;
Veero moda web

Ugens vindere og tabere

Ugens tabere: Bestseller i frit fald – Coronavirus lukker sædbank 

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv. 

Tabere 

Bestseller i frit fald 

Den danske modemastodont Bestseller er i dyb krise. 3000 mennesker er sendt hjem og koncernen med mangemilliardær Anders Holch Povlsen i spidsen måtte i denne uge fortælle 200 af koncernens udlejere i Danmark, at de desværre må kigge langt efter huslejen i det næste stykke tid. 

Manøvrer der i den grad vidner om at krisen kradser hos den danske succes-koncern, der som klassisk retailer med en perlerække af fysiske butikker står i første række, når Corona-krisens tab rammer. 

At Anders Holch Povlsen og Bestseller nu beder sine udlejere om tålmodighed er muligvis rettidig omhu. Men den jyske gigant risikerer blot at sende aben videre, da trækket potentielt kan vælte en række små udlejere, der nu pludselig ikke kan betale deres faste udgifter herunder de banker, der har lån i deres bygninger. Man skulle mene Bestseller med et pænt milliardoverskud sidste år og Anders Holch Povlsens milliardstore formue i ryggen havde økonomisk ballast til at ride stormen af og vente på, at de fik del i de omfattende hjælpepakker, der er på vej. Erhvervsmanden redder sandsynligvis sit livsværk, men han risikerer at skade både sit og Bestsellers omdømme i alvorlig grad. 

 

Coronavirus lukker sædbank 

Coronavirus-pandemien bringer mere skidt nyt, og denne gang går det ud over enlige, barnløse forældre og fattige, mandlige studerende. 

Det er nemlig ikke kun, når mennesker forsamles, at den nye virus udgør en sundhedsrisiko, og derfor er det fra og med torsdag slut med at donere dansk sæd til verdens største sædbank, Cryos. 

Klinikken har af sundhedshensyn valgt at lukke ned for donationer på ubestemt tid, ligesom fertilitetsbehandlinger også er sat på pause, så længe epidemien raser. 

For Cryos selv har det naturligvis alvorlige økonomiske konsekvenser, at alle aktiviteter lukkes ned, og det kan også trække ud. Donorforbuddet kan nemlig komme til at vare lige så længe, som virusset florerer i samfundet, idet man jo nødig skulle komme til at acceptere en prøve fra en smittet donor. 

Heldigvis er der udsigt til, at fertilitetsklinikkerne kan åbne længe inden donoklinikkerne, og Cryos forsikrer, at man har store mængder donorsæd på lager til når fertilitetsklinikkerne engang åbner igen. 

Cryos har efter eget udsagn også sikret sig, at ingen COVID-19 smittede personer har doneret hos dem endnu. Man kan naturligvis undre sig over, hvordan de kan være sikre på det med tanke på, at der nu er flere hundredetusinde smittede i verden og et endnu større skyggetal, og at Cryos International har klinikker i over 100 lande. Men man må håbe, de har ret, så de ikke skal efterprøve kvaliteten af deres massive lagre.