;
Alantra web

Inside story

Global M&A-rådgiver klar til dansk ekspansion

Det internationale finanshus Alantra er netop nu i gang med at etablere sig i Danmark og tage kampen op med de hjemlige rådgivere om det eftertragtede mid cap-segment, der hvert år tegner sig for langt de fleste handler herhjemme. Også giganten JP Morgan gør klar til at åbne et dansk M&A-kontor.

Det globale finanshus Alantra, der oprindelig stammer fra Spanien, er i færd med at etablere et kontor i København.

Her skal rådgiveren, der gennem de senere år har udbygget sin position i Norden, tage kampen op med hjemlige spillere som Danske Bank, Carnegie og FIH om de store mandater i det mid cap-segment, der år efter år tegner sig for langt de fleste handler herhjemme.

Alantra er ikke noget ukendt navn på den danske scene, da rådgiveren p.t. er i fuld gang med at sælge kapitalfonden Riversides danske virksomhed DPA Microphones, ligesom man tidligere rådgav norske FSN Capital om købet af Gram Equipment, der siden viste sig at være en helt anden virksomhed end den, kapitalfonden oprindelig havde betalt for.

For Alantra handler det i første omgang om at finde en eller flere markant M&A-profiler, man kan bygge sin danske forretning op omkring. Erfaringerne på området er nemlig, at det kræver en stærk profil, der både kan hente mandater via eget netværk samt tiltrække andre kompetente profiler, hvis man nogensinde skal have succes på det konkurrenceprægede marked for køb og salg af virksomheder.

Det er især i Tyskland, at Alantra gennem de senere år har markeret sig som en slagkraftig aktør, men i 2016 åbnede investeringsbanken sit første nordiske kontor, da man slog dørene op i Stockholm.

Den ekspansion er nu kommet til Danmark, og den internationale investeringsbank har allieret sig med en lokal headhunter, der har påbegyndt de indledende øvelser med at finde de rette kandidater til at sætte gang i Alantras danske satsning.

InsideBusiness har været i kontakt med flere investment bankers i København, der bekræfter, at de er blevet kontaktet af Alantra. Udfordringen er imidlertid, at rådgiveren kommer en postgang for sent, da hovedparten af de danske M&A-verden for et år siden havde gang i en omfattende stoleleg.

Det betyder, at alle de eftertragtede profiler, der muligvis kunne være interesserede i et jobskifte, for længst er blevet hyret af andre aktører.

Dermed er det småt med potentielle kandidater, for de, der blev forbigået ved sidste års omfattende oprustning, er ikke nødvendigvis den rigtige løsning for Alantra.

Flere peger dog på, at et oplagt emne for finanshuset kunne være Danske Banks afgående managing partner Anders Friedl, der forlader banken uden at have noget andet på hånden.

Det er dog tvivlsomt, om Friedl vil lade sig friste af opgaven med at kaste sig ud i en benhård kamp mod de samme spillere, som han har kæmpet mod i årevis i først Carnegie og siden Danske Bank.

JP Morgan også på vej til Danmark

Alantra er langtfra den eneste globale rådgiver, der har Danmark og København i kikkerten.

Som tidligere beskrevet i InsideBusiness går giganten Morgan Stanley med tanker om at hyre en dansk profil med henblik på at få bedre fat i de lukrative mandater herhjemme.

En af bankens største rivaler, JP Morgan, der også må siges at være en af de absolut største og mest toneangivende aktører på verdensplan, er ligeledes i gang med en udbygning af den danske forretning.

Således har den internationale mastodont for ganske nylig etableret en ny dansk selskabsenhed, der har den mangeårige JP Morgan-mand Klaus Thune som direktør. Thune er langtfra noget ukendt navn i den danske M&A-verden og har således gennem en årrække været bankens ansigt udadtil på det danske marked.

Problemet for JP Morgan er, at man med det forestående brexit i horisonten simpelthen kan blive tvunget til helt at forlade London, hvis man vil fortsætte med at rådgive kunderne i Danmark og Norden om eksempelvis køb og salg af virksomheder.

Ifølge InsideBusiness’ oplysninger har banken dog endnu ikke besluttet, præcis hvordan man vil håndtere brexit og den efterfølgende udflytning til andre lande i Europa.

Selskabet J.P. Morgan AG – Copenhagen Branch er dog allerede blevet etableret for nogle måneder siden som en filial af bankens tyske afdeling, således at man har det praktiske på plads.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra JP Morgan.

 

LÆS MERE

Giftig budproces sender købere på flugt

Pengestærke købere i infight om Danicas uønskede forretning 

Ombejlet guldæg jagter pengestærk medejer

EQT vil investere milliarder trods frygt for ny nedtur 

Her er Danmarks bedste kapitalfond

Kapitalfond snupper kriseramte minkavleres topchef