;
toa-heftiba-W6q15ddqqJo-unsplash

Sponsoreret artikel

Hvad er en freelancer?

En freelancer er en selvstændig erhvervsdrivende som kan tilbyde mange ydelser bl.a. indenfor programmering og tekstforfatning.

Ved at bruge en freelancer køber du personens tid – du ansætter altså ikke en freelancer i din virksomhed, men kan hyre personen til nogle arbejdsopgaver, som du f.eks. ikke selv har kompetencer indenfor. En freelancer vil typisk blive ansat på kontraktbasis til at udføre en bestemt opgave. Hvis du overvejer at blive freelancer, så er det vigtigt at have undersøgt det grundigt, inden du kaster dig ud i det.

Fordele ved at være freelancer

Som freelancer er du din egen chef, og du bestemmer selv din arbejdstid. Du har som regel masser af frihed, hvilket er en stor fordel, da du selv bestemmer hvornår på dagen, du gerne vil arbejde samt hvem du gerne vil arbejde sammen med. Mange freelancere føler, at de har mere tid til arbejde, fordi de ikke behøver at pendle frem og tilbage til et kontor, men kan arbejde hjemmefra. Derudover vælger du som freelancer selv hvilke jobs du vil tage og du bestemmer selv hvor meget din timeløn er. Som freelancer får du ofte en højere timeløn end eksempelvis lønmodtagere, da du nemlig selv kan beholde alt overskud, som du får fra dine arbejdsopgaver.

Ulemper ved at være freelancer

Som freelancer har du meget tid, men det kan også være en ulempe, da det så kan være svært at tage sig sammen til at arbejde – og du skal jo bruge penge til at betale dine udgifter hver måned. Selvom du som freelancer også selv bestemmer din timeløn, hvilket kan være rart på mange punkter, så er din løn altså ikke fast hver måned, hvilket kan være usikkert. Som freelancer er det nemlig ikke fast hvor meget du tjener om måneden – nogle måneder kan du tjene meget, andre måneder kan du tjene lidt. Du har dog mulighed for at tjene flere penge, jo mere arbejde du tager ind. Da du er din egen chef, skal du også selv afsætte nok penge til at betale skat hvert år og samtidig være i stand til at gå på pension.

Lån til opstart

Hvis du ønsker at blive freelancer, men mangler en sum penge til opstart, så kan du vælge at låne pengene. Hvis du er blevet afvist i banken, så kan du ansøge om at låne penge uden afslag hos en online låneudbyder. Der findes flere forskellige online låneudbydere, herunder KreditNU, hvor du kan vælge at sende en ansøgning til. Du kan ansøge om et lån allerede i dag, og hvis du ansøgning bliver godkendt, tikker pengene direkte ind på din bankkonto automatisk. Når du har modtaget pengene, er du klar til at begive dig ud på dit eventyr som freelancer!