;
carlsberg web

Ugens vindere og tabere

Ugens tabere: Pinligt farvel til stadig mere pinlig avis – Carlsbergs kronprins fundet for let

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Pinligt farvel til stadig mere pinlig avis

Det har været en noget hektisk tid på Berlingske-udgivelsen B.T. Først lancerede man et storstilet medieprojekt med lokalredaktioner i Aarhus, Odense og Aalborg, så blev bladets tidligere chefredaktør Michael Dyrby igen-igen sat i forbindelse med #MeToo-sager, som efter et tåkrummende langstrakt mediecirkus med Dyrby og Berlingske-topchef Anders Krab-Johansen førte til hans afsked.

Nu lukker B.T. så omsider sin papirudgivelse fra årsskiftet, og lokalsatsningen er også fortid – og i forbindelse med den meddelelse stopper også B.T.s chefredaktør, Jonas Kuld Rathje. Således er ansvarshavende chefredaktør Pernille Holbøll ubestridt førerhunden på den vingeskudte udgivelse.

Nyheden om lukningen af den 106-årige papiravis sælges i vanlig positiv pressestil: ”B.T.s netavis er vokset eksplosivt digitalt til nu at være det største nyhedsmedie i Danmark.”

På InsideBusiness håber vi, at affæren trods alt danner rammen om en mere rolig fremtid for netavisen, som excellerer i dramatiske gule overskrifter og breakingbjælker.

Det er også bemærkelsesværdigt, at B.T. i modsætning til Ekstra Bladet og de øvrige aviser ikke har betalingsmur på hele eller dele af indholdet. Det gør avisen mere skrøbelig over for udsving i konjunkturerne, ligesom den også formentlig står til at miste mediestøtte på lukningen af papiravisen.

Uanset hvad, får B.T. en ugens taber for den megen uro og det endelige farvel til 106 år som papiravis.

 

Carlsbergs kronprins fundet for let

Som InsideBusiness for nylig løftede sløret for, har Carlsberg-formand Henrik Poulsen i tæt parløb med Egon Zehnder forsøgt at kortlægge, hvad der skal ske, når topchef Cees ’t Hart om kort tid forlader bryggeriet.

Hvor finansdirektør Heine Dalsgaard for nogle år siden hverken lignede en oplagt kandidat til hjørnekontoret eller selv ytrede noget ønske om at indtage det, har kassemesteren på det seneste i stigende grad lignet en regulær kronprins.

I denne uge forlod den tidligere ISS-direktør imidlertid bryggerigiganten og satte dermed en streg under, at han var blevet vejet af headhunteren og Henrik Poulsen og fundet for let til jobbet.

Mange investorer har da også talt om, at Dalsgaards styrker primært lå inden for det finansielle, mens han muligvis kunne komme til kort på det kommercielle område.

Hans exit vidner om, at kassemesteren trods sine mange styrker og et stigende fokus på også andre områder af Carlsbergs forretning manglede det sidste for at komme helt til tops i bryggeriet. Han forlader derfor nu koncernen uden tvivl skuffet over udfaldet, men dog med et nyt job på hånden hos en kapitalfondsejet virksomhed, der endnu ikke er sat navn på.