;
Spencer web

Inside story

Førende headhunter mister nøgleprofil

En af landets absolut førende headhuntere, Spencer Stuart, har mistet en af sine tre ledende partnere, Tobias Petri, der er stoppet brat uden nogen forklaring hverken fra ham selv eller firmaet.

En af landets fremmeste hovedjægere mister nu en af sine mest markante profiler, der om nogen har tegnet firmaet i snart 10 år.

Således erfarer InsideBusiness, at den erfarne og højt respekterede headhunter Tobias Petri, der siden 2011 sammen med makkerne Mickael Vad og Kåre Sand har været de bærende kræfter i den internationale headhunter Spencer Stuart, i al hemmelighed har forladt firmaet.

I det officielle CVR-register fremgår det da også, at Tobias Petri ikke længere er en del af ledelsen i Spencer Stuart, ligesom det fremgår, at hans aktier i firmaet nu er overtaget af Mette Aagaard, der er firmaets specialist i den finansielle sektor og tidligere arbejdede tæt sammen med Tobias Petri.

Indtil videre har hverken hovedpersonen selv eller headhunterne meldt noget som helst ud om det opsigtsvækkende exit, og selv om firmaet nøgleklienter kort er blevet briefet om sagen, står de fleste af dem tilbage som et stort spørgsmålstegn.

Heller ikke Tobias Petris nu tidligere partnere eller firmaets co-lead for Europa, Asien og Mellemøsten, Henrik Mårtensson, der flyttede til København i oktober, er vendt tilbage på InsideBusiness’ henvendelser.

Dog beskriver flere af firmaets kunder, at de har fået forklaret, at Tobias Petri efter talrige år i searchbranchen har ønsket at søge nye udfordringer andre steder.

Ifølge InsideBusiness’ oplysninger er det imidlertid ikke hele forklaringen, for ganske vist nærmer Tobias Petri sig de 60 år, hvorved man som headhunter typisk har mulighed for at forlade sin stilling, men hans exit skal også ses, i forlængelse af at der på det seneste har været en del diskussioner i Spencer Stuarts partnerkreds om både strategi og økonomi.

Indtil videre er det dog kun meget begrænsede detaljer, der er sluppet ud, og selv i den danske headhunterbranche, hvor nyheder løber stærkt i en lille by som København, udtrykker flere af de nærmeste konkurrenter både overraskelse og forundring over Tobias Petris exit.

Flere understreger samtidig, at det uden diskussion vil være et tab for et firma som Spencer Stuart, når en af de tre bærende kræfter stopper brat.

Især inden for medicinalsektoren har Tobias Petri qua sin baggrund fra blandt andet Novo Nordisk været en af de absolut førende herhjemme sammen med Egon Zehnders Peter Levin, ligesom han også har løst andre opgaver, blandt andet i den finansielle sektor.

Således var Tobias Petri involveret i Danske Banks noget tumultariske ledelseskaos, hvor firmaet blev hyret til at hjælpe med at vurdere sammensætningen af bankens hårdtprøvede bestyrelse.

Konkurrenter lugter blod

Før sin karriere i Spencer Stuart var Tobias Petri 13 år hos konkurrenten Heidrick & Struggles sammen med sine to nu forhenværende partnere, Michael Vad og Kåre Sand.

De forlod i samlet flok firmaet i slutningen af 2011 i lidt af en paladsrevolution, hvor Heidrick stort fra den ene dag til den anden mistede sine bærende kræfter samt en række nøglepersoner.

Det skifte er et af de mest markante i den danske searchindustri i nyere tid, og manøvren efterlod da også den Chicago-baserede headhunter groggy i en sådan grad, at firmaet i mange år stort set var ude af markedet og ikke blev regnet blandt de førende herhjemme side om side med Egon Zehnder, Russel Reynolds og de øvrige rivaler.

Heidrick stod dog selv for det næste store bølgeskvulp i headhunterbranchen, da man i efteråret 2017 overtog partnerne i det fremadstormende Amrop, der på relativt kort tid havde opbygget en yderst slagkraftig spiller, der som den eneste reelt kunne true branchens grå eminence, Egon Zehnder.

I skrivende stund venter de fleste i branchen spændt, hvorvidt Tobias Petris exit medfører, at Spencer Stuart nu skal i marken og hente en afløser. En del af Tobias Petris opgaver i den finansielle sektor overtages imidlertid af Mette Aagaard, der af mange ses som en af branchens fremtidige stjerner, men inden for medicinalsektoren står Spencer Stuart dog nu en smule blottet.

Især det tætte forhold til Novo-familien, hvor man jævnligt løser opgaver og også stod for ansættelsen af direktøren for Novo Holdings, Kasim Kutay, er et af de områder, hvor flere konkurrenter nu lugter blod, hvis ikke man hos Spencer Stuart formår at lukke hullet efter Petri ganske hurtigt.

 

LÆS OGSÅ

Erfarne headhuntere etablerer nyt firma 

Førende headhunter snupper profil hos ærkerival

Fremadstormende headhunter mister kendt nøgleprofil

Headhuntere i hård kamp om finanselitens gunst

Topheadhunter: Flere profiler skal erstatte en topdirektør fremover

Tonny Thierry er dead man walking i Nykredit