;
Tonny web

Ugens vindere og tabere

Ugens tabere: Var det dødskysset til Tonny Thierry? – Kongen mister sin kronprins i Mærsk 

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Var det dødskysset til Tonny Thierry? 

Danske Bank bliver nu sigtet af SØIK for bankens uheldige Flexinvest Fri-salg. Det er ikke specielt godt nyt for Danske Bank, selv om det var ventet.  

Derimod er det rigtig dårlig nyt for Danske Banks tidligere kronprins Tonny Thierry-Andersen, der efter at være blevet sluset ud af Danske Bank har fået job som koncerndirektør i Nykredit. Her har han i måneder været dead man walking, da Finanstilsynet ikke har givet ham den fit & proper-godkendelse, som er afgørende for, om han kan bestride jobbet.  

Problemet for Tonny Thierry Andersen har været, at han var en af de ansvarlige direktører i Flexinvest Fri-skandalen sammen med bankens tidligere topchef Jesper Nielsen, som endda blev fyret på grund af den. Danske Bank selv har ikke lagt fingrene imellem – og har på det nærmeste indikeret, at var Tonny Thierry Andersen blevet i Danske Bank, var han omgående blevet fyret i sagen.  

For Finanstilsynet har dette skudsmål fra Thierrys tidligere arbejdsgiver formentlig givet anledning til endog meget dybe panderynker og svære overvejelser på ledelses- og bestyrelsesniveau. Og årsagen til, at der endnu ikke er kommet røg fra Finanstilsynet i form af en godkendelse eller afvisning, skyldes formentlig, at man har villet vente på SØIK’s overvejelser. Men qua de store udfordringer og frygt for efterfølgende retssager, kritik og den store på fokus fit & proper-reglerne, så vil Finanstilsynet denne gang spille et helt sikkert spil for at sikre egen rygdækning.  

Men den helt umiddelbare analyse her i InsideBusiness’ vinder og taber-spalter er, at sigtelsen ikke er godt nyt for Thierrys fremtid på direktionsgangen i Nykredit – og i forvejen så det ud til, at han var en truet art på realkreditkoncernens skrå brædder.  

 

Kongen mister sin kronprins i Mærsk 

Vejen til toppen af Mærsk var tilsyneladende banet for containerkæmpens uofficielle kronprins, Søren Toft. Men det er nu engang sjovere at være nummer ét end nummer to, og derfor sagde driftsdirektøren mandag farvel til topchef Søren Skou for selv at blive administrerende direktør i et endnu ukendt selskab.  

Det rygtes i branchen, at Søren Toft har taget imod et tilbud på den helt store klinge fra en europæisk rival, og tilbage på Esplanaden efterlader det Søren Skou i en uheldig situation.  

Mærsk er i gang med en stor transformation, og Søren Skous tætpakkede daglige program bliver nu endnu strammere, fordi han indtil videre er nødt til at udfylde det ledelsesvakuum, det pludselige exit har medført.  

Det hjælper heller ikke, at Søren Toft i al stilfærdighed skilte sig af med Mærsk Lines’ erfarne netværkschef Anders Boenæs for få måneder siden. At finde en erstatning for Søren Toft må nu stå øverst på Søren Skous to do-liste. Han har ikke råd til at lade Mærsk Line være hovedløs længe. Men samtidig skal han tilfredsstille bestyrelsen, som uden tvivl ånder ham i nakken for at få nøglepositionerne fyldt med loyale erfarne folk, så tronfølgen kan blive genoprettet.  

Søren Skou ser ind i et hårdt tredje kvartal, men forhåbentlig ikke længere.