;
Lyngby web

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Erhvervsfolk sikrer traditionsklub – Glem Frederiksen, Løkke vandt på grundlovsdag 

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv. 

Erhvervsfolk sikrer traditionsklub  

Fodbold er og bliver en dårlig forretning. Bare se på den italienske traditionsklub Fiorentina med de stærke bånd til Danmark, der efter 17 års ejerskab er blevet solgt til en amerikanskitaliensk milliardær, der selvfølgelig lystrer navnet Rocco. Klubben har været én lang udskrivning for de tidligere ejere, og med en salgspris på lidt over 1 milliard kroner har det været en helt igennem elendig forretning for brødrene Delle Valle, der har tjent deres penge på skomærkerne Tod’s og Hogan.  

Hjemme i lille Danmark har talrige erhvervsfolk også brændt fingrene på at investere sparepengene i deres barndomsklub. Det så også ud til at være scenariet, da en række pengestærke erhvervsfolk reddede traditionsklubben Lyngby fra konkurs.  

Trods en fin adresse nord for København har de kongeblå været et studie i håbløs økonomi siden de gyldne dage i starten af 1990’erne, og kort efter at investorgruppen med de dybe lommer reddede klubben fra lukning, måtte Lyngby da også forlade landets bedste fodboldrække til fordel for 1. division, hvor udebaneture med 15.000 tilskuere i Parken og Brøndby Stadion er skiftet ud med regnfulde pløjemarker i Jylland, hvor holdene hellere vil slås end at spille fodbold.  

Søndag spillede Lyngby sig så tilbage i det fine selskab i dansk fodbold, og dermed har klubbens trofaste rigmænd nu langt om længe udsigt til, at der kan komme kroner i den slunkne klubkasse for både tv-penge og potentielle spillersalg. Samtidig har Lyngby et es i ærmet i form af planerne om at opføre et spritnyt stadion med tilhørerende studieboliger, som kan sælges fra til en sulten pensionskasse, hvis det hele flasker sig.  

Lidt af et eventyr der måske kan være undtagelsen, der bekræfter reglen. 

 

Glem Frederiksen, Løkke vandt på grundlovsdag 

Ingen i dansk politik kan sno magten som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Det viste han igen-igen på valgaftenen grundlovsdag. Trods et bragende nederlag til den borgerlige fløj og en lige så opsigtsvækkende sejr til venstrefløjen fremstod Lars Løkke som aftenens egentlige sejrherre. 

Jo, venstrefløjen fik da flest mandater, og ja, det bliver efter alt at dømme den socialdemokratiske rival Mette Frederiksen (S), der om nogle uger vil indtage statsministerposten. Men partiet Venstre gik hele 9 mandater frem, og det kan Lars Løkke som partiformand høste æren for. 

Mandatfremgangen til Venstre hjælper Løkke til at blive i rollen som partiformand, men det mest opsigtsvækkende ved valgaftenen var nok, at det lykkedes statsministeren, der ellers i månedsvis var dømt ude i samtlige meningsmålinger, at bringe sig selv i tale som statsministerkandidat – og tilmed uden at der blevet grinet (alt for højt) bag hans ryg. 

Kender man lidt til Løkkes snu politiske gen, ligner det da også mere spin end en reel ambition. 

Kritikerne mener, han klæber sig til magten, men i virkeligheden handler det nok om at vildlede baglandet. Det er muligheden for at blive siddende som partiformand, der fik ham til at række ud efter statsministerposten, for med udsigt til fire år mere med en Venstre-mand som statsminister har der været påfaldende stille i Venstres bagland siden onsdag aften. Ingen i partiet tør slukke det håb, uanset hvor spinkelt det måtte synes, og uanset hvor meget de trænger til forandring. 

Det ved Lars Løkkes Rasmussen, og han ved, at håbet er det, der holder ham ved magten lige nu.