;
karen frøsig

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Frøsig og formand kæmper sig gennem stormen – Snu politiker bliver rådgiver for advokatkæmpe 

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv. 

Vindere

Frøsig og formand kæmper sig gennem stormen 

Der er ved at falde ro omkring Sydbanks ledelse og bestyrelse efter et langt og svært internt opgør i bestyrelsen drevet af uenighed mellem primært topchef Karen Frøsig og den nu afgåede formand, Torben Nielsen, der i sidste ende flåede bestyrelsen midt over. 

Men nu er det lykkedes den nye bestyrelsesformand, Lars Mikkelgaard-Jensen, at headhunte de to mangeårige finansfolk Henrik Hoffmann og Søren Holm, der medvirker til, at Sydbanks bestyrelse nu igen har tilstrækkelig bankfaglighed, efter at den gamle bestyrelse kollapsede. 

Der er også godt nyt for topchef Karen Frøsig, der i den svære sag har vist sig at være langt mere robust, end de fleste nok havde ventet.  

Inden for få uger har hun eksekveret overraskende effektivt og præcist, idet hun har hentet den tidligere Sydbank-områdedirektør Henning Dam til fra stillingen som topchef i Frøs Sparekasse, ligesom hun i efteråret sendte Jan Svarre ud i kulden. Han kom ellers fra Danske Bank og blev set som en profil, der hentede Danske Bank-profiler og en mere teknokratisk Danske Bank-kultur til Sydbank. Men det faldt ikke i god jord i Aabenraa-forankrede Sydbank. 

Tilbage står, at Karen Frøsig og formand Mikkelgaard har reageret overraskende effektivt og hurtigt på de enorme udfordringer, som Sydbank stod overfor i efteråret. Derfor får de en meget velfortjent ugens vinder i InsideBusiness 

Nu venter vi blot på, om Sydbank kan få vendt skuden og igen få aktiekursen i vejret drevet af faldende omkostninger og en eller anden form for vækst i forretningsomfanget. 

 

Snu politiker bliver rådgiver for advokatkæmpe 

Få kan sno sig som Lars Løkke Rasmussen. Efter en kortvarig stilleperiode har den tidligere statsminister nu fundet sig en ny beskæftigelse som rådgiver i det store advokathus Gorrissen Federspiel, og vanen tro går han til grænsen af, hvad man kan tillade sig. 

Han vil være rådgiver og folketingspolitiker på samme tid. 

Få havde vel forventet, at en toppolitiker som Lars Løkke Rasmussen ville tage til takke med en stille tilværelse som menigt folketingsmedlem for Venstre.  

I sin politiske karriere har han imponeret med sin evne til at udnytte selv de mindste politiske åbninger til sin fordel. Han udmanøvrerede Kristian Jensen ikke én, men to gange, og selv om han tabte valget til Mette Frederiksen (S), formåede han alligevel – ganske vist kortvarigt – at frame det som en sejr for sig selv og Venstre. 

Han er naturligvis ikke den eneste politiker, der har taget springet ud i det privat erhvervsliv efter en politisk karriere. I flæng kan nævnes tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), Henrik Sass Larsen (S) og Anders Fogh Rasmussen (V), men ved at tage imod Gorrissen Federspiels tilbud har Lars Løkke Rasmussen valgt en karriere i både det politiske og det private. 

 Christiansborg har det fået sindene i kog hos politikerne, men hvad kan de gøre? Tilsyneladende intet. 

Her på InsideBusiness fortjener han en ugens vinder for den frække, ambitiøse manøvre.