;
scott-graham-5fNmWej4tAA-unsplash

Sponsoreret artikel

Luk nemt og hurtigt din virksomhed online

Det kan virke som en uoverskuelig og besværlig proces, når ens virksomhed må dreje nøglen om. Med Legal Desk kan du slippe for den lange proces, der følger med. Du kan nemlig nemt og billigt få Legal Desk til at lukke dit kapitalselskab med betalingserklæring for dig – dette inkluderer både afmeldelse af pligter, indhentelse af skattekvittance og meget mere. 

Hvordan kan man lukke en virksomhed?

Der findes som udgangspunkt tre forskellige måder at lukke sin virksomhed på:

  1. Betalingserklæring
  2. Likvidation
  3. Tvangsopløsning

Både betalingserklæring og likvidation er frivillige beslutninger, mens tvangsopløsning – som navnet indikerer – er påtvunget. Legal Desk tilbyder udelukkende lukning af virksomhed med betalingserklæring. Dette er også den nemmeste og hurtigste måde.

Hvad er en betalingserklæring?

En betalingserklæring er et juridisk dokument, som indeholder en erklæring fra selskabets ejere om, at selskabet ønskes opløst. Erklæringen skal underskrives af alle selskabets ejere og sendes til Erhvervsstyrelsen, som registrerer selskabets nedlukning. 

 

Alle selskabets ejere skal være enige, før det er muligt at benytte sig af en betalingserklæring. Derudover skal firmaet være et kapitalselskab (ApS eller A/S) og må ikke have gæld til kreditorer eller det offentlige.

Gæld til kreditorer

Hvis et selskab stadig skylder penge til kreditorer, er det ikke muligt at lukke selskabet med betalingserklæring. Her er der både tale om forfalden og uforfalden gæld. Det betyder, at alle lånte penge i selskabet skal være tilbagebetalt, før du kan modtage en betalingserklæring. Så snart gælden er betalt og driften i virksomheden er stoppet, har selskabet ikke flere forpligtelser. Hvis der til gengæld stadig er aktiver i selskabet, overføres og fordeles disse blandt ejerne.

Gæld til det offentlige

Alt gæld til det offentlige, herunder skat og moms, skal også være betalt. Du skal kunne dokumentere over for Erhvervsstyrelsen, at gælden til det offentlige er betalt, hvilket du gør ved at indhente en skattekvittance. Dette er en skatteerklæring fra SKAT, som dokumenterer, at selskabet ikke har gæld til det offentlige.

Luk din virksomhed hos Legal Desk

Legal Desk tilbyder at hjælpe dig med processen, så du hurtigt kan komme videre. De sørger for alt det praktiske med at afmelde pligter, indberette til SKAT, indhente skattekvittance og registrere nedlukning af selskab hos Erhvervsstyrelsen.

For at lukke dit firma nemt og hurtigt med Legal Desk, skal du udfylde en online formular, hvorefter du modtager et dokument, som du underskriver med NemID. Legal Desk sørger herefter for at afmelde pligter og indhenter skattekvittance fra SKAT. Når dette er gjort, underskriver du betalingserklæringen med NemID, hvorefter Legal Desk registrerer nedlukningen af dit firma hos myndighederne. Når nedlukningen er trådt i kraft, vil du modtage en bekræftelse.