;
Danske Bank web

Inside story

Omfattende stoledans blandt bankernes topanalytikere

Landets største banker er i fuld gang med at stjæle dygtige analytikere fra hinanden, og især norske ABG har mistet talrige analytikere på det sidste. Danske Bank står i en svær position efter tabet af stor kapacitet.

Landets førende banker kæmper netop nu en hård kamp om at sætte det absolut skarpeste hold af dygtige analytikere, der kan sikre forretning med de helt tunge kunder fremover.

De seneste måneder har banker som SEB, Danske Bank, Nordea og ABG haft gang i en større kabale, hvor talrige analytikere med mange års erfaring er skiftet på kryds og tværs.

Senest snuppede svenske SEB i sidste uge Danske Banks mangeårige profil Martin Parkhøi, der ud over at være chef for den danske analysedækning også gennem flere årtier har været en af de absolut førende analytikere inden for det vigtige medicinal og medikosegment.

Parkhøi skal hos SEB erstatte en anden profil, nemlig Carsten Lønberg Madsen, der ligeledes i årevis har været en af de førende inden for dækningen af de helt store danske virksomheder.

Den mangeårige SEB-mand er blevet headhuntet til storbanken Nordeas asset management-hold, der gennem årene har slået sit navn fast som en af de absolut skarpeste investorer på danske aktier herhjemme.

Med ansættelsen af Martin Parkhøi har SEB dog fået en fuldgod erstatning, mens man hos Danske Bank ser ud til at være i en ganske betydelig knibe. De to analytikere har således sammen med Nordeas erfarne Michael Novod været de toneangivende på det danske marked i forhold til dækningen af både Novo Nordisk og Lundbeck, og flere investorer peger således på, at det for Danske Bank vil være næsten umuligt at finde en analytiker med tilsvarende erfaring og tyngde i markedet.

Hos Danske Bank ændrer Parkhøis exit dog ikke på målet om at være den førende herhjemme.

“Vi er kede af at miste Martin, som har været en god kollega og en faglig kapacitet i afdelingen. Vi står dog enormt stærkt i Danmark, som ikke mindst Prospera-undersøgelserne viser, hvor vi netop har slået rekorden for bedste resultat nogensinde. Det er vores klare ambition at forblive Danmarks bedste børsmægler også i de næste mange år,” skriver Asbjørn Nicholas Mørk, global head of equity research & senior equity analyst i en mail til InsideBusiness.

Ud over Martin Parkhøi har Danske Bank også mistet Kristian Tornøe Johansen, der var i banken i over otte år, og som blandt andet stod for dækningen af giganter som Vestas og Ørsted.

Tornøe Johansen skal hos SEB overtage dækningen af en del af selskaber, som Lars Heindorff tidligere havde ansvaret for. Den erfarne analytiker forlod for kort tid siden den svenske bank efter næsten syv år i banken til fordel for rivalen Nordea.

De har skiftet job

Carsten Lønborg (SEB til Nordea Asset Management)

Casper Blom (ABG til Danske Bank)

Kristian Tornøe (Danske til SEB)

Martin Parkhøi (Danske til SEB)

Mads Thinggaard (ABG til IR I Alm. Brand)

Marcus Bellander (Nordea til egen virksomhed)

Lars Heindorf (SEB til Nordea)

Jannick Denholt (ABG til FLSmidth)

Laurits Kjærgaard (ABG til Investering & Tryghed)

Kunderne har snuppet folk

Ligesom Danske Bank har været tvunget til at afgive tunge folk til rivalerne, har også den norske investeringsbank ABG Sundal Collier sagt farvel til en række ansatte de seneste måneder. Senest var netop Danske Bank på rov hos ABG og hentede senioranalytikeren Casper Blom, der også har en fortid i Handelsbanken.

Mens andre banker har mistet profiler til de værste konkurrenter, har ABG i stedet mistet dem til kunderne, idet en række af bankens analytikere på det seneste sagt farvel til investeringsbanken til fordel for et job uden for sektoren. Således er analytikeren Mads Thinggaard netop blevet hentet til Alm Brand, hvor han skal være chef for IR, mens kollegaen Jannick Denholt for nogle måneder siden blev hentet til samme funktion hos FLsmidth.

Tabet af analytikerne bekymrer dog ikke chefen for ABG’s danske forretning, Thomas Lindquist, der peger på, at det at afgive folk er en helt naturlig del af fødekæden.

”Flipsiden ved at have – og videreuddanne – dygtige folk er, at der fra tid til anden er nogle, der forlader os – i visse tilfælde til en konkurrerende bank, men oftere til et job uden for vores industri. Da er det naturligvis vores opgave at finde passende replacements – det kommer vi også til at gøre denne gang – og det er en proces, der er godt i gang,” skriver han i en mail til InsideBusiness.

Han peger samtidig på, at man trods udskiftningerne forventer at lande et solidt resultat for indeværende år, blandt andet takket være de transaktioner, som banken har været medvirkende til, herunder Catacaps salg af HB-Care samt salg af Axcel-selskabet SteelSeries.

”Vi afslutter et meget stærkt 2021 – og baseret på de allerede offentliggjorte transaktioner kan vi sige med det bedste resultat i ABG Danmarks historie – og også med fint momentum,” skriver han og peger på, at man er i fuld gang med at besætte de ledige pladser.

”Vi har i denne forbindelse for nylig fået Morten Larsen tilbage i ABG trøjen. Morten er en særdeles erfaren med-tech-analytiker med 20 år i branchen, som vi kender godt fra hans 13 år hos os tidligere, hvor han var en respekteret analytiker – og han bliver en central person for os på analysesiden sammen med det eksisterende team og de nye kræfter, vi har på vej om bord,” skriver Thomas Lindquist.

 

Læs mere

Her er landets førende børsbank

Kapitalfonde sætter danske it-mastodonter til salg 

Kapitalfond jagter dansk børsnotering

Aktiemarkedet angriber kriseramt GN-direktør

Uro i toppen af Vestas

Succesaktie kan blive næste kæmpesalg

Risikabelt aktiesalg skal betale for Trygs kæmpekøb

Genvej til at afsløre fremtidens vinderaktier

Frygt for ny skarp nedtur på aktiemarkedet tager til