;
bogensofi

Kultur

Stærk fagbog adresserer et afgørende ledelsesemne anno 2022

Bogen 'Biasbevidst ledelse' er fyldt med spændende, veldokumenteret og relevant viden. Desuden er kapitlerne krydret med cases og eksempler, der gør stoffet relaterbart til virkeligheden, og både hvert kapitels indledende case og de løbende eksempler gør det til en fornøjelse som læser at lære om et vigtigt og spændende emne som bias og diversitet, skriver InsideBusiness' anmelder.

”Ser du egentlig en kvinde for dig, når der bliver sagt topleder? Jeg må indrømme, at jeg altid ser en mand”. Sådan sagde en bekendt til mig, efter at vi havde overværet et oplæg om ligestilling på toplederniveau sammen. Og sådan er han givetvis ikke den eneste, der har det, hvis man skal tro rationalet i ’Biasbevidst ledelse’.

Netop derfor rammer bogen her et super aktuelt emne på mange ledelsesgange: Hvordan sikrer vi os fordelene af en større diversitet, og hvordan minimerer vi vores egne bias, der står i vejen for det?

Boganmeldelse

Biasbevidst ledelse – Sæt diversitet i spil og træf bedre beslutninger

Af: Christina Lundsgaard Ottsen & Sara Louise Muhr

Forlag: Djøf Forlag

Sprog: Dansk

Sideantal: 275

Pris: 329 kr.

ISBN13: 9788757452211

4 af 6 stjerner

Anmeldt af Sofie Teilmann Gildsig, senior manager, H&B | Hildebrandt & Brandi

Bias er ”kulturelle og vanedrevne mønstre, som vi let falder tilbage på, ligegyldigt hvor meget rationel viden vi samler om dem”, og det er svært – og relativt nyt – stof for de fleste at arbejde med og handle på, ikke mindst i en ledelseskontekst. Men omkostningerne ved at ignorere bias bliver højere og højere, efterhånden som der kommer mere kamp om de talentfulde medarbejdere.

Forfatterne bag ’Biasbevidst ledelse’ berører derfor et aktuelt emne for mange ledere, men bogen bærer også lidt præg af at ville omkring alle aspekter på én gang.

Forstå, hvad bias er – og minimer dem derefter

’Biasbevidst ledelse’ er en bog, der lærer dig noget om to vigtige ting: Hvad bias er, og hvordan du som leder kan arbejde aktivt med at minimere bias. For at komme omkring både forståelsen og det praktiske aspekt er bogen inddelt i tre dele.

Første del giver indsigt i psykologien bag, hvorfor der er bias til stede i de beslutninger, vi træffer, og hvad det betyder for dem.

Anden del går mere praktisk til værks med ønsket om at gøre læseren i stand til at udøve biasbevidst ledelse. Gennem tre typer intelligens, der knyttes op på tre elementer af ledelse, får man tilsammen et ’træningsprogram’ i at udøve biasbevidst ledelse.

Tredje del tager først et eksternt perspektiv ved at inkludere fire toplederes erfaringer med diversitet som et led i ledelsesudviklingen, hernæst kommer vi omkring en ny ledelsesstandard for ligestilling og diversitet, og til sidst følger så en opsummering af bogens hovedpointer.

Hvis du lige skulle læse bogens struktur et par gange for at forstå, hvordan den er bygget op, er du ikke den første. Og her bliver et af bogens (få) svaghedspunkter synlig: Forfatterne favner utrolig bredt i deres bog, og i ønsket om at afdække både det teoretiske, det praktiske og det handlingsorienterede perspektiv i én og samme bog kommer den desværre til at kræve utrolig stor koncentration fra sin læser.

Emnet her kan sagtens bære to bøger alene, og det havde nok gjort det mere sandsynligt, at den travle leder rent faktisk fik læst bogen.

Leder? Læs bogen.

Ikke desto mindre er ’Biasbevidst ledelse’ fyldt med spændende, veldokumenteret og relevant viden. Desuden er kapitlerne krydret med cases og eksempler, der gør stoffet relaterbart til virkeligheden, og både hvert kapitels indledende case og de løbende eksempler gør det til en fornøjelse som læser at lære om et vigtigt og spændende emne som bias og diversitet.

Bogen kan derfor anbefales til alle ledere anno 2022, for bias og diversitet kommer vi ikke udenom. Og hertil er ’Biasbevidst ledelse’ et rigtig godt sted at starte.

Anmeldt af Sofie Teilmann Gildsig, Senior Manager, H&B | Hildebrandt & Brandi

 

Læs mere

Bliv et ordentligt menneske

Sådan genstarter man fællesskabet

Intet slår passionen, den gode idé og en vodkatonic

Bedrevidende bog om den finansielle sektor vil irritere målgruppen

Brug din fantasi som arbejdsredskab – hvis du kan

God ledelse: Stadig ikke noget klart svar!

Er din organisation klar til ‘new normal’? Ny bog er den bedste strategibog længe

Livet er for kort til et ulykkeligt arbejdsliv

Manglende mod koster

Et kærligt ledelsesspark bagi

Strategi er enkelt – sådan da

Forstå regeringens fokus på aktieskatter og Udkantsdanmark

Et skridt opad på lederstigen giver nye udfordringer

Et ‘mulighedsspring’ i den offentlige sektor

Sådan stopper du det ligegyldige arbejde

Sig noget sjovt – og kom bedre igennem med dine budskaber

Bliv boligspekulant – hvis du orker