penge og øger din forståelse af både blockchainteknologi og digitale valutaer. På de 160 sider fordelt på seks veloplagte kapitler når du som læser en god indsigt.

Kapitel 1 forklarer på en enkel måde, hvordan den bagvedliggende blockchainteknologi fungerer, mens kapitel 2 fortæller historien om bitcoinens fødsel, hvilket i sig selv er en fascinerende og mytisk fortælling.

Boganmeldelse

Bitcoin – fremtidens penge?
Af: Peter Hertz og Alexander Wulff
Forlag: Gyldendal Business
Sprog: Dansk
Sideantal: 160
Pris: 250 kroner
ISBN: 9788702265514
4 af 6 stjerner

Kapitel 3 kaldet ’Bitcoin vs. Fiat’ sammenligner vores traditionelle pengesystem med det digitale alternativ – og slipper af sted med at gøre det på levende vis. Bitcoin har på grund af flere spektakulære hændelser fået et blakket ry, og derfor er kapitel 4 dedikeret til at forklare hændelserne.

I kapitel 5 undersøges udfordringerne for digitale valutaer, og dermed undgår forfatterne samtidig, at bogen kommer til at fremstå som én lang forsvarstale.

Det afsluttende kapitel kigger længere ind i fremtiden og spår om fremtiden for digitale valutaer.

Bogen er tankevækkende og stiller de helt store spørgsmål om fremtidens penge. Der argumenteres loyalt for og imod, at digitale valutaer kunne være løsningen.

Kort og pædagogisk – når et svært emne skal forenkles

Bogen har et let sprog og er spækket med gode forklaringer. Dette er bogens helt store styrke og det, der vil gøre den til en af de mest populære bøger om digitale valutaer.

Hvis man læser bogen ud fra et forretningsperspektiv, bliver man imidlertid skuffet. Som led i udpenslingen af blockchainteknologiens herligheder afsluttes kapitel 1 med den konstatering, at det kun er fantasien, der sætter grænser for, hvordan teknologien vil påvirke forskellige brancher de næste 5-20 år.

Bogen går desværre ikke i dybden med disse perspektiver. På den anden side åbner dette for en interessant toer, hvor forfatterne tager et brancheperspektiv og deler cases for, hvordan blockchainteknologien udnyttes.

Hvorvidt digitale valutaer og blockchainteknologien står over for det helt store gennembrud, er fortsat uvist. Sikkert er det dog, at virksomhedsledere og forretningsudviklere verden over følger udviklingen nøje. Forsikrings- og revisionsbranchen nævnes som nogle af de brancher, hvor vi vil se teknologien gøre sit indtog først.

Hvis du er nysgerrig på digitale valutaer og leder efter en god bog til at skabe et overblik, så er denne bog det oplagte valg.

Af Kasper Wittrup H&B | Hildebrandt & Brandi kw@hildebrandtbrandi.com