;
Nordea

Ugens vindere og tabere

Ugens tabere: Ydmygende exit for Nordea-direktør – Tidligere Gjensidige-direktør trækker sorteper i Alm. Brand

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Ydmygende exit for Nordea-direktør

Det er ikke længe siden, at Nordea-direktør Bjørn Bøje Jensen nærmest kunne gå på vandet som en af de absolut bedst profilerede danske chefer i banken med ansvar for Nordea Business Banking i Danmark og fast sæde i Finans Danmarks bestyrelse.

For tre måneder siden efter det ifølge Bjørn Bøje Jensen selv bedste kvartal nogensinde i hans tid i Nordea, valgte han at forlade jobbet for ”at fokusere på en ny mulighed i Nordea. Hvad det er, kan jeg ikke fortælle endnu, men mere om det på et senere tidspunkt 😊,” som han skrev på LinkedIn. En spændende melding, som de fleste vel tolkede som interessant og en lille smule mystisk, for hvem stopper i stillingen som bankdirektør, uden at det nye job var klar?

Man kunne fristes til at tro, at der var ugler i mosen. Og det var der vist også. For tidligere i denne uge skrev Bjørn Bøje selv, at det nye job åbenbart ikke bliver til noget med ordene: ”Der har siden da været en konstruktiv dialog om mine næste karriereskridt i banken. Trods en god fælles proces har muligheden ikke materialiseret sig. Derfor har jeg valgt at sige tak for denne gang.”

InsideBusiness har fuld forståelse for, at det kan være svært at blive enig om tingene, og at man indimellem ikke kan nå til enighed. Men i denne sag ligner det dog først og fremmest en ydmygende exit for Bjørn Bøje Jensen, som formentlig ragede uklar med sine nærmeste foresatte – og sådan set er det også en nedtur for Nordea og HR-afdelingen/Frank Vang-Jensen, som også ser noget flossede ud i kanten efter den affære.

Det udløser en ugens taber til Nordea og Bjørn Bøje.

Tidligere Gjensidige-direktør trækker sorteper i Alm. Brand

Hvis man interesserer sig for forsikringsbranchen, har man ikke kunnet undgå at bemærke, at Alm. Brand har sat sit nye direktions- og ledelseshold efter godkendelsen af opkøbet af Codan.

I opslag efter opslag på de sociale medier fejrer de nye direktører og ledere deres roller i det, der nu er Danmarks næststørste forsikringsselskab.

Til gengæld har andre måttet sande, at der ikke er fundet plads til dem i Alm. Brand-topchef Rasmus Werner-Nielsens nye ledelse.

En af de mest markante profiler, som har fået silkesnoren, er den tidligere danske direktør for Gjensidige Kim Rud-Petersen, som de seneste år har været direktør for Codans bankassurance.

Her har Kim Rud-Petersen blandt andet haft til opgave at håndtere banksamarbejdet Privatsikring, hvor man undervejs formåede at lokke Nykredit over fra Gjensidige.

På vandrørene forlyder det, at Kim Rud-Petersen har nydt stor opbakning fra Nykredits magtfulde bankdirektør, Tonny Thierry Andersen. På vej ud ad døren får Kim Rud-Petersen da også overordentlig pæne ord med på vejen af Tonny Thierry Andersen, som til Kim Rud-Petersens opslag om sin fratrædelse, skriver, at Kim Rud-Petersen vil blive savnet meget.

For Kim Rud-Petersen venter nu en masse kaffemøder og catch-up med netværket, som han skriver. Det er noget, han har prøvet før. Da han i sin tid stoppede i Gjensidige, gik der således to år, før han landede jobbet i Codan. Det bliver spændende at følge, hvor den garvede finansmand fremover finder sine græsgange.

Bundlinjen er dog, at Kim Rud-Petersen trak sorteper i Alm. Brand, og det udløser en taber. Omvendt er en lykønskning på sin plads til den nye direktion og ledelse i forsikringsselskabet. Når den første glæde har lagt sig, bør de nok gøre klogt i at sikre sig, at opkøbet også komme de hårdtprøvede aktionærer til gode.