;
mancofinet

Ugens Insider

Fremadstormende pensionskonsulenter vil spille nøglerolle i unbundling

Konsulenthuset Mancofi stormer frem. Visionen for den højt specialiserede pensionsspiller er at indtage en nøglerolle i den transformation af pensionsmarkedet, som er i fuld gang, men mangler fortsat en velhavende partner til at løfte den ambitiøse plan.

Der er god business i at levere højtspecialiserede konsulentydelser på primært it-siden til pensionsbranchen. Det kan konsulenthuset Mancofi skrive under på med it-løsninger, der indebærer overholdelse af strenge complianceregler, GDPR med videre.

Mancofi har sågar aktuarer ansat, der kan hjælpe branchen med at lande de ofte meget svære matematiske problemstillinger, som pensionsbranchen kæmper med.

Efterspørgslen kan ses i udviklingen i omsætningen hos Mancofi, der nu har 18 ansatte, efter at have været i gang i små tre år, idet man startede i 2018. Således havde selskabet en bruttofortjeneste på 5,5 mio. kr. i 2018, 7,5 mio. kr. i 2019, begge år med godt 1 mio. kr. overskud. Regnskabet for 2020 er endnu ikke klar, men væksten ser ud til at fortsætte.

”Efterspørgslen har været stor, også gennem corona. Vi har kunnet fastholde og udbygge vores kunderelationer og forøget aktiviteterne. Det betyder, at vi er vokset med 30 pct. på toplinjen, har udviklet nye produkter, samtidig med at vi har sorte tal på bundlinjen,” siger Hans-Henrik Mejløe

Hans-Henrik Mejløe er en af de fire i ejerkredsen, som også består af tidligere Edlund-direktør Line Find, Allan Mathorne Rasmussen og Klaus Vejbjerg Lindemann. Alle med tung viden inden for it i finans- og pensionssektoren.

”Vi er en lille gruppe spillere på konsulentmarkedet, men vi er dybt specialiserede med tung viden med erfarne folk, der også har siddet på den anden side af bordet. Vi har et dybt domænekendskab til pensions- og forsikringsområdet med udviklere, aktuarer og profiler, der kan teste systemerne,” lyder det fra Line Find, der også peger på, at man hjælper med at udvikle robotter til forsikringsbranchens platforme og sågar rådgiver i procesoptimering og bedriver egentlig management consulting.

Pensions- og forsikringsnørder

”Vi er både ret specifikke og ret brede. Det vigtigste er nok, at vi virkelig er pensions- og forsikringsnørder.”

Men selv om det går fint for konsulentforretningen, så brænder folkene bag Mancofi for at spille en rolle i den revolution af pensionsbranchen, som er i fuld gang, den såkaldte unbundling. Den indebærer, at den gængse forretningsmodel i dag, hvor PFA, Danica, Velliv, Topdanmark Liv, Sampension og AP Pension sælger pakker med både investeringsprodukter og forsikring i ét, nedbrydes og erstattes med flere spillere, der byder ind med investeringsprodukter og forsikringsprodukter for sig.

Som beskrevet i InsideBusiness er udviklingen i fuld gang, men selv om det ikke går helt så hurtigt som nogle spillere ønsker, så er der løbende fremdrift. Ofte drevet frem af mæglerhuse som Söderberg & Partners og Aon, som begge har lavet unbundlingaftaler på markedet med aktører som Euro Accident, Pensions og Velliv.

Visionen fra Mancofi er ifølge Hans-Henrik Mejløe at levere den førende unbundlingplatform, der kan udrede pengestrømmene mellem kunderne, pensionsselskabet, mæglerhuset, forsikringsselskabet og eventuelle investeringsudbydere, uden at dette belaster arbejdsgiverne eller pensionsselskaberne

Man har allerede udviklet en såkaldt SaaS platform, som har fået navnet Broker Insight, og som har tilknyttet en række forskellige mæglerhuse såsom RTM, Honestus og Partners og Din Pensionsmægler, som sikrer en effektiv og transparent vederlagsafregning mellem parterne:

”Vi oplever en pæn interesse for Broker Insight, så ketchupeffekten er begyndt at vise sig, og branchen ser nødvendigheden af en samarbejdsplatform, hvor både pensionsselskaber og mæglere er til stede, hvilket bl.a. sikrer en effektiv løsning som overholder compliance- og GDPR-reglerne.

Søger pengestærk partner

Vi mener, at der er et hul i markedet for en cloudbaseret løsning, hvor både mæglere og pensionsselskaber kan få effektiviseret deres samarbejdsprocesser.”

Men selv om unbundlingplatformen har været en del af Mancofis vision i flere år, så mangler selskabet fortsat sit gennembrud og at få finansieringen af løsningen på plads.

”Vi tror på, at Broker Insight og unbundlingløsningen kommer til at få stor betydning for den fremtidige finansielle infrastruktur, hvor flere parter kan kommunikere på en platform, som er drevet af en tredjepart. Vi kan mærke, at det begynder at rykke, men vi leder stadig efter nogen, der gerne vil lave det sammen med os. Vi  taler med mange parter, der har sagt ja til løsningen, men nej til fundingen.”

Det ændrer dog ikke ved, at Mancofi fortsætter med at bringe sig selv i spil i kampen om at blive den førende leverandør af finansiel infrastruktur til pensionsbranchen, lyder det samstemmende fra Hans-Henrik Mejløe og Line Find.

 

Læs mere

Salg af Topdanmark Liv kan give problemer på markedspladsen

Nye aktører gør klar til angreb på firmapensionsmarkedet

Pensionsbranchen står splittet om kunders investeringsvalg

Omstridt storkundeaftale afslører ny retning på pensionsmarkedet

Opgør fortsætter i pensionsbranchen: Danica beskyldes for prisdumping

Storkunde i centrum for grimt pensionsslagsmål

Store udbud og giftig konkurrencesituation præger pensionsbranchen

Voldsomt opgør har sat pensionsbranchen i højeste alarmberedskab

Pensionskasse vil være landets billigste. Dropper dyre kapitalfondsinvesteringer

Her er de bedste og dårligste afkast i pensionsbranchen i 2020

Lukket møde i F&P sætter retning for pensionsbranchens problematiske værdiansættelser

Se pensionsselskabernes vækst. Velliv i offensiven med aggressiv strategi