;
Alantra web

Inside story

Global M&A-hus snupper dansk chef fra konkurrent

Den internationale corporate finance-rådgiver Alantra gør nu alvor af sine planer om at få fodfæste i Danmark og henter en ledende medarbejder hos Carnegie til at stå i spidsen for ekspansionen herhjemme.

Efter længere tids jagt på en erfaren M&A-profil har den internationale rådgiver Alantra nu fundet manden, der skal lede deres indtog i Danmark.

Valget er faldet på den mangeårige Carnegie-mand Sebastian Hougaard, der efter mere end syv år hos investeringsbanken nu forlader Christianshavn til fordel for en direkte konkurrent, der de kommende år skal forsøge at snuppe mandater fra de hjemlige aktører, herunder hans tidligere arbejdsgiver.

Som beskrevet tidligere i InsideBusines har Alantra fået assistance fra headhunterfirmaet Copenhagen Search Partners i forsøget på at lokke en etableret profil til at skifte en sikker stilling hos en etableret spiller ud med en stilling hos en rådgiver, der trods godt 100 handler på verdensplan sidste år fortsat er et relativt ubeskrevet blad herhjemme.

Jobbet i Alantra er derfor ikke blot en stor mulighed for at bygge noget op fra bunden, men som chef for firmaets danske afdeling lægger man også ud med en noget slank ordrebog.

Således sidder M&A-rådgiveren i skrivende stund på et enkelt mandat på det danske marked, idet Alantra er blevet hyret af den svenske kapitalfond Segulah til at sælge industrivirksomheden KP Komponenter, der tidligere var ejet af den danske fond Capidea.

Alantra har dog på det seneste gjort mere væsen af sig herhjemme. Sidste år stod rådgiveren således bag salget af DPA Microphones (billedet), ligesom man rådgav norske FSN Capital med det katastrofale køb af Gram Equipment.

Opgaven for Sebastian Hougaard bliver derfor først og fremmest at bygge et slagkraftigt hold op, der kan tage kampen op med aktører som Carnegie, PwC, Deloitte og Clearwater på det lukrative marked for mindre og mellemstore virksomheder herhjemme. Et område, hvor der typisk har været et konstant og relativt højt antal transaktioner hver år, men også en del af markedet, hvor konkurrencen er benhård.

Fonde åbner kontorer i Danmark

Alantras indtog i Danmark kommer, i kølvandet på at en række aktører har oprustet voldsomt de senere år i håbet om at få en bid af det voksende marked for køb og salg af virksomheder.

Talrige profiler har skiftet job, og flere spillere såsom revisionshuset EY og Kammeradvokaten har begge ofret store summer på at blive en magtfaktor inden for et område, hvor de historisk set aldrig har været i stand til at sætte et tydeligt fodaftryk.

Samtidig har etablerede banker som især Danske Bank haft travlt med at snuppe ansatte hos de nærmeste rivaler, ligesom flere andre har byttet medarbejdere på kryds og tværs.

Flere udenlandske aktører har ligeledes haft kig på det danske marked, men ingen har indtil videre taget skridtet og etableret et kontor i København.

Flere fonde er dog netop gået den vej, og især hollandske Waterland har bygget en større organisation op i Danmark, ligesom britiske IK for nylig løftede sløret for, at de med partner Thomas Klitbo i spidsen nu også ville have en dansk adresse.

For få store handler

At flere af de store internationale M&A-rådgivere som JP Morgan og Morgan Stanley har valgt at drive deres nordiske aktiviteter enten via London eller Stockholm, skyldes, at der simpelthen er for få helt store handler herhjemme, til at det giver mening med en fysisk tilstedeværelse i Danmark.

Især i øjeblikket er der ualmindelig langt mellem de milliardstore mandater på det danske marked, og det har ført til, at flere af de større rådgivere tager mindre sager ind alene for at få fyldt ordrebøgerne op og fastholde en vis aktivitet.

Det har ført til en del usikkerhed blandt flere aktører om, hvordan det tidligere så lukrative marked vil udvikle sig den kommende tid. Også på europæisk plan ser man nu de første tegn på de første tømmermænd efter en M&A-optur, der har varet i flere år.

Alligevel er man hos Alantra overbevist om, at man kan skabe en dansk forretning netop nu, og rådgiveren med de spanske aner er da heller ikke den eneste, der har taget netop det skridt. For nylig offentliggjorde tyske CatCap således, at man har opkøbt det specialiserede danske M&A-hus DMC med den erfarne Flemming C. Pedersen i spidsen.

CatCaps indtog i Danmark kommer, efter at det tyske firma for nylig har åbnet kontorer i både London og Stockholm. Rådgiveren tror blandt andet på, at man kan fungere som brohoved for de tyske virksomheder, der kunne have interesse i at investere i Danmark.

 

LÆS OGSÅ

Brat opbremsning på ophedet M&A-marked 

Her er de varmeste opkøbsemner på børsen 

Axcel ramt af nedtur i milliardvirksomhed

Kapitalfond vil spinde guld på gamersucces

Kapitalfond jagter livgivende frasalg