contea

Forsikring

Mæglerhus vil udnytte storfusion til dansk offensiv  

Hurtigtvoksende Contea går efter at fordoble omsætningen på forsikringsområdet og vil rekruttere op til 25 nye medarbejdere efter et godt 2019. Markedsuroen som følge af fusionen mellem Willis Towers Watson og Aon er ikke årsagen til vækstambitionerne, men skal blandt andet udnyttes til indtog i hovedstadsområdet

En af landets største spillere på mæglerområdet, Contea, tager nu fat på en offensiv, der blandt andet skal udnytte den markedsuro, som fusionen mellem markedets største spillere, Aon og Willis Towers Watson, vil skabe. Målet er at fordoble Conteas omsætning over de kommende fem år, blandt andet ved at rulle Esbjerg-virksomhedens koncept ud på Sjælland og især i København:

”Vi forventer, at en stor del af væksten skal komme øst for Storebælt og i Nordjylland. Vi har allerede kontor i både Roskilde og Søborg med i alt 30 ansatte i dag, men vi forventer en kraftigt øget markedsandel på Sjælland og i københavnsområdet, blandt andet ved at rekruttere fra andre mæglerhuse. Vi ser det som lidt af en gamechanger, hvis Willis forsvinder. Derfor ser vi naturligvis øgede vækstmuligheder,” siger Lars Steen Nielsen, der er administrerende direktør for Contea.

Fakta på mæglerområdet i Danmark peger da også på, at en fusion mellem Aon og Willis Towers Watson med Aon som fortsættende part kan give store ændringer på markedet som beskrevet i InsideBusiness.

I dag er Willis nemlig landets største mæglerhus med en markedsandel på ca. 42 procent, og man er stærkest på skadesforsikring. Derefter kommer Aon, Söderberg & Partners og Marsh med Contea som nummer fire eller fem, alt efter hvordan markedsandelen gøres op.

Sagen kort

Et af landets hurtigtvoksende mæglerhuse med fokus på skadesforsikring går efter at fordoble omsætningen over en femårig periode.

Det skal blandt andet lykkes ved at udnytte uroen som følge af fusionsplanerne mellem Aon og Willis Towers Watson, der til sammen sidder på omkring 60 procent af mæglermarkedet i dag.

Så fusionen og vækstplanen vil altså sende Contea op i toptre, hvis den gennemføres som ventet:

”Det er klart, at vi ser på et marked, hvor der vil opstå uro blandt medarbejdere og de virksomheder, der er kunder i de store globale spillere. Det har altid være en del af vores af vores dna at have et inderligt ønske om at fastholde Contea som den danske udfordrer til de store globale mæglerhuse. Derfor ser vi nu et stort vindue for en markant vækst over de kommende år,” siger Lars Steen Nielsen, der i 2019 nåede en omsætning på 49 millioner kroner, et overskud på 5,9 millioner kroner og en vækst på 11 procent på toplinjen.

Contea har efter opstarten i 2005 haft en gennemsnitlig vækst på 17,2 procent.

Nu ser en ny vækstplan dagens lys med navnet ’Plan 25’, der skal fordoble Conteas omsætning over de kommende 5 år med rekruttering af op til 25 nye medarbejdere.

”Nu har vi vedtaget en meget ambitiøs vækst- og investeringsplan, som betyder, at vi over de kommende år forventer at investere et stort millionbeløb i blandt andet nye medarbejdere, nye forretningsområder, ledelse og markedsføring for at nå vores nye mål.”

 Farvel til pensionsområdet

I forhold til Aon, Willis og Marsh/Mercer er det værd at bemærke, at Contea solgte sine aktiviteter på pensionsområdet fra i 2017 – og Lars Steen Nielsen er fortsat af den opfattelse, at konkurrencen fra store pensionsselskaber som PFA og Danica og stadig sværere markedsvilkår for pensionsmæglere gør, at det er den rette strategi.

”Vi følger en nøje fastlagt plan, som allerede tog sin begyndelse med frasalg af vores pensionsmæglerforretning. Vi kom til den erkendelse, at pensionsmæglere ikke på samme måde som skadesforsikringsmæglere kunne skabe værdi for kunderne. Og skaber vi ikke værdi og er uvildige, så har vi ikke nogen berettigelse.”

Det betyder, at de Conteas primære samarbejdspartnere blandt andre er Tryg, Gjensidige, If Forsikring og Codan.

Contea har i dag aftaler med de 25 største forsikringsselskaber herhjemme og forsøger at have alle varer på hylderne, også cyberforsikringer og bestyrelsesansvar. Det betyder, at man også samarbejder med globale aktører som HDI Gerling, AIG, AXA, Chubb og andre, der har specialprodukter på hylderne.

For Lars Steen Nielsen er det kundetilfredsheden, som er helt central for Conteas vækststrategi. Det betyder, at man forsøger at ligge med en opsigelsesprocent på ca. 1-2 procent per år, mens markedet generelt ligger på 12-13 procent per år. Hvis det skal lykkes, stiller det store krav til de nye medarbejdere, som Contea står over for at skulle rekruttere:

”Vores vækst kommer ikke til at ske på bekostning af vores bestående kunder og/eller på bekostning af vores kultur og dna. Vi vil have et par helt ultimative krav til de mange nye medarbejdere, vi står for at skulle ansætte i de kommende år. Det ene er, at de forstår vores rolle og kan nikke til, at det ikke er kunderne og forsikringsselskaberne, der er til for os, men os, der er til for dem, og det andet er, at de skal have et brændende ønske om hver dag at levere en second to none-kundeservice,” lyder det fra Lars Steen Nielsen, der oplyser, at Contea finder nye kunder fra kanvassalg, kontaktopbygning, relationer og kunders anbefalinger til andre.

Det kommer ikke til at blive voldsomt forstyrret af coronakrisen, mener han:

”Vi er kommet godt fra land i år allerede, men vi ser en afmatning lige nu. I svære tider sker der dog typisk det, at virksomhederne hiver risikostyring og forsikringer frem i lyset, man vil have styr på kontrakterne. Så selv om det sker på en trist baggrund, så forventer vi faktisk, at behovet for vores rådgivning stiger.”

I dag ejes Contea af de tre stiftende partnere, herunder Lars Steen Nielsen, der hver har 26,6 procent af aktierne. Så sidder en partner med 10 procent, og så har man for nylig taget tre nye partnere ind i ejerkredsen.

 

Læs mere

Mæglerhus vil udnytte storfusion til dansk offensiv  

Pensionskasser gør klar til offensiv på det kommercielle område

Pensionskæmpe dropper formandsjagt

Eksperter: PFA’s forretningsmodel er uholdbar

Derfor stopper gulddreng i pensionsgigant 

Uro i baglandet i pensionsbranchens grønne stjernefond

Sådan skal pensionsbranchen tjene stort på grøn omstilling

ATP varmer op til oprydning i udskældte garantier

Oprydning i pensionsbranchen nødvendig. Især én spiller er udfordret