;

Sponsoreret artikel

Lavt renteniveau giver gode finansieringsmuligheder

 Renten er stadig historisk lav, og det lave renteniveau giver nogle unikke muligheder for de virksomheder, der leder efter billig finansiering til vækst.

Nogle gange kan det være sundt at se i bakspejlet for at sætte nutiden i perspektiv. Det gælder ikke mindst i forhold til renteniveauet, der på trods af politiske uroligheder stadig er rekordlavt. Det lave renteniveau giver nemlig en række muligheder for danske virksomheder for at hente billig finansiering til vækst.

Billige erhvervslån

Det gælder ikke mindst, hvis vi kaster et blik på markedet for erhvervslån. Udvalget af lån til erhverv er trods den lave rente enormt, og en kombination af øget konkurrence og et fortsat lavt renteniveau gør, at det er blevet attraktivt at hente finansiering gennem erhvervslån. Og er ambitionerne og potentialet det rette, er bankerne bestemt også interesseret i at stille kapital til rådighed til fornuftige renter.

Det er svært at spå – især om fremtiden

Hvor længe de attraktive priser på erhvervslån fortsætter, er umuligt at spå om. Renteniveauet er lavt og har været det længe, men makroøkonomiske og ikke mindst politiske hændelser har stor betydning for den kommende tid. Det blev vi for nyligt mindet om, da USA med Donald Trump i spidsen udførte et missilangreb på den iranske militærleder Qassem Soleimani – et angreb, der resulterede i den militære leders død.

Drop krystalkuglen og tænk langsigtet

Angrebet har fået de europæiske renter til at falde yderligere. I stedet for at forsøge at forudsige renten i håbet om, at renten tager endnu et dyk, bør danske virksomheder i stedet overveje, om ikke det nuværende renteniveau set i et historisk perspektiv er attraktivt nok til, at potentiel finansiering bør optages her og nu.

Desuden er det ikke blot renteniveauet, men også behovet, der bør spille ind i en vurdering af, om prisen for finansiering er attraktiv eller ej. Hvis virksomhederne er i stand til at forrente den investerede kapital til et væsentligt højere afkast sammenlignet med den rente, virksomhederne skal betale for finansieringen, er den egentlige rente reelt set ligegyldig – i sidste ende vil det være forskellen på afkastet og prisen på finansiering, der er interessant i den sammenhæng.

Muligt at supplere med lån fra Vækstfonden

Endelig skal vi heller ikke glemme, at det er muligt for danske virksomheder at supplere finansieringen med et risikovillig kapital i form af et lån fra Vækstfonden. I sidste ende er finansieringsmulighederne for dansk erhvervsliv dermed også ganske glimrende i øjeblikket. Så må fremtiden vise, om det varer ved. Vi har lov at håbe.

Afsender: Moneybanker