;
Brøndby web

Ugens vindere og tabere

Ugens tabere: Fodboldklub i frit fald – Aldi-ejer skyder millioner i styrtblødende forretning 

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Tabere 

Fodboldklub i frit fald 

Da rigmanden Jan Bech Andersen købte sig ind i fodboldklubben Brøndby, var det med et løfte om igen at gøre den kriseramte klub til en økonomisk bæredygtig forretning. 

Kort forinden havde den traditionsrige klub på den københavnske vestegn været faretruende tæt på afgrunden og blev først reddet både fra nedrykning i Superligaen og et økonomisk kollaps i overtiden. Men nu skulle der satses på at udvikle de mange talenter på de blågule ungdomshold, så man igen kunne tjene gode penge på at sælge profiler til udlandet. Alt sammen med et ønske om at blive en sund forretning.  

I dag klinger de gode budskaber hult. Torsdag nedjusterede klubben således forventningerne til årets resultat for anden gang på få måneder, da Brøndby IF nu forventer et dundrende underskud på op imod 80 millioner kroner i indeværende år. Samtidig skylder man sin velgører Jan Bech Andersen over 50 millioner kroner 

De røde advarselslamper blinker nu for alvor, og det er decideret pinligt at se tilbage på tidligere tiders udmeldinger om, at klubben for alt i verden skulle leve op til sine egne finansielle mål efter to nedjusteringer i træk.  

Spørgsmålet er, hvor længe den hovedrige shippingmand vil blive ved med at spænde et økonomisk sikkerhedsnet ud under sin hjerteklub. En trist udvikling og tankevækkende, at man efter talrige år med fluffy budskaber og slingrende strategier nu er i akkurat lige så slem finansiel forfatning, som da det så sortest ud. 

 

Aldi-ejer skyder millioner i styrtblødende forretning 

Man skal ikke kaste gode penge efter dårlige. Sådan lyder et godt dansk mundheld, der i den grad passer på den kriseramte discountkæde Aldi. 

Kæden har for længst bevist, at den ikke kan tjene penge i Danmark. En stribe danske direktører har uden held forsøgt at vende skuden, og det har kun fået underskuddet til at vokse. De massive milliontab har været trecifrede siden 2012, og efter et rekordstort tab sidste år på 380 millioner kroner skulle man tro, at ejerne var ved at være møre. 

Men de tilbagevendende millionunderskud skræmmer tilsyneladende ikke ejerne i Tyskland. For anden gang på et halvt år har moderselskabet Aldi Nord skudt 300 millioner kroner i de danske butikker, og forud herfor ligger flere betydelige kapitaltilførsler. Dermed har de danske butikker fået tilført 1 milliard kroner på halvandet år. 

Samtidig falder omsætningen, og det lægger uden tvivl et stort pres på den danske direktør Finn Tang, der blev hentet ind som topchef fra den rivaliserende discountkæde Lidl i 2017. 

Hvis det går som med hans forgængere, har han højst et år tilbage til at vende forretningen.