;
karsten-dybvad-8--size-DibTopImage--version-20171117083052

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Danske Bank-formand går fri af ydmygende erstatningskrav – M&A-profil takker af på toppen

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens og tabere i dansk erhvervsliv.

Danske Bank-formand går fri af ydmygende erstatningskrav

Det er ikke enhver bestyrelsesformand forundt, at Rigsrevisionen opfordrer til, at der rejses et personligt økonomisk krav mod formanden som konsekvens af at have handlet i strid med reglerne. Ikke desto mindre skete det for CBS’ bestyrelsesformand, Carsten Dybvad, som også er formand for Danske Bank, som efterhånden er både kendt og berygtet for at bøje og overtræde diverse regler.

Som først beskrevet i InsideBusiness nåede Rigsrevisionen nemlig frem til, at bestyrelsesformanden flankeret af profiler som Nykredits Michael Rasmussen og professor David Lando havde tilladt, at der uretmæssigt blev udbetalt et vederlag til den afgående CBS-rektor, Per Holten Andersen. Og bestyrelsesformanden var bekendt med regelovertrædelsen.

Men ifølge en artikel i mediet Frihedsbrevet har CBS publiceret en pressemeddelelse, hvoraf det på baggrund af en undersøgelse fra Kammeradvokaten fremgår, at der ikke skal rejses et erstatningskrav mod Dybvad fordi ”han ikke har handlet i ond tro.”

Det er længe siden, at der for alvor har været noget at fejre for Dybvad i rollen som Danske Bank-formand, der netop har nedjusteret sine forventninger til driften. Derfor må man tage de sejre, man kan få – og således får Carsten Dybvad hermed en ugens vinder i InsideBusiness.

 

M&A-profil takker af på toppen

Det er få danske M&A-rådgivere, der i lige så høj grad har fat i de danske ejerledere vest for Storebælt som Clearwater.

Den uafhængige rådgiver, der frem til 2014 var kendt som Advizer, har gennem de senere år gang på gang stået bag bemærkelsesværdige handler, hvor man har rådgivet aktionærerne i privatejede selskaber som Sinful og Sofacompany samt en række fonde som Polaris, Maj Invest og Capidea.

Nu takker Clearwaters ledende partner, John Jensen, ifølge Dagbladet Børsen så af efter mere end 20 års tjeneste, idet han fra nytår stopper som managing partner. Lars Rau Jacobsen overtager herefter den ledende rolle i den succesfulde rådgivervirksomhed, der gennem de senere år som den eneste af de privatejede rådgivere har været i stand til at matche mægtige FIH Partners målt på omsætning og indtjening.

Ifølge John Jensen har det ikke været nogen hemmelighed for det øvrige Clearwater-team, at han gennem længere tid har ønsket en anden og mere tilbagetrukken rolle i firmaet, og derfor har man også haft god tid til at tilpasse sig skiftet.

Dog bliver det alligevel interessant at se, om Clearwater formår at opretholde samme momentum uden en af de bærende kræfter ved roret. Som i alle andre partnerdrevne butikker betyder de enkelte profiler, deres netværk og erfaring utrolig meget, så det ville være mærkeligt, hvis der ikke opstår et lille vakuum på hovedkvarteret i Århus, når de værste tømmermænd har lagt sig efter nytår.