Sponsoreret artikel

Spar penge med en miljøvenlig opvarmningsløsning

Et træpillefyr er ikke blot en miljøvenlig opvarmningsløsning - det er også en billig metode til at opvarme boligen. Men hvilket træpillefyr skal du vælge?

I en tid, hvor der er mere fokus på miljøet end nogensinde før, kan det være oplagt at vælge en alternativ og mere miljøvenlig opvarmningsløsning til din bolig. Det gavner ikke blot miljøet, men også din pengepung. Skifter du fra et oliefyr, er det ikke unormalt at kunne halvere din varmeregning. Og opvarmer du din bolig med el, er besparelsen helt oppe omkring 70%.

Og fordelene er ikke svære at få øje på. Først og fremmest er træpiller er en CO2-neutral varmekilde, hvilket betyder, at der ikke udledes CO2, når du afbrænder træpiller i dit pillefyr. Og da der ikke sker en CO2-udledning, er der derfor heller ikke CO2-afgift på træpiller, modsat f.eks. olie og naturgas. Den manglende CO-2 afgift gør, at træpiller er en billigere varmekilde sammenlignet med olie og naturgas.

Den vågne læser vil nu formentligt bemærke, at træer optager CO2, og derfor nødvendigvis også må afgive CO2, når træet afbrændes igen. Så hvordan kan træpiller være CO2-neutrale?

Svaret skal findes i træet. I løbet af et træs levetid optager det en vis mængde CO2. Når træet så fældes og efterfølgende afbrændes, kan det maksimalt afgive CO2 svarende til den mængde, træet har optaget, og på den måde holdes træpiller dermed CO2-neutrale. Et træpillefyr er dermed også en god løsning, når man tænker på miljøet.

Hvilket træpillefyr skal du vælge?

Én ting er at træffe beslutningen om at skifte over til en mere miljøvenlig og økonomisk fordelagtig varmekilde. Det er den nemme del. Noget helt andet er at finde ud af, hvilket træpillefyr du skal vælge. Der findes mange forskellige pillefyr i vidt forskellige prisklasser, og det kan for lægmand være svært at finde rundt i.

Et godt sted at starte er derfor hjemmesiden Varmekilder.dk. Her finder du blandt andet en stor og grundig test af de bedste træpillefyr på markedet. Testen tager både udgangspunkt i træpillefyrenes ydeevne og pris, og du kan dermed nemt finde frem til de bedste træpillefyr på markedet.

Hvor meget koster et træpillefyr?

Priserne på træpillefyr kan variere en hel del alt efter ydeevne. Tager vi udgangspunkt i testvinderen Langå fra ovennævnte test, ligger priserne på mellem 16.490-29.150 kr. Selv det mindste Langå pillefyr på 17kw til 16.490 kr. kan opvarme ca. 200 kvm., og vil derfor være tilstrækkeligt for de fleste husstande. Alternativt kan fyret på 27kw til 20.290 kr. opvarme ca. 300 kvm., og det største fyr på 47kw til 29.150 kan opvarme ca. 600 kvm. Et træpillefyr kan dermed ses som en investering, der relativt hurtigt tjener sig selv hjem grundet de besparelser, du opnår ved at skifte varmekilde.