;
honestus team

Ugens Insider

Mæglerhus stormer ind på forsikrings- og pensionsmarkedet

Det går hastigt fremad for mæglerselskabet Honestus, der satser på personlig, uvildig rådgivning og langsigtede relationer og nu har 40 ansatte og 4 kontorer i København og Jylland.

Der titter et par flasker op af et halvt åbent globusbarskab i receptionen, og der er så småt linet op til fredagshygge klokken 12 på Honestus’ kontor i Søborg. Det er et ungt iværksættermiljø med gang i i den ellers til tider lidt tørre forsikrings- og pensionsbranche.

Med opstart i 2018 er det lidt af en succeshistorie, som de to ejere, Rasmus Borre Dines Jørgensen og Anders Jochumsen, fik sat i gang. Begge to kom fra stillinger i skadesforsikringsbranchen og valgte at blive selvstændige ud fra en vurdering af, at erhvervsmarkedet drejer sig mere og mere over mod forsikringsmæglerbetjening bl.a. på grund af lovmæssige ændringer og den markedsmæssige udvikling.

Desuden mener de to, der har en lang historik bag sig som henholdsvis kundechef i Codan og salgschef hos If Forsikring, at markedet trænger til en lille disruption med øget transparens i samspillet mellem virksomheden, mægleren, forsikringsselskabet og den teknologiske udvikling.

”Det var en erkendelse af, at der manglede gennemsigtighed for kunderne, og derfor besluttede vi at skabe Danmarks mest transparente mæglerhus, hvor kunderne har adgang til at se al den dialog, som mæglerne har med forsikringsselskaberne, mails og telefonopkald. Vi vil være førende på techdelen,” siger direktør og medejer af Honestus Rasmus Borre Dines Jørgensen.

Den øgede gennemsigtighed opnås, i og med at der er faste honorarer på basis af fælles dialog med kunderne, hvori årshonorarerne fastsættes med udgangspunkt i den enkelte kundes tidsforbrug. Det er muligt, da Honestus’ CRM-system er fuldt automatiseret og i realtid registrerer den tid, som bruges på mails, administrative opgaver og telefonopkald, som vedrører den enkelte kunde.

”Derfor er der et transparent og tillidsvækkende setup til et godt og langt samarbejde,” lyder det fra Rasmus Borre Dines Jørgensen.

Store dele af mæglerbranchen mærker, at direkte salg fra forsikringsselskaberne over mod mæglerbetjent salg vokser. Det gælder også spillere som Söderberg & Partners, Contea, RTM, Din Forsikringsmægler med flere. Og det er en ganske stor forandring på markedspladsen, konstaterer Rasmus Borre Dines Jørgensen.

”90-95 procent af erhvervskunderne er direkte betjent af forsikringsselskaberne i dag, men vi tror, at om 5 år, så er 90 procent betjent af forsikringsmæglere og kun 10 procent direkte af forsikringsselskaberne.”

Det har også haft betydning for markedspladsen, at mæglerne nu kun må modtage betaling fra virksomhederne og ikke salgsprovision fra forsikringsselskaberne, for så er man blot agent, og så hersker der helt andre regelsæt.

Pensionsdelen kom til senere

Oprindelig startede Honestus op udelukkende med skadesforsikring på paletten, men så kom Teddy Schultz til, der har mange års erfaring fra mæglerhuset APC og SEB Pension. Og han har siden stået i spidsen for at opdyrke Honestus’ forretning på pensionsområdet.

”Det er en væsentlig del af vores forretning, at vi ønsker at opdyrke langsigtede relationer med kunderne. Her er det helt centralt, at vi både kan tilbyde at stå for deres forsikringsdel og for pensionsområdet. Der er et meningsfyldt krydssalg for os,” forklarer Rasmus Borre Dines Jørgensen.

På pensionsområdet går man primært efter mindre virksomheder med mellem 5 og 50 ansatte. Og det er i dag 12 af de 40 ansatte, som arbejder med pensionsdelen i Honestus. Også for Teddy Schultz spiller behovet for personlig rådgivning en stor rolle.

”Vi vil også gerne tage større virksomheder ind, men vi kan se, at mange af de mindre virksomheder bliver forsømt i den personlige rådgivning,” siger Teddy Schultz.

Uanset om det er inden for skadesforsikring eller pensionsdelen, arbejder Honestus med alle tilgængelige spillere på markedet. På skadesområdet er der som bekendt talrige aktører, både stærke danske forsikringsselskaber som Topdanmark, Tryg, Codan og Købstædernes Forsikring såvel som nordiske giganter som Gjensidige, If og Protector, mens man også har aftaler med globale spillere som Axa, AIG, HDI og Allianz, der bruger mæglerhuset som en salgskanal.

Lidt sværere er det på pensionsområdet, hvor kun PFA, Danica, Velliv, Topdanmark Liv og AP Pension agerer, efter at SEB og Skandia er blevet købt op. Men Honestus forsøger at samarbejde med alle. Hertil kommer den stadig mere aktive unbundlingdel, hvor Honestus allerede har indgået firmaaftaler med Euro Accident på forsikringsdelen, samt Pensions og AP Pension på investeringsområdet.

”Hele markedet følger jo med spænding med i udviklingen omkring unbundling, det kommer stille og roligt. Og vi kan faktisk også se, at en spiller som Euro Accident er meget konkurrencedygtig, hvis der er tale om ordninger, hvor medarbejderne får meget i løn,” konstaterer Teddy Schultz.

Teddy Schultz ser også PKA som en samarbejdspartner til visse målgrupper på pensionsmarkedet, mens man indtil videre har fravalgt Sampension, fordi Honestus også varetager rådgivningen af kunderne.

Sampension har derimod en model, hvor man selv rådgiver kunderne.

”Der er nogle mæglerhuse, som blot forestår udbuddet og så er man ikke længere med i processen. Sådan gør vi ikke hos Honestus, vi vil stå for rådgivningen og kundekontakten,” siger Teddy Schultz.

Indtil videre må man sige, at udviklingen er gået stærkt for Honestus, som har 40 ansatte og har 4 kontorer i henholdsvis Søborg, Aalborg, Skanderborg og Esbjerg. Selv om forretningen udvikler sig hastigt, er det svært at få overblik over mæglerhusets omsætning. Det skyldes, at man agerer med mæglerne som både franchisetagere og fastansatte under Honestus’ varemærke. Trioen ønsker ikke selv at oplyse omsætningen, men man nåede en bruttofortjeneste på 3,5 mio. kr. og et resultat før skat på 1,6 mio. kr. i 2020-regnskabet.

 

Læs mere

Her er vinderne og taberne i forsikringsbranchen

Køreplan for salg af Codan Danmark tager form. Rådgivere på plads

Vækstsultent forsikringsselskab tager kæmpetab i Danmark

Forsikringsbranchen lukker ned for brodne kar

Vækstivrigt forsikringsselskab jagter 1 mia. kr. i præmieindtægter

Alm. Brand lurer også på Codan. Se favoritten til opkøbet

Massiv disruption rammer forsikringsbranchens it. Netcompany blæser til angreb

Forsikringsbranchen står over for revolution med nye forretningsområder

Medlemsejede forsikringsselskaber giver de børsnoterede baghjul

Kæmperegning på vej til forsikringsselskaber for elbiler

Forsikringsselskab slår svindelalarm: Stadig flere leasingbiler ‘forsvinder’

Indbygget konflikt truer Trygs fremtid