;

Sponsoreret artikel

Hvordan skal bilen finansieres?

Skal du købe ny eller brugt bil? Så skal der betales for den på en eller anden måde. Der er derfor noget arbejde i et bilkøb. Det er ikke bare at finde den rigtige bil. Du skal også have overvejet, hvordan den skal finansieres. Finansieringen er ikke altid ligetil. Det kan være nødvendigt at sætte en god rum tid af til at få undersøgt mulighederne.

Det er nemlig med bilfinansiering, som det er med mange andre ting: Det er godt at være forberedt. Sæt dig derfor godt ind i dine muligheder, så du kan vælge den bedste.

Den nemme, hurtige løsning er at betale kontant. Det kan dog kun lade sig gøre, hvis du har det fulde beløb stående i banken eller gemt under madrassen.

Køber du en ældre brugt bil, så har du muligvis penge nok til at betale den med det samme. Hvis du har det, er der dog alligevel noget forberedelse i det. Du har bare allerede lavet den forberedelse. Du har igennem noget tid sparet penge op og sat dem til side til et bilkøb.

Lån hvis du mangler

Har du ikke nok penge til at betale bilen kontant, så kan du låne. Der er forskellige muligheder for at låne penge til en bil. Helt kort kan du låne gennem bilforhandleren, i en bank eller hos en udbyder af forbrugslån.

Når du låner penge til et bilkøb, så kan du købe en dyrere bil. Du behøver nemlig ikke at have råd til den nu og her. Med et lån udskyder du noget af udgiften. Den bliver fordelt over en længere periode. Det betyder, at du ikke behøver at have sparet op igennem længere tid for at kunne købe en lækker bil.

Undersøg dine udgifter

Når du låner penge, så er det forbundet med nogle udgifter. Det er en rigtig god idé at kende til de udgifter, før du låner. Så er du forberedt.

Du kan bruge en billån beregner til at undersøge, hvad et lån kommer til at koste dig. Så ved du, hvad du skal betale hver måned, indtil lånet er betalt af.

Måske foretrækker du en bestemt låneudbyder. Så kan du nemt sætte dig ind i de udgifter, du vil have der. Har du besluttet på forhånd, hvor du vil låne, skal du bare forberede dig på udgifterne. Der skal være plads i dit budget til den månedlige ydelse. Ellers ender du med ikke at kunne betale lånet af.

Find det billigste billån

Vil du hellere låne, hvor end det er billigst, så bør du sammenligne flere lån. Du kan sammenligne så mange lån, du gider. Når du sammenligner, øger du dine chancer for at ende med det billigste billån.

Du kan ikke vide på forhånd, hvad der er billigst. Udgifterne ved diverse lån kan svinge. De varierer også alt efter, hvad du skal låne til, og hvor meget du skal låne. Hvad der vil være billigst for dig, afhænger af din situation og bilens pris. Selvom forbrugslån er kendt for at være dyre, så er det muligt, at det bedre kan betale sig i din situation med sådan et lån.

Sammenligningspunkter

Når du skal sammenligne forskellige lån, så kan du sammenligne på flere punkter:

  • Rentens størrelse
  • Fast eller variabel rente
  • Løbetid
  • ÅOP

Hvor stor en rente, du skal betale, er måske det første du kigger på. Det er også vigtigt. Renten er en udgift. Der er dog mere at tage hensyn til.

Der kan være forskel på, om du får en fast eller variabel rente. Du bør gøre op med dig selv, om du vil kende dine præcise udgifter og altså have en fast rente. Det kan også være, at du foretrækker en variabel rente. Den er måske lavere, men den kan også stige en dag.

Hvor længe du vil betale af på lånet, er også et punkt, du bør overveje. Der er en begrænsning for, hvor langt du kan strække et lån over tid. Der kan dog alligevel være forskel på løbetiden.

Det vigtigste punkt at sammenligne i forhold til dine udgifter er ÅOP. ÅOP er de årlige omkostninger i procent. Det er ikke bare renten, men de samlede udgifter. Der er andre udgifter end renten, når du låner penge. Derfor skal du passe på med bare at sammenligne renten. Sammenlign hellere ÅOP.