cover139990-medium

Kultur

Sådan bliver du en high performer

Self-management er en kunstart, som er velbeskrevet. Alligevel formår denne uges bog at skille sig positivt ud. Det handler om at fokusere på det ved din personlighed, du kan ændre, og så ignorere resten.

Så sidder man med endnu en udgivelse fra Harvard Business Review. Det føles trygt og godt. Indledning med forord fra en kendt. Lidt om den omhyggelige research. Indsamling af data og faktagrundlag og så ellers 8 veldefinerede trin eller fokusområder med tilhørende spørgsmål og self-assesments. Enkelt, tilgængeligt og letlæst.

Man kan nogle gange spørge sig selv, om vi har brug for flere af den her slags udgivelser. Det evige fokus på, hvordan du som menneske flytter dig og konsistent bliver en high performer. Kors, hvor er der mange dårlige og ligegyldige udgivelser, men denne udgivelse er klart anbefalelsesværdig og kan noget andet og mere end bare ’mere og hurtigere’.

Bogen er skrevet af Marc Effron, medforfatter til bestselleren ’One-Page Talent Management’. En udgivelse, som jeg ved, at mange HR-folk ofte refererer til. Marc Effron har siden denne udgivelse forsøgt at samle så meget litteratur, artikler med mere om, hvad der reelt driver high performers, altså de personer, der kontinuert performer bedre end andre peers i alle dimensioner. Denne viden er sammenskrevet og samlet i 8 elementer eller trin.

Boganmeldelse

8 Steps to High Performance – Focus on What You Can Change (Ignore the Rest)
Af Marc Effron
Forlag: Harvard Business Review Press
Sprog: Engelsk
Sideantal: 200
Pris: 270 kroner
ISBN-10: 9781633693975
5 stjerner af 6

Et gensyn med Drucker

Udgangspunktet for det at arbejde med high performers er i denne bog bundet i Peter Druckers idé i hans bog ’Manage Oneself’: Prøv ikke at forandre dig selv, det får du ikke held med. Prøv i stedet at reflektere over måden, du performer på.

Punkt for punkt – gode råd og tjeklister

Bogen er bygget op i 8 trin under overskrifter som ‘Set big goals’, ‘Fake it’ og ‘Commit your body’.

Hvert fokusområde er indledningsvis rammesat via en case, og løbende er der gode cases, henvisninger til forskning og tjeklister.

Jeg hæftede mig især ved trin 6, ’Fake it’, hvor jeg synes, at man danser på en knivsæg ved ikke altid at skulle være sit ægte jeg, og trin 7, Commit your body’, der igen understreger behovet for både kvalitet og kvantitet i søvn og træning.

High performance giver dig muligheder

Gennem hele bogen argumenterer forfatteren for, at high performance giver dig muligheder i din karriere. Jeg synes dog også, at forfatteren indimellem råder dig til at være og gøre noget, du ikke er, og jeg kan være lidt bange for, at nogle kan tolke det som at blive noget ’på bekostning’ af andre frem for reel udvikling af jeget.

Jeg kunne godt tænke mig, at der blev gennemført et tilsvarende studie blandt danske og skandinaviske ledere. Jeg er ikke sikker på, at resultatet havde været det samme.

Nogle gange kan jeg blive lidt træt af den her konstante fokusering på kravet om high performance. Men i denne udgivelser synes jeg, at forfatteren får blødt op for budskabet. Og hans 8 trin og den indbyggede selvhjælp, helt i Druckers ånd, kan være en inspiration.

Tag det, du kan bruge

Læs bogen, hvis du ønsker få, enkle, faktabaserede og inspirerende råd til måske at få en lettere hverdag. Tag det, du kan bruge, og dosér resten.

Jeg skal i hvert fald bruge efteråret på lige at løbe de fine self-assesments igennem igen og få foretaget nogle enkle få systematiske justeringer i adfærd, uden at albuerne bliver for upassende spidse.

Af Søren Strunk-Sørensen, sss@hildebrandtbrandi.com