;
FCK web1

Inside story

Parken afviser udenlandsk bejler

Trods en afvisning tidligere på året har britiske Redstone og deres velhavende kunder langtfra droppet tanker om at blive medejer af Parken. Briterne har netop været i København og holdt møde med Parken-formand Bo Rygaard, der dog indtil videre har afvist de udenlandske investorer.

Med Saxo Bank-stifter Lars Seier Christensens indtog i Parken ser al snak om et udenlandsk opkøb af den danske underholdningskoncern ud til at være forstummet. Ikke desto mindre har den britiske rådgiver Redstone og de pengestærke investorer, englænderne repræsenterer, på ingen måde opgivet drømmen om at blive medejer af Parken Sport og Entertainment A/S (PSE).

InsideBusiness erfarer således fra en række kilder, at Redstones folk i forrige uge i al hemmelighed var i København for at tale med Parken-formand Bo Ryggard og blandt andet understrege, at de fortsat er interesserede i et samarbejde med Østerbro-koncernen, hvis fodboldhold FC København (billedet) netop er blevet kronet som danske mestre efter en hjemmebanesejr over Brøndby.

Ifølge InsideBusiness’ oplysninger arbejder Redstone med en række forskellige scenarier, herunder en kapitaludvidelse i den børsnoterede koncern, der kunne være med til at fremme en række af de store investeringer, som Parken står overfor. Samtidig har briterne længe haft et godt øje til badelandet Lalandia, som man også ser et stort potentiale i at frasælge, ligesom man også ser en upside i at sælge andre aktiver med henblik på at skabe en mere ren struktur.

Redstone er desuden fortsat af den opfattelse, at der skal investeres et trecifret millionbeløb i Parken, hvis man på sigt vil fastholde sin position på den europæiske fodboldscene, hvor konkurrencen skærpes år efter år. Derfor er det nødvendigt med økonomiske muskler til både at forbedre klubbens faciliteter, herunder selve stadion, samt FC København. Det er fortsat Redstones udgangspunkt, som man altså nu igen har forsøgt at gøre Parkens ledelse opmærksom på.

Parken-formand Bo Rygaard, der blandt andet sidder som formand i kapitalfonden FSN Capitals selskaber EET og Skamol, bekræfter over for InsideBusiness, at han for nylig holdt et fortroligt med koncernens britiske bejlere.

”Det er korrekt, at vi valgte at tage et møde med repræsentanter fra Redstone, da vi sædvanligvis mødes med folk, som er interesserede i en dialog,” skriver Bo Ryggard i en besked, hvor han ikke lægger skjul på, at Redstone fortsat har et godt øje til Parken. Både selskabets ejer og bestyrelsen har dog ifølge formanden takket pænt nej til Redstones følere.

”Når dette er nævnt, gjorde vi det også klart fra vores side, at på trods af Redstone ser hovedejerne og PSE-bestyrelsen ikke basis for nogen yderligere dialog,” skriver Bo Rygaard.

Et speget forløb

Det var i begyndelsen af januar måned, at InsideBusiness kunne løfte sløret for, at Redstone på vegne af den amerikanske kapitalfond Fortress forberedte et bud på Parken. Efter mange måneders grundige forberedelser havde man indgået en aftale med storaktionæren LD, og efterfølgende var planen at præsentere Parkens to jyske storaktionærer for de ambitiøse planer.

Alene nyheden om det forestående tilbud til Parkens aktionærer fik selskabets aktiekurs til at eksplodere, men der gik ikke længe, før Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen fik lagt en dæmper på aktieopturen med en klar afvisning af Redstones planer.

Siden fulgte et hektisk forløb, hvor Parkens bejler i al hemmelighed arbejdede på en række forskellige løsninger, mens man forsøgte at blive klog på, om afvisningen fra de to fabrikanter skyldtes ren forhandlingsteknik, eller om de på ingen måde havde lyst til at give slip på deres aktier. Redstone vurderede således også mulighederne for at præsentere samtlige aktionærer for et offentligt opkøbstilbud, hvilket ville være en klar krigserklæring.

Så langt nåede man imidlertid aldrig, for til Redstone og Fortress’ store overraskelse valgte LD pludselig at sælge sine aktier til milliardæren Lars Seier Christensen, mens de udenlandske opkøbere var af den opfattelse, at man stadig var i gang med at etablere en dialog med Parken og dens ejere.

Vil klare det selv

Parkens direktør Jan Harrit har for nylig annonceret planer om at bygge endnu et Lalandia-badeland foruden de to, man i forvejen ejer i Rødby og Billund. Derudover har det været småt med offensive tiltag fra koncernen de senere år, da man fortsat tynges af en betydelig gæld til storbanken Nordea. Ved koncernens årsregnskab havde man fortsat 1 mia. kr. i klemme, og ifølge flere kilder internt i Parken har man gennem nu flere år haft svært ved at investere de penge, det kræver, for at få moderniseret blandt andet det aldrende stadion på Østerbro.

Det har indtil nu været et af Redstone og investorernes tungeste argumenter i forsøget på at få foden indenfor, men Parken og ikke mindst koncernens aktionærer kan med endnu et danmarksmesterskab til FC København i ryggen indtil videre ikke se nogen grund til at lukke nye investorer ind i folden. Håbet fra Parkens ejere er således, at man fortsat selv kan genere tilstrækkeligt med penge til at finansiere de investeringer, man står overfor, hvilket også den nyligt tilkomne medejer Lars Seier har slået fast.

 

LÆS MERE

Parken-ejere smadrer amerikanske opkøbsdrømme

Rigmænd gør grin med børs og investorer 

Pengestærke investorer vil købe Parken

Kontroversielle ‘lukkebamser’ koster Don Ø og Parken dyrt

Fodboldklub truet af konkurs – her er den spektakulære redningsplan