Deloittehuset

Virksomheder

Konsulentkæmpe snupper erfaren headhunter til bestyrelsesagenda

Deloitte opruster på et vigtigt forretningsområde med ansættelsen af mangeårig bestyrelsesrådgiver Louise Vøttrup. Ifølge chef for bestyrelsesrådgivningsforretningen Michael Vad skal det nye setup sikre en styrket rådgivning af især store børsnoterede og privatejede selskaber. Han afviser samtidig, at Deloitte nu kommer til at gå ind på headhunternes banehalvdel.

Konsulentgiganten Deloitte har gennem den seneste tid taget store skridt for at styrke sit forretningsben inden for rådgivning af store danske virksomheder.

Nu får endnu et vigtigt forretningselement yderligere muskler, der skal cementere Deloitte som det ledende big four-konsulenthus.

Virksomhedens board and executive advisoryforretning – der har som speciale at rådgive bestyrelser og topledelser i virksomheder inden for blandt andet governance og successionsplanlægning – har ansat den mangeårige bestyrelsesrådgiver Louise Vøttrup, og hun vil fra august være at finde i rådgivnings- og revisionshuset som partner.

Louise Vøttrup har tidligere arbejdet for en række ledelsesrådgivere i flere lande inden og uden for Norden, og i 2019 stiftede hun konsulentvirksomheden New Plan Partners. Et blik på hendes cv viser en karriere med over 20 års erfaring inden for ledelses- og bestyrelsesrådgivning.

Det er kompetencer, som ifølge chefen for forretningsdelen passer som fod i hose i Deloittes globale ambition om at være førende inden for bestyrelsesrådgivning. Og derfor gav det sig selv, at Louise Vøttrup skulle med på holdet som partner.

”Vi oplever stor efterspørgsel på det område, og vi har brugt det seneste halve år på at finde partnere – og vi er rigtig glade for, at vi fandt Louise,” siger Michael Vad, administrerende direktør for den nordiske del af Deloittes board and executive advisory-forretning, til InsideBusiness.

Glæden er tydeligvis gengældt. I en pressemeddelelse offentliggjort mandag udtaler Louise Vøttrup, at hendes kommende rolle i Deloitte ”rummer alt det, jeg brænder for”, og at hun ser frem til at arbejde med at hjælpe bestyrelser og ledere i det nye setup.

“Jeg er især imponeret over Deloittes unikke position i markedet og den indsigt, som vi kan bygge videre på, og jeg kan næsten ikke vente med at starte på dette nye kapitel,” udtaler Louise Vøttrup.

InsideBusiness har bedt om et interview med Louise Vøttrup, men hun har ikke ønsket at stille op og henviser i stedet til Michael Vad.

Fokuserer på større kunder

Louise Vøttrups ansættelse skriver sig ind i Deloittes iver efter at opruste ledelseslagene i flere afdelinger af huset med et større fokus på de store dagsordener såsom bæredygtighed og teknologi, der præger erhvervslivet.

Samtidig er big four-huset i gang med at styrke sit fokus på de nordiske markeder, især på revisionsdelen.

Det er også i det lys, at man skal se udvidelsen af teamet inden for bestyrelsesrådgivning med Louise Vøttrup, forklarer Michael Vad, der også leder Deloittes globale indsats for at styrke bestyrelsesrådgivning.

Konsulenthuset har nemlig som primær strategi at rådgive store børsnoterede, familieejede og privatejede selskaber i at navigere i en tid præget af klimaforandringer, kvantespring inden for teknologi og AI samt uro på både markederne og geopolitisk.

Siden han for to år siden startede bestyrelsesrådgivningsdelen, er forretningsdelen kommet “flyvende fra start”, siger Michael Vad. Det skyldes, at presset og kompleksiteten hos de store virksomheder i forhold til de store dagsordener er blevet større, og at virksomhederne derfor har behov for de ydelser, et konsulenthus med Deloittes størrelse kan levere.

