;

Sponsoreret artikel

Indretningsguide til en produktiv arbejdsplads

Produktivitet og effektivitet er to af grundstenene for enhver arbejdsplads. Det er tegn på, at alt kører som det skal, og at de ansatte har det godt, og er tilfredse med deres arbejdsomgivelser.

Ens arbejdsomgivelser er nemlig uhyre vigtige, hvis man gerne vil være fokuseret og produktiv. Derfor vil vi i denne artikel dykke længere ned i, hvordan man kan skabe en arbejdsplads, der fremmer og promoverer tilfredshed, velbehag og derfor også produktivitet.

Et kontor skal typisk indeholde disse møbler: et skrivebord, en stol, skuffer og eller reoler. Det er minimummet for at tilfredsstille en medarbejdes behov. Men det er ikke lige meget, hvilke møbler man udruster kontoret med.

Funktionelle og komfortable møbler

Man bruger typisk det meste af sin arbejdsdag siddende på kontoret, og det kan føre til kropsligt ubehag og udmattelse hvilket sænker produktivitetsniveauet ret betydeligt. For at komme problemet i forkøbet, kan man for eksempel udruste kontoret med en behagelig kontorstol, der kan justere højde, læne sædet tilbage osv. Det er også en god ide at give kontoret et flot hæve sænke bord til at justere arbejdsstillinger. Et hæve sænke bord kan gå op og ned i højde, hvilket lader dig sidde og stå op, når du arbejder. At få chancen for at stå op sørger for kroppen ikke sidder slumpet sammen hele dagen, og det afhjælper rygsmerter, dårlig blodtilførsel til benene og meget andet.

Adgang til nødvendigheder

Vores energiniveau er ikke kun betinget af, hvor meget vi er aktive eller inaktive. Det har også meget at gøre med hvad og hvor meget vi spiser og drikker. Det er normalt for medarbejdere at medbringe en madpakke eller måske en flaske vand, så de sørger for deres kropslige behov.

Men arbejdspladsen kan også hjælpe til. Det er ret populært at kunne tilbyde sine ansatte vand, kaffe og små snacks som chokoladebarer eller et sortiment af forskellige frugter. Det er små ting, der drastisk kan styrke medarbejdernes energiniveau, når dagen bliver lang. Nogle arbejdspladser går endda så langt at have en hel kantine, hvor man kan få varme måltider til frokost og til sidst på eftermiddagen. Mad og drikke holder koncentrationsevnen stærk, og giver dine medarbejdere muligheden for at gøre deres bedste igennem hele arbejdsdagen.

I samme dur er det derfor også vigtigt, at ens medarbejdere har adgang til toiletter uden større ventetid. Alle skal ordne naturens gange et par gange om dagen, og hvis man skal stå i kø for at vente hele tiden skaber det ubehag og lavere produktivitet.