;
topdanmark web

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Bank snupper prestigefyldt M&A-mandat – Et scoop for PFA, men tid til refleksion i Nykredits top 

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv. 

Bank snupper prestigefyldt M&A-mandat 

Som InsideBusiness for nylig kunne fortælle, var det investeringsbanken Carnegie, der stod bag salget af Fokus Asset Management til BlackFin. En transaktion, der gik en smule under radaren, men som alligevel endte med at få en samlet værdi på op imod 700 millioner kroner. 

I denne uge kom det så frem, at netop Carnegie også har landet et andet interessant mandat, der nok kommer til at tiltrække noget mere offentlig bevågenhed. Banken og dens danske chef, Jacob Bastholm, skal således være tovholder på de potentielle salg af forsikringsgigantens pensionsben, Topdanmark Livsforsikring. 

En handel, der potentielt kan have en værdi på op imod 3 milliarder kroner og dermed blive en af de største på et år, hvor det halter med de helt tunge salgsmandater. Selskaber som Trakunit og Jacob Holm er p.t. i markedet, mens EQT også ventes at skyde salget af Fertin Pharma i gang om kort tid, men derudover er det småt med de helt store mandater, hvorfor opgaven for Topdanmark uden tvivl luner hos Carnegie. 

At banken er blevet valgt til opgaven, er ikke så overraskende, idet det var netop Carnegie, der i sin tid hjalp Skandia med at frasælge deres danske aktiviteter til AP Pension, men i en tid, hvor der bliver længere mellem salgsmandater i milliardklassen, er opgaven uden tvivl et skulderklap til banken. 

 

Et scoop for PFA, men tid til refleksion i Nykredits top 

Det er rigtig godt set af PFA-topchef Allan Polack at trække Camilla Holm ind i direktionen fra stillingen som ’topchef’ i Totalkredit.  

Ikke alene er Camilla Holm en sjældent stærk, moderne profil i finanssektoren, hun har også et netværk i og erfaring med samarbejde med bankerne qua sin nøglerolle i Totalkredit-samarbejdet. Det får hun brug for forhold til de banker, som indgår i Letpension-samarbejdet, som er et vigtigt strategisk fokusområde i PFA. 

Set fra Nykredits direktion, hvor der nu sidder fire mænd – Michael Rasmussen, Tonny Thierry Andersen, David Hellemann og Anders Jensen – er det samtidig tid til refleksion. Det ser lidt mandsdomineret ud, og det var måske en tanke værd, at Camilla Holm skulle have været trukket et niveau op i direktionen. For selv om stillingen som direktør for Totalkredit på overfladen er en slags topchefstilling, så har det nok snarere været en slags mellemlederrolle i forhold til Nykredits øvrige direktion, som i praksis har støbt kuglerne, og det har næppe været en optimal position for Camilla Holm. 

Allan Polack får derimod et tiltrængt kvindeligt islæt i sin hidtil også totalt mandsdominerede direktion bestående af Kasper Lorenzen, Anders Damgaard og Mads Kaagaard. Hertil kommer, at Camilla Holm qua sin baggrund fra det delvis kundeejede Totalkredit kommer med både bløde og de allestedsnærværende grønne værdier. 

Det store spørgsmål er, hvor længe Allan Polack kan holde på 46-årige Camilla Holm. Der er nemlig ikke mange af hendes slags derude. Til gengæld er der masser af topchefposter, som kommer i spil i årene, der kommer, og som kan blive svære at rekruttere til: Spar Nord, Jyske Bank, Sydbank eller PensionDanmark for at nævne de mest oplagte. 

I mellemtiden får både Allan Polack og Camilla Holm en velfortjent ugens vinder.