;
EY partnere

Inside story

EY på partnerrov hos rivalerne. Qvartz mister nøglefigur

Den mangeårige partner og medstifter af Qvartz Michael Laursen forlader det fremadstormende danske konsulenthus til fordel for en partnerstilling hos rivalen EY.

Revisionskæmpen EY er gået i offensiven, og for det danske konsulenthus Qvartz betyder det samtidig et farvel til selskabets medstifter og mangeårige partner Michael Laursen. Michael Laursen, der kom til Qvartz i 2005, har spillet en central rolle i konsulenthuset indtil nu, og han har ifølge Qvartz selv været hjernen bag nogle af de mest ikoniske og vigtige projekter for Qvartz i årenes løb.

Nu skifter han til en partnerrolle hos rivalen EY, der er et af verdens største revisions- og konsulenthuse, hvor han med fokus på strategi og digitalisering skal være med til at styrke konsulentforretningen, som er et fokusområde for EY.

”Vi er stolte af, at Michael Laursen har valgt at blive en del af EY. Han er en skarp og erfaren profil i markedet med ekspertise inden for bl.a. kundeoplevelse, og hans kompetencer vil styrke vores position inden for management consulting,” siger Torben Bender, der er administrerende direktør i EY.

Som tidligere beskrevet i InsideBusiness henter EY som led i revisionskæmpens strategi om at styrke konsulentforretningen i alt tre nye partnere med ekspertise inden for innovation og teknologi til det danske kontor. Den ene er Michael Laursen, og de øvrige to hentes henholdsvis internt og fra et af de rivaliserende big four-huse: Deloitte, PwC eller KPMG. Navnene på de to andre profiler er ikke offentliggjort endnu.

Sagen kort

Qvartz-partner og medstifter Michael Laursen, 50, skifter til rivalen EY.

I Qvartz har han spillet en vigtig rolle i at opbygge det danske strategikonsulenthus til det fyrtårn, det er i dag.

I EY kommer han til at arbejde med strategirådgivning inden for blandt andet teknologi og brugeroplevelse.

Større transfer undervejs

For konsulenthusene er det vigtigste aktiv de folk, der arbejder i dem. Derfor har branchen også altid været præget af flere udskiftninger end andre, og det har ikke mindst været tilfældet siden 2013, hvor EY med fusionen mellem EY og KPMG smed en bombe ind på revisionsmarkedet. Her opslugte EY alle partnerne i det daværende KPMG, og fusionen satte for alvor gang i svingdørene i branchen.

EY har siden kæmpet med at få fusionen til at lykkes og integrere de nye partnere. En opgave, der har vist sig at være vanskeligere end først antaget, hvilket blandt andet kan ses på omsætningen i konsulentforretningen, der sidste år skrumpede en smule, mens omsætningen i resten af branchen voksede betydeligt.

Men med ansættelsen af Michael Laursen får konsulentforretningen et ordentligt – og tiltrængt – løft. Han beskrives af folk i branchen som en stærk rådgiverprofil med et kompetencemiks, der matcher EY’s ambitioner. Hans strategiske ekspertise er inden for områderne digitalisering, vækst og kundeoplevelse, og de 14 års partnererfaring fra Qvartz gør det svært at se ham som andet end en markant opgradering af det eksisterende hold i EY.

Her vil den nye partner desuden blive genforenet med flere tidligere Qvartz-kolleger, der for relativt nylig valgte at bryde med Qvartz for at samles om det nye BOX-projekt, der blev købt af EY i 2017.

EY-BOX arbejder i krydsfeltet mellem strategi, innovation, og teknologisk transformation og ligger fysisk adskilt fra den øvrige EY-forretning i Danmark. Den rummer i dag flere højtprofilerede techentreprenører, investorer og innovationsteams og derudover de forhenværende partnere og medstiftere af Qvartz Thomas Holm Møller og Jakob Wedel samt den forhenværende Qvartz-partner Jeppe Winther. Morten Hvidt og Nicolai Strate, der tidligere har været henholdsvis partner og seniorpartner i Qvartz, er også tilknyttet EY i dag.

Hovedpersonen selv fortæller da også, at genforeningen med de mange tidligere Qvartz-partnere er en del af motivationen for jobskiftet.

”Mange af mine tidligere kolleger fra Qvartz har foretaget det samme skifte og er i gang med at se på, om de kan lave en stor og spændende ting ud af det her. De har bevist, at de kan, så nu er det bare et spørgsmål om, hvilken skala de kan tage det til,” siger Michael Laursen.

Hvorfor han vælger at bryde med Qvartz, begrunder han i personlige overvejelser. Han fyldte 50 år sidste år og har arbejdet i Qvartz i 14 år, og derfor er det tid til noget luftforandring, fortæller han.

”Jeg var med til at starte Qvartz op, og mange af de gode folk i Qvartz er mine gode venner, så dem får du mig aldrig til at sige noget dårligt om. Der kommer bare et tidspunkt i ethvert menneskes liv, hvor man skal finde ud af, om man bare vil køre med hovedfeltet, eller om man skal prøve at udfordre sig selv lidt. Det tidspunkt er jeg kommet til nu,” siger Michael Laursen.

Qvartz i offensiven

Selv om det danske konsulenthus således har måttet sige farvel til flere partnere de senere år, har der også været trafik den anden vej, og så sent som i september lykkedes det Qvartz at tiltrække en særdeles attraktiv profil fra rivalen PA Consulting Group.

Det sker yderst sjældent, at den siddende landechef går over til et rivaliserende konsulenthus, mens han er øverste chef for forretningen, men det var netop, hvad der skete, da landechef i PA Consulting Group Amdi Hansen gik over til Qvartz for at blive partner.

”Der er ingen tvivl om, at en kapacitet som Amdi vil gøre os endnu stærkere inden for dette kritiske område, ligesom Gerhard Nowak, der lige er blevet partner i vores Hamburg-kontor,” sagde managing partner Hans Henrik Beck i september med henvisning til den tidligere PwC-partner fra Tyskland, som Qvartz snuppede fra PwC’s Strategy &-forretning i august.

Hans Henrik Beck har ingen kommentarer til Michael Laursens exit. Bortset fra en kortfattet sms til InsideBusiness:

”Held og lykke med det nye,” skriver han.

 

LÆS OGSÅ

Dansk konsulentkæmpe populær som aldrig før. Her er rådgivernes foretrukne arbejdsgiver

Nøglefigur stempler ud af fremadstormende konsulenthus

Topchef forlader revisionsgigant

Boston Consulting køber ind i danske vækstlokomotiver

Rådgivere i åben krig om topchefernes digitale agenda

Ny Bain-chef går i offensiven

Her er virksomhederne, de unge vil arbejde for

McKinsey taber terræn i Danmark

Mød konsulentbranchens vækstkometer – og sejtrækkerne