;
headhunter billede web

Inside story

Erfarne headhuntere etablerer nyt firma 

To tidligere nøglefigurer hos Russell Reynolds går nu sammen i et nyt firma, der som uafhængig aktør skal forsøge at snuppe de prestigefyldte mandater fra de store internationale huse. Flere andre er gået samme vej de senere år. 

Den finansielle sektor har udviklet sig til lidt af et nøglemarked for landets førende headhuntere. Stigende krav til både ledere og bestyrelser i alt fra banker til pensionskasser har medført stor udskiftning på en række nøglepositioner gennem de senere år, hvilket har været en guldgrube for de store internationale firmaer, der har siddet tungt på markedet. 

En af dem, der optrappede kampen om de lukrative mandater i den finansielle sektor, var det anerkendte searchfirma Russell Reynolds, der så sent som i januar hentede Louise Vøttrup hjem fra London med det klare formål at øge tilstedeværelse i en finansverden, hvor især det daværende Amrop gennem flere år havde siddet tungt på tronen. 

Ikke desto mindre var Vøttrup kun hos den internationale headhunter i lidt over et år, hvorefter hun stoppede, uden at ret mange vidste hvorfor. 

Bag det overraskende exit gemte der sig imidlertid et ønske om at skabe en uafhængig headhunter på det nordiske marked, og noget overraskende fik Louise Vøttrup for ganske få uger siden selskab af den mangeårige Russell Reynolds-partner Thomas Barlebo, der nu sammen med hende skal udgøre partnerteamet i det nye firma New Plan Partners. 

Ud over firmaets to partnere har flere af de øvrige ansatte en fortid hos netop Louise Vøttrup og Thomas Barlebos tidligere arbejdsgiver, hvilket forklarer, hvorfor sidstnævnt efter sin exit fra Russell Reynolds i foråret blot havde teksten ”garden leave” stående på sin LinkedIn-profil. 

Ifølge Louise Vøttrup er inspirationen til New Plan Partners hentet fra Storbritannien, hvor hun selv tidligere var en del af MWM Consulting gennem fem år; MWM var en af de få uafhængige aktører på et marked overbefolket af internationale headhunterfirmaer. 

”Vores ambition er at skabe en uafhængig mindre aktør, der med færre klienter skaber dybere og mere længerevarende relationer på samme måde, som vi tidligere har gjort i London,” siger Louise Vøttrup. 

Trods hendes egne erfaringer fra den finansielle sektor vil New Plan Partners ikke være et kontor med et skarpt fokus på udvalgte sektorer.  

”Vi har ikke planer om at specialisere os inden for få udvalgte sektorer, hvor vi dog har dyb erfaring inden for financial services, industrials, consumer goods og rekruttering af CFOs, men også specialister til CFO-organisationen. I stedet vil vi fokusere på vores ekspertise inden for talent management og succession planning på bestyrelses- og topledelsesniveau for klienter, der deler vores værdisæt og filosofi. Vi passer derfor godt til klienter, der har en langsigtet ejer, der tror på at investere i sin virksomhed, sit talent og sit brand over mange år,” forklarer Louise Vøttrup. 

Hos Russell Reynolds hentede man senest Folke Friis Frederiksen hos rivalen Korn Ferry og sendte dermed et klart signal om, at man fortsat har store ambitioner inden for det finansielle område. 

Sagen kort

De to tidligere Russell Reynolds-profiler Louise Vøttrup og Thomas Barlebo går nu sammen i et nyt firma, New Plan Partners.

Barlebo var i årevis partner hos den anerkendte headhunter Russell Reynolds, mens Vøttrup blev hentet til firmaet fra London i januar 2018.

Flere andre er gået samme vej de senere år, mens konkurrencen om de lukrative mandater er intensiveret.

Fokus på nicher 

Gennem de senere år er flere uafhængige headhuntere dukket op herhjemme, men modsat New Plan Partners har en række af dem valgt en anden strategi, hvor man i langt højere grad fokuserer på færre brancher og specialiserer sig langt mere indgående.  

