;
mikkelsen_11mode-crop_w-1200_h-630

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Fed uge for politiske dyr – Svensker springer direkte ind i toppen af Mærsk

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Fed uge for politiske dyr

Det er nok fair at sige, at det er lidt af en drøm, der går i opfyldelse for den mangeårige konservative politiker Brian Mikkelsen, der skifter sit fine erhvervsministerjob ud med direktørjobbet i Dansk Erhverv.

Dermed er det lykkedes endelig at komme i mål med et succesfuldt skifte til den anden side af bordet. Rygterne vil nemlig vide, at Brian Mikkelsen var i spil til stillingen som topchef i Finans Danmark, som dog valgte Finanstilsynets direktør, Ulrik Nødgaard, i stedet.

Selv om et farvel til ministerposten umiddelbart må siges at være et skridt ned ad karrierestigen, så er det med Brian Mikkelsen værd at være opmærksom på, han har været i gamet i mange år og beklædt en post, som har haft mange mindre erfarne personer ved roret.

Det er da også symptomatisk, at hans afløser bliver den yngre konservative løve Rasmus Jarlov, der får sit at se til ved at sætte sig ind i det komplekse ministerium. Men han er sikkert både stolt og glad for det nye ansvar.

Jo, det har i sandhed været en fed uge for politiske dyr.

 

Svensker springer direkte ind i toppen af Mærsk

Fra finansdirektør til finansdirektør lyder måske ikke som en stor omvæltning. Men når den svenske erhvervskvinde Carolina Dybeck Happe rykker ind på Esplanaden som finansdirektør i Danmarks største virksomhed, A.P. Møller – Mærsk, er det alligevel lidt af et karrierehop.

For nok er svenske Assa Abloy, hvor hun kommer fra, en gedigen sværvægter i den skandinaviske industriklasse, men i kompleksitet og kultur kan den slet ikke sammenlignes med Mærsk. Og svenskerens rolle bliver næppe heller den samme.

Assa Abloy producerer låse og løsninger til at åbne døre. Mærsk har et globalt netværk af skibe, der transporterer containere til alle afkroge af verden. Assa er grundlagt i 1994, Mærsk i 1904.

Så selv om Happe uden tvivl er dygtig (hun blev kåret som årets finansdirektør i 2015 i Sverige), skal hun forberede sig på at tage nogle vigtige og voldsomme slåskampe med den øvrige direktion, når der skal ruskes op i den udfordrede kæmpe.

Det er en virksomhed med massive udfordringer, men på InsideBusiness giver vi hende et stort klap på skulderen og ønsker hende til lykke med det nye ansvar.