;
Codan web123

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Arbejderbank vinder på kundeloyalitet. Nordea er slem bundskraber – Forsikringsdirektør har svær opgave foran sig 

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv. 

Vindere

Arbejderbank vinder på kundeloyalitet. Nordea er slem bundskraber 

Det må være svært for Gert Jonassen, direktør i Arbejdernes Landsbank, at få armene ned i disse år. Ikke alene stormer kunderne ind i banken. Banken topper også endnu en gang en analyse af kundernes loyalitet fra Loyalty Group. Man går frem og ligger foran Lån & Spar-bank og Nykredit Bank, der har været inde i en god stime de sidste tre år. Også Spar Nord ligger lidt over gennemsnittet målt på Loyalty Groups kundeloyalitetsindeks, mens Jyske Bank, Sydbank og Danske Bank og Nordea alle ligger under gennemsnittet med Nordea som suverænt dårligst. Endda uden rigtig fremgang i modsætning til Danske Bank, som går frem og haler ind på Sydbank. 

Men måske lige så interessant er det at se på bankernes digitale løsninger, da kundernes tilfredshed med disse kommer til at betyde stadig mere. Også her ligger Arbejdernes Landsbank i front, mens Danske Bank går lidt tilbage, utvivlsomt fordi banken har skiftet Danmarks nok bedste mobilbank ud med en nyere og mere uoverskuelig, som kan færre ting. Nykredit klarer sig derimod godt, mens Nordea ligger absolut dårligst foran Spar Nord og Sydbank. 

På InsideBusiness er vi imponerede over Arbejdernes Landsbanks evne til at levere varen år efter år, også på den digitale front. Derfor får Gert Jonassen en velfortjent ugens vinder. 

 

Forsikringsdirektør har svær opgave foran sig 

Det har været lidt af en rejse, som 41-årige Christian Baltzer har været på de seneste år. Efter en lang karriere i forsikring og som CFO i Tryg frem til 2018, sagde han ja til at skifte til det prestigefyldte job som CFO i Danske Bank. Det gik dog ikke helt som håbet, for Danske Banks forretning er en langt mere kompleks størrelse end et forsikringsselskab. Så det var ikke det rigtige match for Baltzer, som blev gået, da den erfarne hollandske bankdirektør Chris Vogelzang tog roret i Danske Bank. 

Men efter nogle måneder på græs har Christian Baltzer skrevet ny kontrakt med Codan om at blive ny dansk CEO, der dog refererer til den skandinaviske topchef, Ken Norgrove. Det er umiddelbart et flot comeback for Baltzer, som udløser en ugens vinder i InsideBusiness. 

Dog bliver det også en udfordrende opgave, for Codan trænger til en kærlig hånd: Et kolossalt og dyrt it-projekt har belastet selskabets bøger i flere år, man har haft det svært på erhvervskundesiden med høje erstatninger – og så forestår en stor satsning på at få flere privatkunder lokket ind i folden. 

Men omvendt kommer Baltzer fra stærke Tryg, som de seneste år har sat sig solidt i front som landets mest veldrevne selskab under Baltzers gamle chef, Morten Hübbe. 

Kan Baltzer trække videre på den læst, så kan det blive godt.