;
SEESmedia-lo-1470

Ugens Insider

Mæglerhus blæser til angreb

Coronaåret 2020 efterlod et vakuum hos de store forsikringsselskaber, som mæglerhuset Din Forsikringsmægler udnyttede til at kapre kunder og sikre en tæt på en fordobling af resultatet.

Erhvervsmarkedet i forsikringsbranchen drejer sig mere og mere mod forsikringsmæglerbetjening, hvor store udenlandske spillere som Willis og AON, der aktuelt er i gang med at fusionere, Marsh og Söderberg & Partners har huseret i årevis.

I laget under de store udenlandske mæglere står flere danske mindre mæglerhuse på spring. Et af de hurtigtvoksende navne er Din Forsikringsmægler.

Mæglerhuset, der blev stiftet i starten af 00’erne, har i de senere år oplevet stor vækst under topchef Lars Kortegaard, som kom om bord tilbage i 2015.

Senest øgede Din Forsikringsmægler sit resultat i 2020 fra 2,8 mio. kr. til 4,5 mio. kr. og afspejler den tendens, at forsikringsmæglerne i stigende grad sætter sig på erhvervsmarkedet.

Fremgangen i 2020 hænger ifølge Lars Koregaard sammen med, at flere af de store direkte forsikringsselskaber holdt deres sælgere i startboksen på grund af pandemien, og det efterlod en fri spilleplade til mæglere som Din Forsikringsmægler.

”Mange af de direkte selskaber har valgt ikke at sende assurandører i markedet i 2020 på grund af blandt andet corona, og på den måde har antallet af konkurrenter været cirka halveret. Når de ikke har været tilgængelige i samme grad, har vi kunnet hente nye kunder og servicere eksisterende kunder, som har brug for god rådgivning, service og tilgængelighed,” fortæller Lars Kortegaard.

Din Forsikringsmægler har i dag kontorer i Aalborg, Aarhus, Næstved og Hvidovre, og dertil kommer diverse hjemmekontorer hos mæglerhusets godt 30 franchisetagere.

Ambitionen hos Din Forsikringsmæglers er at blive Danmarks foretrukne mæglerhus på både skader og pension, og kongstanken i mæglerhuset er, at også mindre selskaber skal have adgang til kompetent forsikringsrådgivning.

”Vi vil gerne afskille os fra de store, i og med at vi mener, at alle har ret til god rådgivning og forebyggelse, og at man skal give forsikring til mindre virksomheder på samme måde, som man gør til større virksomheder,” siger Lars Kortegaard.

Mæglerhusets fundament er især bygget på mindre og mellemstore virksomheder. Især i segmentet af professionelle rådgivere som advokater, revisorer, rådgivende ingeniører og arkitekter er Din Forsikringsmægler en stor aktør.

Nye krav til uddannelse

Senest har Din Forsikringsmægler udvidet jagtmarkerne til større virksomheder, men mægleren holder fast i, at fundamentet er de mindre og mellemstore virksomheder.

”Vi vil gerne holde fast i, at vi vil være forsikringsmægler for alle. Der er en øget konkurrence, når man går op i markedet, så derfor er fundamentet mindre og mellemstore erhvervskunder,” siger Lars Kortegaard.

Din Forsikringsmægler træder dog samtidig lidt på bremsen i forhold til væksten i disse år. Ifølge Lars Kortegaard modtager mæglerhuset flere henvendelser fra interesserede, der ønsker at blive franchisetagere i selskabet.

Men inden for det næste halve år træder en række nye krav til forsikringsmægleres uddannelse i kraft, og det har fået Din Forsikringsmægler til at holde igen med at optage nye franchisetagere.

”Vi takker nej til rigtig mange på grund af de nye krav til lovgivningen, som kommer om seks måneder. Vi er meget opmærksomme på, hvilke kompetencer folk har, fordi der dels ligger en økonomisk investering i det, dels fordi der også er en faglig investering i det,” siger Lars Kortegaard.

Vil opdyrke pensionsmarked

Din Forsikringsmægler har senest udvidet med et forsikringsben i form af selskabet Din Pensionsmægler. Selskabet har eksisteret i flere år, men det er ifølge Lars Kortegaard først for alvor gået i luften sidste efterår.

Pensionsmægleren skal i første omgang understøtte kunderne i Din Forsikringsmægler og hegne kunderne ind, men Lars Kortegaard ser store perspektiver i selskabet.

”Der ligger et stort potentiale, fordi vi oplever, at der ikke er fokus og konkurrence på personlig rådgivning i det nedre og mellemstore marked,” siger han.

”Vi oplever, at pensionsselskaberne er meget selektive, med hensyn til hvem de ønsker som kunder. Vi oplever, at konkurrencen er begrænset, der er lange svartider, og de ting sammenholdt betyder, at der er nogle, der skal sørge for at løfte kvaliteten og niveauet til en højere service og individuel rådgivning både over for virksomheder og beslutningstagere.”

Din Forsikringsmægler er indtil videre gået i luften med et mindre setup, hvoraf den ene er medejer Michael Holst.

Læs mere

Mæglerhus stormer ind på forsikrings- og pensionsmarkedet

Her er vinderne og taberne i forsikringsbranchen

Køreplan for salg af Codan Danmark tager form. Rådgivere på plads

Vækstsultent forsikringsselskab tager kæmpetab i Danmark

Forsikringsbranchen lukker ned for brodne kar

Vækstivrigt forsikringsselskab jagter 1 mia. kr. i præmieindtægter

Alm. Brand lurer også på Codan. Se favoritten til opkøbet

Massiv disruption rammer forsikringsbranchens it. Netcompany blæser til angreb

Forsikringsbranchen står over for revolution med nye forretningsområder

Medlemsejede forsikringsselskaber giver de børsnoterede baghjul

Kæmperegning på vej til forsikringsselskaber for elbiler

Forsikringsselskab slår svindelalarm: Stadig flere leasingbiler ‘forsvinder’

Indbygget konflikt truer Trygs fremtid