;
Bruun Hjejle web

Inside story

Profiler forlader førende advokathus  

Et af landets førende advokathuse mister nu igen en række centrale medarbejdere og står amputeret tilbage på et af kontorets vigtigste forretningsområder. De fire advokater forlader firmaet til fordel for henholdsvis en konkurrent og en af kontorets største kunder.  

En række nøglefigurer forlader nu advokathuset Bruun Hjejle, under et år efter at firmaet måtte vinke farvel til kontorets formand, Mogens Thorninger, og partner JakobEchwald Sevel.  

Nu følger fire tunge medarbejdere så trop, idet partner Simon Krogh og associeret partner Jonathan Strenov forlader Bruun Hjejle til fordel for rivalen Plesner, mens partner gennem fem år Erik Banner Voigt drager til de tidligere Ørsted-folk i Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) flankeret af associeret partner Erik Fenneberg.  

Dermed følger de Mogens Thorninger, der efter længere tids intern strid forlod Bruun Hjejle i begyndelsen af 2020 for at starte CIPs nye fund-of-funds, Nio.  

De seneste exit sker, kun få år efter at flere af de involverede advokater blev forfremmet internt i advokatfirmaet, der som tidligere beskrevet i InsideBusiness har haft udfordringer med at leve op til sine egne høje ambitioner på M&A-området.  

Samtidig rammer de nyeste opsigelser Bruun Hjejle hårdt på et af firmaets absolutte kerneområder, nemlig fund formation, hvor advokatkontoret ellers i årevis har været blandt de absolut førende herhjemme.  

Bruun Hjejle har således gennem flere år været en af de foretrukne samarbejdspartnere, når både kapitalfonde og pensionskasser skulle opsætte de komplicerede strukturer bag de enkelte fonde, alternative investeringer eller enkeltstående opkøb.  

Firmaet har i den forbindelse blandt andet rådgivet netop CIP, Axcel, IK Investment Partners og Vækstfonden samt en række af landets største pensionskasser, hvorfor de fleste konkurrenter i markedet forventer en reaktion fra firmaet med henblik på at beskytte sin kerneforretning.  

Med både Mogens Thorningers og de fire øvrige nøglemedarbejderes farvel synes hele den division af Bruun Hjejle svært amputeret, da stort set samtlige bærende kræfter nu er væk. Advokathuset kan derfor blive nødt til at opruste, hvis det skal fastholde den vigtige indtægtskilde.  

Ledende partner i Bruun & Hjejle Karsten Kristoffersen er dog ikke umiddelbart bekymret, og han anser udskiftninger for naturlige og peger på, at man har en plan for videreførelsen af PE-forretningen.  

”Vores strategi er uforandret at være blandt de førende inden for M&A, proces og fast ejendom, og vi har netop forfremmet en række unge talenter til equity partnere inden for disse fokusområder. Vi har fortsat en ambition om også at være aktiv i den mindre del af markedet, som især håndterer PE-fondenes strukturelle forhold (fund formation). Det er ikke overraskende, at der i vores branche er løbende udskiftninger. I den slags situationer er vores fokus altid på vores klienter og medarbejdere,” siger han.  

I advokatbranchen er der en forventning om, at de fire nu forhenværende medarbejdere samtidig vil trække en række yngre folk med sig, da det er et typisk billede, når en eller flere seniormedarbejdere forlader et advokatfirma.  

Ingen af de nu forhenværende Bruun Hjejle-profiler har ønsket at udtale sig om årsagen til deres exits.  

Kommer i kølvandet på uenighed  

Ifølge InsideBusiness’ oplysninger sker de markante exits i Bruun Hjejle i kølvandet på længere tids intern uro i det ellers så hæderkronede advokathus.  

Da formand Mogens Thorninger i januar smækkede med døren og forlod firmaet, var det efter en længere tids uenighed med andre ledende kræfter i Bruun Hjejles M&A-afdeling, hvor man havde oprustet kraftigt nogle år forinden.  

Således havde Accura mere eller mindre fået overtalt Thorninger til at foretage et opsigtsvækkende skifte til dem med henblik på at udnytte Bruun Hjejles nøglepartners tætte relation til kapitalfondene og de store pensionskasser til at sætte yderligere skub i Accuras massive satsning på køb og salg af virksomheder, hvor firmaet gennem længere tid har været blandt de førende.  

Aftalen mellem Accura og Mogens Thorninger gik imidlertid i vasken i ellevte time, da han valgte at blive hos Bruun Hjejle, og som modsvar hentede de to Accura-folk Jesper Schultz Larsen og Morten Jensen for i stedet at opbygge en slagkraftig forretning, der kunne hjælpe kapitalfonde, industrielle købere og pensionskasser, når der skulle købes eller sælges aktiver.  

Problemet er blot, at Bruun Hjejles ambitiøse sats på M&A indtil videre ikke har været en udpræget succes. Ved seneste opgørelse over de mest aktive advokathuse inden for det både prestigefyldte og lukrative M&A-område landede advokathuset på en skuffende tiendeplads og er derfor milevidt fra blandt andre Accura samt andre fremtrædende spillere som Plesner, DLA Piper og Moalem Weitemeyer.  

Kombineret med, at de to Accura-partnere blev hentet ind på et højt løntrin, har de manglende resultater givet anledning til en række uenigheder, der fik Mogens Thorninger til prompte at forlade Bruun Hjejle.  

De seneste exits fra firmaet er ifølge InsideBusiness’ et resultat af samme interne debat i firmaet, hvor flere medarbejdere ligeledes er frustrerede over fordelingen mellem vederlag og indtjening i Bruun Hjejle.  

Stærkt år trods corona 

Hos Plesner ønsker ledende partner Tom Kári Kristjánsson ikke at udtale sig om de nye rekrutteringer, før de officielt tiltræder.  

”Vi glæder os til at præsentere vores nye partnerne, når de er tiltrådt hos os, men indtil da har vi ikke yderligere bemærkninger om dem,” lyder det fra Plesner-chefen, der samtidig påpeger, at man trods covid-19 har haft travlt med især køb og salg af virksomheder i år.  

”Foreløbigt tegner 2020 til at blive et historisk travlt år for M&A i Plesner. Det er drevet af blandt andet et meget højt aktivitetsniveau hos kapitalfondene, men også af ekstraordinært store industrielle transaktioner og vedvarende høj travlhed med kapitalmarkedstransaktioner, siger han.  

De industrielle transaktioner, som Tom Kári Kristjánsson henviser til, er blandt andet Tryg og canadiske Intacts køb af britiske RSA, hvor Plesner har rådgivet det danske forsikringsselskab i forbindelse med det historiske opkøb. 

 

Læs mere

Topadvokat vil sikre eliteinvesteringer til bredt publikum

ATP strammer krav til milliardfond og åbner for investorer  

Corona tvinger kapitalfonde til lommerne  

Tronskifte hos førende kapitalfond

Opgør i succesfuld kapitalfond  

Ambitiøse advokathuse får baghjul på M&A

Kapitalfond jagter oprejsning efter dansk fiasko

EQT på vej med stort frasalg