;
Foto Helle Moos
Skudehavnsvej 36D
2150 Kbh

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Brian Mikkelsen i sit es – Dygtig krisekommunikation fra Nordea og Danske Bank 

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv. 

Vindere

 

Brian Mikkelsen i sit es 

Hvis nogen var i tvivl om Brian Mikkelsens værd som direktør for Dansk Erhverv efter det opsigtsvækkende kongemord på hans forgænger, Jens Klarskov, forrige sommer, må man sige, at tvivlen er forduftet. For man kan tydeligt se værdien ved at have den garvede konservative minister på holdet. Igen og igen toner han frem på tv-skærmene og taler Dansk Erhvervs sag, så konkurrenterne hos Dansk Industri og SMVdanmark må græmmes.  

Desuagtet må man sige, at de mange hjælpepakker til erhvervslivet kommer med sådan en kraft og hurtighed, at man – henset til den sædvanlige danske demokratiske virkelighed – næsten skulle tro, det var løgn 

Man må nok erkende, at det i den nuværende situation er godt for erhvervslivet med en garvet ekspolitiker ved roret, der kender det politiske spil indefra og har erfaring med tidligere hjælpepakker, som Brian Mikkelsen har det.  

Derfor får han en ugens vinder. 

 

Dygtig krisekommunikation fra Nordea og Danske Bank 

Hvis nogen har brug for at lære af dårlige erfaringer fra tiden under finanskrisen, så må det siges at være Danske Bank. I de heftige måneder dengang skulle banken både have hjælpepakker og var alligevel hård mod mange virksomhedskunder, som den dag i dag stadig er vrede over, at Danske Bank ikke var der, da man havde for brug for det. 

I det lys må det være lidt af bet for Danske Bank, at man også denne gang blev kørt over på tid af Nordea, som med den garvede topdirektør Frank Vang-Jensen i spidsen bød pressede kunder op til bal allerede sidste fredag med afdragsfrie perioder til både privat- og erhvervskunder. Topchef Frank Vang-Jensen gentog nærmest de beroligende ord, som Peter Schütze benyttede sig af under finanskrisen: 

”Vi er her for at støtte vores kunder i gode såvel som svære tider som en stærk og personlig finansiel partner.” 

Først mandag kom Danske Bank på banen, men denne gang med lidt flere tiltag med topchef Chris Vogelzang som afsender. 

Vi befinder os i en helt ekstraordinær situation, der har store økonomiske konsekvenser for både samfundet, virksomheder og familier. Som landets største bank har vi et stort ansvar for at bidrage til, at skaderne fra covid-19 begrænses mest muligt, og vi vil strække os langt for at hjælpe vores kunder gennem udfordringerne.” 

Til gengæld kommer Danske Bank med en bredere hjælpepakke, så pressede privat- og erhvervskunder kan få afdragsfrihed, øgede kreditter, henstand og ikke mindst suspendering af negative renter for virksomheder med indskud under 500.000 kroner. Danske Bank hjælper også leasingkunder med problemer og har nedsat en særlig taskforce, som kunderne kan ringe til. 

Så selv om Nordea kom først med sin hjælpepakke, så må man sige, at Danske Bank vandt på point takket være mere omfattende tiltag. 

Begge parter har dog leveret stærk kommunikation på rette tidspunkt, så de fortjener en delt ugens vinder.