Selvom han godt kunne forestille sig, at Deloitte på et tidspunkt også i større grad gerne vil servicere kapitalfondsejede selskaber, føler han sig derfor komfortabel med Deloittes placering på markedet.

“For os handler det om at levere kvalitet til vores klienter. Det gør vi i et marked, hvor det at specialisere sig i bestyrelses- og topledelsesrådgivning ikke er noget, som mange gør. Jeg tror, at vi er ret unikke på nordisk niveau – og det kan vi kun blive ved med at være, hvis vi bliver ved med at levere de gode løsninger. Så det er det, vi bestræber os på,” siger Michael Vad.

Går Deloitte efter headhuntere?

Både Michael Vad og Louise Vøttrup har en fortid i headhunteren Heidrick & Struggles – førstnævnte som landechef, sidstnævnte som senior associate på det finansielle område.

I 2012 valgte Michael Vad at hoppe over til konkurrenten Spencer Stuart og stod for det danske kontor. Dog måtte han i 2022 forlade selskabet i et forløb, der ikke gik stille for sig, hvilket InsideBusiness har beskrevet i en række artikler.

Efter et kort ophold som selvstændig kom han så for to år siden til Deloitte med det formål at stampe en forretning op inden for bestyrelsesrådgivning.

Det er altså to erfarne kræfter fra headhunterverdenen, der nu skal stå i spidsen for topledelsesrådgivning. Spørgsmålet er derfor, om Deloitte med Michael Vad og nu også Louise Vøttrup i samme setup skal agere en slags headhunter og gå benhårdt efter det marked.

Direkte adspurgt er Michael Vad dog hurtig til at mane den spekulation i jorden.

”Vi laver rådgivning om effektivitet for bestyrelser og topledelser, der efterspørger rådgivning til at navigere i en tid med usikkerhed og eksternt pres. Det arbejder indebærer successionsplanlægning, robusthed i governance, effektivitet i toppen af organisationerne og så videre. Rekruttering overlader vi til headhuntere, og vi skal ikke være som dem,” siger Michael Vad.

I stedet kommer Deloitte til at gøre mere af det, de allerede gør: rådgive store virksomheder i at navigere rundt om de store dagsordener. Samtidig kommer huset også til at søsætte andre indsatsområder og projekter såsom at hjælpe bestyrelserne til at få en større kønsdiversitet i deres lokaler – også et hjertebarn for konsulentkæmpen.

I den strategi kommer Deloitte i fremtiden til at udvide teamet med endnu flere partnere, afslører Michael Vad uden dog at have konkrete emner i kikkerten.

Først og fremmest kommer Michael Vad dog til at fokusere på at få Louise Vøttrup integreret i teamet. Hvad der derefter venter med vækstambitioner, må tiden vise.

”Det er et meget specialiseret område, hvor vi i første omgang fokuserer på at levere nogle solide løsninger til vores klienter. Hvad angår størrelse, har vi selvfølgelig ambitioner om at udvide, men det er ikke vores hovedfokus lige nu. Dog er vi kommet fantastisk godt fra start, og vi glæder os til at få Louise om bord, så vi kan styrke forretningen yderligere,” siger Michael Vad.

Læs mere

Erfaren profil bliver partner i nystartet konsulenthus. Vil give big four kamp til stregen på vækstmarked

Revisionsgigant skifter ud i nøgleposter og skærper fokus på nordisk marked

Revisionskæmpe opruster på kerneområder af forretningen

Voldsom tilbagegang hos groggy headhunter

Tidligere Danske Bank-chef forlader kriseramt headhunter

Problemerne tårner sig op for førende headhunter

Headhuntere mister koryfæer

International headhunter snupper dansk topprofil

Succesfuld headhunter mister frontfigur

Førende headhunter mister partner efter magtkamp

Førende headhunter mister nøgleprofil