;
karen frøsig

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Femte opjustering på et år – Smilehullerne breder sig hos bankdirektørerne

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Femte opjustering på et år

Det er efterhånden svært at tro på, at den danske logistikkæmpe DSV for bare et par år siden var en virksomhed, der levede et forholdsvis stille liv på den danske fondsbørs uden stor bevågenhed fra medier og investorer.

Det har dog i den grad ændret sig de senere år, blandt andet takket været talrige opkøb, der har forvandlet den oprindelige vognmandsvirksomhed til en international gigant og en kæledægge på det danske aktiemarked.

I denne uge kom så nyheden om endnu en opjustering fra de herrer Jens og Jens med efternavnene Bjørn og Andersen, der er henholdsvis CEO og CFO i koncernen. Det er den femte på stribe for den danske virksomhed, og mens stort set alle andre klager over stigende fragtpriser, griner DSV hele vejen til banken.

Den danske virksomhed har alle dage været en velsmurt opkøbsmaskine, men alene siden 2016 er der kommet betydelig mere fart på koncernen, der i alt har opslugt tre rivaler med en samlet værdi af 75 milliarder kroner, der har løftet omsætningen i det danske selskab til knap 116 milliarder kroner.

En ting er dog at købe op, en anden ting er så, at DSV og de to bosser takket være stram styring og minimal slinger i valsen altid lynhurtigt får de enorme opkøb integreret i forretningen ud fra den klassiske filosofi, at man enten kan tilpasse sig eller skrubbe af.

 

Smilehullerne breder sig hos bankdirektørerne

Der har været masser af klynk over bankernes regnskaber i de seneste år, herunder også i debatten om negative renter for privatkunder, som fyldte meget i starten af året. Men nu ser det ud til, at landets banker alligevel kommer godt ud af 2021.

Nu har Sydbank med Karen Frøsig i spidsen meldt sig på banen med en opjustering på 100-150 millioner kroner som følge af høj kundeaktivitet, stram omkostningsstyring, tilbageførsler af nedskrivninger og en god udvikling i kundernes situation.

Meddelelsen fra Sydbank fik aktiekursen til at stige med 3,5 pct. og kommer, efter at Nykredit, Skjern Bank, Vestjysk Bank og Spar Nord også har opjusteret forventningerne til deres resultater til hele året.

Det er da positivt, at det går bedre end ventet for banksektoren – og man må sige, at bankerne har været gode til at få hævet priserne i form af negative renter for kunderne, da det så mere dystert ud. Det er faldet fornemt ud, og derfor får de nævnte banker en ugens vinder.