;
Leo Pharma web

Ugens vindere og tabere

Ugens tabere: Topchefflop i Leo Pharma – #MeToo-guillotinen glimter over mediechef

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Topchefflop i Leo Pharma

Det blev aldrig et lykkeligt ægteskab mellem medicinalselskabet Leo Pharma og topchefen Catherine Mazzacco.

Efter bare to år på posten er Catherine Mazzacco fortid, og det har tvunget Leo Pharmas nye bestyrelsesformand, Jesper Brandgaard, i arbejdstøjet som ’arbejdende bestyrelsesformand’, indtil en afløser er fundet.

Med sig ud af Leo Pharma har Catherine Mazzacco fået prædikatet ”flop” i dele af erhvervspressen, og ansættelsen af hende er blevet betegnet som et fejlskud.

Det sidste er der nok ingen tvivl om – ikke mindst med tanke på, at Leo Pharma og ejerkredsen med blandt andre kapitalfonden Nordic Capital står over for en mulig børsnotering inden for en kortere årrække.

Det var tydeligvis ikke evner, som Jesper Brandgaard, Leo Fondet og Nordic Capital havde tiltro til, at Catherine Mazzacco besad, og derfor er jagten indledt på en ny topchef, der kan indfri drømmene om en børsnotering og samtidig har erfaring med at have en kapitalfond i ryggen.

Tilbage står dog, at Leo Pharma med Catherine Mazzaccos exit har skiftet ud på både topchefposten og formandsposten, siden Nordic Capital blev en del af ejerkredsen i Leo Pharma i marts.

Den næste topchef skal derfor sidde lige i skabet, og måske er det grunden til, at Jesper Brandgaard og ejerne har hidkaldt hjælp fra headhunteren Egon Zehnder.

 

#MeToo-guillotinen glimter over mediechef

Man kunne fristes til at tro, at medier og mediechefer ville være bedre til at håndtere møgsager end andre erhvervsdrivende. Men den seneste #MeToo-sag med rødder i en række navngivne og unavngivne mediechefers opførsel på TV2 viser, at det langtfra behøver at være tilfældet.

TV2 har i særklasse formået at trække smerten ud ved først selv at forsøge sig med en dokumentar om problemet for derefter at droppe den, hvorefter dokumentaren nu omsider er kommet ud i offentligheden hos Discovery+ i samarbejde med Information. Det har bragt sagen helt ud af TV2’s kontrol, ligesom flere kvinder har valgt at stå frem. Det er i hvert fald ikke opskriften på at lukke en møgsag hurtigt.

Man må nemlig konstatere, at Mediedanmark er umættelig, når det gælder dækningen af kendte mediekvinders fortællinger som f.eks. Anna Thygesens om den nuværende B.T.-chefredaktør Michael Dyrbys udtalelser i en bus. ”Du bliver aldrig til noget her på TV2. Du er for gammel. Du er for rapkæftet. Og fordi jeg ikke vil kneppe dig,” skulle Michael Dyrby ifølge Anna Thygesen ifølge Ekstra Bladet have sagt til hende i bussen.

På InsideBusiness skal vi ikke gøre os til dommere over, om det er fair eller unfair, blot konstatere, at ordene brændemærker B.T.-chefredaktøren i en grad, så han ikke fremover kan tegne avisen udadtil – og det store spørgsmål er nu, hvornår Berlingskes topchef, Anders Krab-Johansen, tager konsekvensen og enten sender hjem permanent eller finder en diskret stol til Dyrby et sted i organisationen.

Nu er Michael Dyrby en robust person, ellers bliver man ikke chefredaktør på B.T., men det siger da lidt om sagen, at Anders Krab har sendt ham hjem på ferie, om end Berlingskes topchef fortsat har tillid til Dyrby. Spørgsmålet er her, om Anders Krab-Johansen har læst situationen rigtigt. For det vil næppe fremover være muligt for Dyrby at være frontfigur, for Anna Thygesens udtalelser vil i mange år fremover være det, som folk husker, når Dyrby toner frem på skærmen.