;
3.2 Folke Friis-Frederiksen har forladt Korn Ferry og tilslutter sig nu Russell Reynolds i København som partner

Ugens Insider

Førende headhunter snupper profil hos ærkerival

Den eftertragtede profil Folke Friis-Frederiksen har forladt Korn Ferry. Mandag er han trådt ind ad døren hos rivalen Russell Reynolds, hvor han skal stå i spidsen for financial services.

Finanssektoren har været igennem en omfattende stoledans de senere år, men intet tyder på, at der falder ro på lige foreløbig. Sektoren er derfor stadig en særdeles lukrativ forretning for landets headhuntere, der sideløbende med kunderne har gennemgået en næsten lige så omfattende rokade i kampen om de eftertragtede financial services-specialister.

Da den amerikanske eliteheadhunter Russell Reynolds, der har rødder i netop financial services-branchen, tidligere på året mistede sin nøgleprofil på området, Louise Vøttrup, lå det i kortene, at selskabet ville gå på jagt efter en ny person til at lede området. Og nu er den person fundet.

Korn Ferrys tidligere tovholder på det finansielle område, Folke Friis- Frederiksen, der for nylig forlod headhunteren, trådte mandag ind ad døren hos rivalen Russell Reynolds og er her blevet gjort til leder for partnerskabets financial services-område herhjemme. Her kommer han ligesom forgængeren til at tage kampen op med branchen førende aktører som Heidrick & Struggles, Spencer Stuart og Egon Zehnder, når landets største banker, pensionskasser og forsikringsselskaber skal finde topchefer og sammensætte bestyrelser.

”Jeg har tidligere udtalt, at 25-30 procent af den nordiske omsætning skal komme fra financial services, og det mener jeg fortsat. Især nu, hvor vi også har fået Folke Friis-Frederiksen med om bord til at lede området i Norden,” siger selskabets danske landechef, Peter Gramkov.

Sagen kort

Svingdørene roterer for fuld skrue i headhunterbranchen, og især på finansområdet.

Efter Russell Reynolds-profilen Louise Vøttrup forlod selskabet i april, har den kendte headhunter været på jagt efter en erstatning. Først snuppede

Russell Reynolds Christoffer Black fra rivalen Heidrick & Struggles, og nu bliver teamet styrket yderligere med den kendte Korn Ferry-partner Folke Friis-Frederiksen.

Landechef Peter Gramkov har således samlet et slagkraftigt hold bag sig, der kan kampen op med de førende spillere i branchen.

Globalt partnerskab var afgørende

I sidste uge pegede flere branchekilder netop på Russell Reynolds som det oplagte valg for Folke Friis-Frederiksen. Med jobskiftet bliver Folke Friis-Frederiksen en del af partnerkredsen i Russell Reynolds, hvilket bringer det samlede antal partnere op på 169, heraf 3 danske.

Den nye partner kommer til at stå i spidsen for 4-5 konsulenter lokalt, men får derudover adgang til det globale partnerskabs indsigt og perspektiv på branchen. Netop den dybe indsigt er i forhold til tidligere blevet langt vigtigere for headhunterbranchen, især inden for finans, hvor kompleksiteten i de store institutioner er eksploderet de senere år, og hvor konkurrencen mellem headhunterne er benhård.

Samarbejdet i det globale partnerskab er tilsyneladende også et stærkt konkurrenceparameter i forhold til den interne rekruttering i Russell Reynolds. Folke Friis-Frederiksen peger i hvert fald på dét punkt som en afgørende faktor i beslutningen om at skifte arbejdsplads.

”Russell Reynolds Associates er i min optik det stærkeste hus indenfor financial services i en international kontekst, og det har været en stærk motivator for mig, at man kan trække på kollegerne i Norden og i det internationale netværk. Jeg synes, at den klub, jeg kommer ind i her, kan lære mig noget i endnu højere grad end tidligere,” siger Folke Friis-Frederiksen.

I Korn Ferry var Folke Friis-Frederiksen blandt andet med til at finde en ny investeringsdirektør i pensionskassen PBU. En bedrift, der blev lagt særligt mærke til, idet finanssektoren dengang ikke var kendt som Korn Ferrys spidskompetence.

Folke Friis-Frederiksen var også med, da Danske Bank skulle finde ny topchef tidligere på året, men headhunteren tabte opgaven til netop Russell Reynolds, der på daværende tidspunkt havde Louise Vøttrup i spidsen for finansområdet.

Russell Reynolds har derimod et stærkere brand inden for financial services, især i kraft af headhunterens tidligere chef Jens Howitz, der havde et nært forhold til en række tunge aktører i sektoren, herunder Danske Bank og kapitalfonden Axcel.

Større miks af rådgivning

Korn Ferry og Russell Reynolds adskiller sig dog også væsentligt i deres miks af opgaver. Hvor førstnævnte er kendt for et stort fokus på rådgivning i bredere forstand, kommer størstedelen af indtjeningen fra Russell Reynolds fra kerneydelsen executive search.

Men fordi kunderne i stigende grad efterspørger netop rådgivning, kommer den del af forretningen til at blomstre de kommende år, vurderer Peter Gramkov.

”Vores advisoryforretning udgør en tredjedel af vores globale forretning og nogenlunde det samme herhjemme, og det er også den del af forretningen, der vokser mest,” siger han.

Headhunterbranchen er nemlig i gang med en transformation fra at være rekrutteringsspecialister til i højere grad at være rådgivere og sparringspartnere for kunderne, hvilket stiller større krav til konsulenternes ekspertise. Det skyldes dels at virksomhederne, især i finanssektoren, er blevet mere komplekse, hvilket kræver større indsigt, dels konkurrencen fra sektorens egne interne talent acquisition-afdelinger.

”Vi rådgiver om ledelsesmæssige issues i bredeste forstand, men vi er også helt bevidste om, at vi ikke skal være et bredere funderet konsulenthus. Vi er til for at sørge for, at verden bliver ledet på en bedre måde, end den ellers ville blive ledet, og i den optik skal både assessment og search ses som instrumenter i den dialog, vi har med vores klienter,” siger Peter Gramkov.

Folke Friis-Frederiksen, der hos tidligere arbejdsgivere også har erfaring med rådgivning i bredere forstand, lægger også op til en mere rådgivningsbetonet linje i Russell Reynolds fremover.

”Det behøver ikke nødvendigvis at ende i en searchmæssig dialog. Vi vil lige så gerne tale med kunderne om deres strategiske ambition på kort og lang sigt, og hvordan ledelsesteamet bliver i stand til at aktivere og motivere organisationen til at få succes med transformationen,” siger han.

LÆS OGSÅ

Fremadstormende headhunter mister kendt nøgleprofil

Headhuntere i hård kamp om finanselitens gunst

Topheadhunter: Flere profiler skal erstatte en topdirektør fremover

Tonny Thierry er dead man walking i Nykredit

Katastrofalt udviklingsprojekt rammer Jyske Bank og Sydbank

Sydbank ville fusionere med Spar Nord. Skulle Nykredit med?

Frøsig vandt magtkampen, men hvad nu, Sydbank?

Se alliancerne mellem bank, forsikring og pensionsselskaber. Hvor er åbningerne?

Finansalliancer i opbrud. Priskrig på forsikring tager form

Partnerskaber gennemsyrer bankportaler, der kalder sig objektive