;
polack

Ugens vindere og tabere

Ugens tabere: Pensionsdirektørens pinligt ringe afkast – Problemerne tårner sig op for Kasi-Jesper

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Pensionsdirektørens pinligt ringe afkast

Det begynder efterhånden at være pinligt for landets erhvervsjournalister at skrive om PFA’s ringe afkast. Også lidt fordi journalisterne selv har en stor pensionsaftale med lige præcis PFA. Desværre er historien dog fortsat værd at skrive, for det ser virkelig ikke godt ud, hvad der blev beskrevet i Finans først på ugen.

For ikke alene er PFA det selskab, som klarer sig dårligst for kunder med middelrisiko og 20 år til pensionering år. Det er også det selskab, der klarer sig dårligst af alle på henholdsvis 3 og 5 års sigt. Ifølge Nikolaj Holdt Mikkelsens analyse er det endda det selskab, som løber den højeste risiko. Og alligevel ligger man dårligst på afkast.

Det er dog ikke PFA-direktør Allan Polack, som står på mål for det dårlige afkast i Finans’ artikel, det er i stedet investeringsdirektør Kasper Lorentzen, som ikke kan genkende, at man også løber den højeste risiko.

Det begynder at være en hasteopgave for Allan Polack at få rettet op på afkastet. Ellers kommer det til at presse PFA yderligere i konkurrencen, hvor man i forvejen har været udfordret, ligesom man står over for store udfordringer med at transformere sin forretning til også at være konkurrencedygtig i det nye SUL-regime, hvor det bliver sværere at finansiere underskudsgivende TAE og sundhedsforsikringer med høje investeringsomkostninger.

 

Problemerne tårner sig op for ‘Kasi-Jesper’

I juli fik Jesper Nielsen – også kendt som ‘Kasi-Jesper’ – med egne ord en mavepuster, da han efter flere års kamp måtte opgive sin meget omtalte earn out-aftale mod Pandora.

Nu tårner nye problemer sig op for Kasi-Jesper. Flere medier, herunder Finans, kunne i denne uge beskrive, at flere tusinde provisionssælgere i Kasi-Jespers nye smykkesatsning, JN Jewelry, har skrevet et protestbrev, fordi selskabet ifølge sælgerne er “lukket ned uden advarsel” ,på trods af at virksomheden skylder penge til sine sælgere.

Over for Finans afviser Søren Colding, der er Jesper Nielsens svoger og ejer selskabet, beskyldningerne. For Jesper Nielsen er det langtfra uvant at befinde sig i stormvejr.

Ifølge Finans har virksomheden da også flyttet sit danske lager til Spanien og oprettet et spansk selskab. Samtidig er Søren Colding indtrådt i direktør i fem nystiftede selskaber inden for den seneste måneds tid, mens Jesper Nielsen er blevet direktør i et dansk selskab, der ejes af et amerikansk selskab i Delaware.

Sikkert er det vist, at det langtfra er det sidste, vi har hørt til Kasi-Jesper og de evige problemer, der unægtelig klæber til hans navn og forretning.