BangOlufsen

Ugens vindere og tabere

Ugens tabere: Gratis kommunikationsrådgivning til Nordea – Presset B&O-topchef på katastrofekurs 

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Tabere 

Gratis kommunikationsrådgivning til Nordea i potentiel møgsag 

Det er ikke nogen køn økonomisk virkelighed, som Børsen beskriver torsdag om Nordea. Problemet er, at de nye pensionsprognoser om fremtidigt afkast er så lave, at Nordeas formueprodukt med den laveste risiko nu står til at give kronisk underskud. 

Det er da heller ikke et nemt spørgsmål, som bankdirektør Hans Henrik Klestrup med ansvar for wealth management får lov til at svare på af Børsen om fremtiden for de omfattede investeringsprodukter. For det ser ud til, at Nordeas afkast før omkostninger i den lave risiko bliver på 1,6 procent, mens omkostningerne bliver på knap 1,7 procent om året: 

”Og netop på grund af alt det, der sker i øjeblikket, sidder vi også lige nu og regner for at sikre, at vi fortsat tilbyder de rigtige produkter til de rigtige priser,” lød det til erhvervsavisen fra Hans Henrik Klestrup. 

På InsideBusiness vil vi i dag tilbyde Hans Henrik Klestrup og Nordea gratis kommunikations- og produktrådgivning: Få hurtigst muligt sænket de omkostninger, så produktet igen løber rundt, og fortæl det til alle dem, I kan. 

 

Presset B&O-topchef på katastrofekurs 

Efter tre sløje år som øverste chef i B&O er det nu eller aldrig for administrerende direktør Henrik Clausen. 2018 var mildest talt et jammerligt år for den hæderkronede Struer-virksomhed, der på en enkelt dag i december tabte hele 34 procent af markedsværdien. Men efter seneste regnskab bør alle alarmklokker ringe. 

Udviklingen i det seneste kvartal kan bedst sammenlignes med et tankskib på kollisionskurs med et isbjerg. Topchefen har fået øje på den lurende katastrofe, og han kan nok godt se, at den er helt gal. Men han har også en plan. Spørgsmålet er bare, om han kan nå at ændre kurs, før det er for sent. 

I B&O er omsætningen i seneste kvartal styrtdykket, så den nu ligger 30 procent under niveau i samme kvartal sidste år, og samtidig løber underskuddet nu op i 106 millioner kroner. Det store underskud kommer i kølvandet på de store tab sidste år, som har barberet B&O’s frie cashflow ned fra 1 milliard kroner til omkring 275 millioner kroner. De mange millioner er derfor penge, som B&O ikke har råd til at tabe lige nu. For hvis udviklingen fortsætter – hvilket er imod topchefens egen forventning – vil lidt hurtig hovedregning afsløre, at B&O har godt 3 kvartaler tilbage at leve i.  

Derfor er der tre helt centrale spørgsmål, der melder sig: Hvad har B&O tænkt sig at gøre? Er B&O ved at gå konkurs? Og hvorfor i alverden er Henrik Clausen stadig topchef for B&O? 

De tre spørgsmål tillod Børsen sig da også at stille direktøren selv i et ganske seværdigt interview torsdag. Svaret på dem alle er, at Henrik Clausen har en plan om at vende udviklingen forretningen ved at satse på helt nye produkter, og at målet er positivt cashflow i år. Det lyder risikabelt, og det bliver ikke meget bedre af, at de dårlige nøgletal, der har bragt B&O faretruende tæt på afgrunden, er en bevidst del af turnaroundstrategien. 

Der er da heller ingen tvivl om, at både investorerne og bestyrelsen i B&O vil holde nøje øje med udviklingen de kommende tre måneder. Et enkelt fejltrin kan få B&O til at gå til bunds, og derfor bliver næste kvartal afgørende.  

Bestyrelsen viser enorm tillid til topchefen. Nu er det op til ham at vise, at han har lagt en kurs, der undviger katastrofen.