;
Parken web1

Inside story

Opkøbstilbud splitter Parkens ejere

Ejerne bag det børsnoterede Parken Sport & Entertainment har gennem længere tid forhandlet med en potentiel investor, men i sidste ende valgte storaktionær at trække stikket, hvilket har skabt uenighed bag kulisserne.

Mens det så småt lysner for den børsnoterede underholdningskoncern Parken Sport & Entertainment (PSE) både på og uden for banen, er stemningen bag kulisserne langtfra i top.

InsideBusiness erfarer således, at Parkens to storaktionærer, Erik Skjærbæk og Lars Seier Christensen, indtil for nylig har været i fremskredne forhandlinger med en udenlandsk investor, der stod klar til at opkøbe deres aktier i Østerbro-koncernen.

I modsætning til dengang amerikanske Fortress for nogle år siden forsøgte at komme til magten i koncernen, er der i denne omgang tale om et mere venligtsindet tilbud, hvor forhandlingerne mellem investoren og Parkens to storaktionærer har været faciliteret af Daniel Rommedahl, der har titel af director of football operations and international affairs i Parken.

Det var således med aktionærernes velsignelse, at den mangeårige Parken-mand fik etableret en dialog med den interesserede opkøber, og gennem længere tid var der så markante fremskridt i dialogen, at det til slut så ud til, at man kunne blive enig om en løsning.

Parkens nytilkomne storaktionær, Lars Seier Christensen, der købte den mangeårige investor LD’s aktier i foråret 2019, var indtil det sidste positivt stemt over for koncernens nye bejler, og det samme var fabrikant Erik Skjærbæk, der nu har været medejer af Parken i over 12 år.

I den afsluttende fase mente Erik Skjærbæk dog alligevel, at der var mere værdi at komme efter, hvorfor byderen ifølge ham skulle justere prisen en smule opad.

Det fik dog den bratte konsekvens, at forhandlingerne endegyldigt brød sammen til stor skuffelse for både den potentielle investor, de involverede folk fra PSE samt ikke mindst Lars Seier Christensen, der var noget frustreret over, at man nu alligevel ikke længere kunne nå til enighed.

InsideBusiness har talt med en række kilder både internt i Parken og med stor indsigt i hele processen, der alle bekræfter dialogen med den udenlandske investor samt det faktum, at der til flere sider var stor overraskelse over, at Parkens ene storaktionær i ellevte time alligevel ikke var villig til at sælge sine aktier til den pris, man havde talt om.

Pressechef i PSE Jess Mortensen skriver i en mail til InsideBusiness, at man ikke har nogen kommentarer til sagen.

Ikke glad for fodbold

Som InsideBusiness tidligere har beskrevet, har der længe været markante uenigheder i Parkens ejerkreds om den fremtidige retning for koncernen.

Mens tidligere Saxo Bank-ejer Lars Seier Christensen ser fodboldklubben FC København som det absolut mest interessante aktiv, har Erik Skjærbæk stort set siden købet af tidligere storaktionær Patrick De Velas aktier i 2009 været meget negativt indstillet over for fodboldklubben.

Den tidligere fabrikant har således ved flere lejligheder understreget, at han ikke var bekvem ved en virksomhed, hvor succes på bundlinjen afhænger af præstationer på fodboldbanen, hvor meget kan gå galt.

Han ser derimod badelandet Lalandia som det helt store aktiv i koncernen og der, hvor man bør investere midlerne, også selv om virksomheden blev hårdt ramt af coronapandemien.

I går eftermiddags udsendte selskabet en fondsbørsmeddelelse, hvor man løftede sløret for at opdele koncernen i en række selvstændige datterselskaber. Tanken bag det træk er ifølge formand Allan Agerholm at øge gennemsigtigheden og dermed værdierne i virksomhed og samtidig sikre, at der potentielt kan komme eksterne investorer til i de enkelte datterselskaber.

“Vi skal hele tiden søge at skabe de optimale rammer for den forsatte udvikling af PARKEN Sport & Entertainment. Derfor har vi nu besluttet at undersøge muligheden for at strukturere os på en ny og mere fleksibel måde, der åbner for andre muligheder end dem, vi har i dag i den samlede koncern. En eventuel ny selskabsstruktur kan give de enkelte datterselskaber bedre mulighed for at vækste og potentielt også give mulighed for, at nye investorer på sigt kan engagere sig i de enkelte selskaber på samme måde, som det allerede er tilfældet i Lalandia i Søndervig,” lød det fra formanden.

Brug for investeringer

Set i lyset af aktionærernes uenighed om fremtiden betegner flere kilder opdelingen af koncernen som et oplagt skridt, hvor FC København og selve Parken kan få de tiltrængte investeringer, der er kraftigt behov for.

Nationalarenaen har næsten 30 år på bagen, og under de nuværende ejere har det været yderst småt med investeringer, hvorfor det aldrende stadion og dets faciliteter fremstår noget forfaldne.

Da amerikanske Fortress stod klar med et tilbud om at købe samtlige aktier i koncernen, var en af amerikanernes pointer da også, at der skulle investeres mindst 200-300 millioner kroner i Parken for at modernisere stadion og samtidig skabe de nødvendige rammer for en europæisk topklub på sigt.

 

LÆS MERE

Storstilet fusion mellem Brøndby og e-sportskoncern ryger i vasken

Parken afviser udenlandsk bejler

Parken-ejere smadrer amerikanske opkøbsdrømme

Rigmænd gør grin med børs og investorer 

Pengestærke investorer vil købe Parken