Et af dem er firmaet Zeuthen Storm, der blev grundlagt af Eva Zeuthen Bentsen, der efter flere år hos Odgers Berndtson valgte at gå solo. 

Målet her var at fokusere på at binde ledere fra den offentlige sektor til det private erhvervsliv ud fra en tanke om, at den historiske adskillelse mellem de to sektorer ikke længere var gavnlig. 

”Historisk set har mange searc-firmaer haft en skarp adskillelse mellem de to, men vores intention er, at vi gerne vil prøve at hjælpe flere dygtige ledere fra det offentlige over i den private sektor. Det har vi indtil videre haft stor succes med,” forklarer hun og peger på, at hun ikke ser nogen grund til at stræbe efter at skabe et stort kontor med talrige partnere og en række funktioner. 

”Vi er rigtig tilfredse med at forblive en mindre, men agil aktør, hvor partnerne selv har en hånd med i alle opgaver. Vi har en størrelse, hvor vi let kan dele viden, og vores erfaring er, at den del hurtigt kan gå tabt, hvis man har for travlt med at vokse,” siger Eva Zeuthen Bentsen. 

En anden mindre aktør, der er sprunget frem de senere år, er Copenhagen Search Partners, hvor man ligesom Zeuthen Storm har valgt at stille skarpt på én industri. 

Firmaet har således indtil videre med stor succes opbygget en kernekompetence med at hente dygtige folk inden for M&A samt til de mange kapitalfonde, der opererer herhjemme. Senest stod firmaet blandt andet bag ansættelsen af den tidligere Carnegie-mand Sebastian Hougaard, der blev dansk chef for M&A-huset Alantra, ligesom headhunterfirmaet også har løst en række opgaver for blandt andre tidligere Ørsted-folk i CIP. 

”Vi skal ikke ud at finde en ny formand til Novo Nordisk eller Mærsk – det er en helt anden disciplin. Vi tror på, at vi skal fokusere på vores egen lille niche samt finde specialister inden for legal og skat,” forklarer partner i Copenhagen Search Partners Thomas Lund. 

Brug for en lokal aktør 

Mens mange mindre aktører dukker op i øjeblikket, meldte også en større, men mere ubeskrevet aktør i efteråret for alvor sin ankomst på markedet for executive search. 

Konsulent- og rådgivningsvirksomheden Basico blev således udvalgt til at finde en ny topchef til Lærernes Pension, der forinden havde sagt farvel til den mangeårige topchef, Paul BrünicheOlsen. 

Firmaet har ellers primært været kendt for at hjælpe virksomheder med at finde specialister inden for eksempelvis økonomi og regnskab, men ledende partner i Basico Nicolai Kühl peger på, at man nu også satser på at tage kampen op med branchens tunge drenge, når der skal findes topfolk til eksempelvis pensionsbranchen. 

”Vi har de senere år opgraderet netop inden for executive search, så selv om rekruttering af specialister fortsat fylder mest, vil mere klassisk headhunting komme til at fylde mere. Vi kender i forvejen kunderne rigtig godt og hjælper dem ofte med mange forskellige opgaver, så det er et naturligt skridt for os,” siger Nicolai Kühl. 

Han understreger, at firmaet ikke gør sig tanker om at give Egon Zehnder og Heidrick & Struggles konkurrence, når der skal findes en topchef til en dansk koncern med et globalt fokus, men han hæfter sig samtidig ved, at der fortsat er mange større virksomheder, hvor en lokal aktør giver mening. 

”Vi oplever, at der fortsat er mange fantastiske koncerner herhjemme, hvor det giver mest mening at finde en kandidat i Danmark. Selvfølgelig vil mange stillinger i især de helt store virksomheder have et internationalt snit, men for eksempel i den finansielle sektor er der fortsat mange positioner, hvor man har brug for en dansker,” siger han. 

 

LÆS OGSÅ

Førende headhunter snupper profil hos ærkerival

Fremadstormende headhunter mister kendt nøgleprofil

Headhuntere i hård kamp om finanselitens gunst

Topheadhunter: Flere profiler skal erstatte en topdirektør fremover

Tonny Thierry er dead man walking i Nykredit