;
novo fruergaard web 1

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Headhunter gør comeback efter mystisk exit – Banebrydende fedmemiddel fejer konkurrenter af banen 

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv. 

Vindere 

Headhunter gør comeback efter mystisk exit 

En stor del af toppen i dansk erhvervsliv og ikke mindst landets headhuntere undrede sig gevaldigt, da den garvede partner Tobias Petri hos Spencer Stuart for nogle måneder siden pludselig forlod kontoret Hammerensgade uden nogen ny adresse. Selv havde Spencer Stuart kort forinden informeret sine kunder om det overraskende exit, men baggrunden for bruddet måtte de efterfølgende læse om i InsideBusiness 

I denne uge kunne Tobias Petri så selv meddele, at han på ingen måde havde tænkt sig at bruge tiden på golfbanen. I stedet vender han nu tilbage til Heidrick & Struggleskontoret, som han forlod sammen med Michael Vad og Kåre Sand tilbage i slutningen af 2011 for at sikre rivalen bedre fodfæste i Danmark.  

Trækket dengang efterlod Heidrick i noget sølle forfatning, men de senere år har man efter opkøbet af Amrop for alvor etableret sig som en af de absolut førende herhjemme. Tobias Petri bliver derfor nu en del af en velsmurt maskine, der sidder tungt på en række af de mest prestigefyldte mandater.  

Et af de steder, hvor kontoret dog længe har haltet efter Egon Zehnder, er inden for medicinal- og biotekindustrien. Et vigtigt felt med store kunder som Novo, Lundbeck og Genmab og et speciale, hvor netop Tobias Petri længe har været en af de headhunteresom de vigtigste aktører herhjemme ringer til, når der skal findes en ny topchef eller formand.  

For både Petri selv og Heidrick kan det overraskende træk vise sig at være et perfekt match. 

 

Banebrydende fedmemiddel fejer konkurrenter af banen 

Medicinalgiganterne flyver stort set uberørt gennem coronakrisen, men i den forgangne uge skinnede solen ekstra kraftigt på Novo Nordisk-topchef Lars Fruergaard. 

Onsdag kunne diabeteskæmpen nemlig fremvise friske tal fra et studie af fedmemidlet semaglutid, og resultaterne var mildest talt enestående. De, der tager fedmemidlet, oplever i gennemsnit et vægttab på 17,4 procent, viser studiet, og det er i sig selv overlegent, i forhold til hvad der findes på markedet i dag. Men det var ikke alt. 

Det viser sig nemlig også, at patienterne skal fortsætte med at tage medicinen for at bevare vægttabet, og dermed sætter Novo Nordisk to streger under, at fedme er en kronisk lidelse. Forskerne har altså ikke bare fundet en behandling af overvægt, men en behandling, som kræver vedvarende medicinering og dermed potentielt livslangt medicinsalg. 

Analytikere spår ikke overraskende et enormt salgspotentiale og kalder det et præparat med ”flere gange blockbusterpotentiale”. 

Novo Nordisk-aktien var torsdag kl. 11 steget med 2,5 procent oven på nyheden, hvilket bringer den samlede kursstigning i år op på knap 15 procent. 

Lars Fruergaard kan i den grad sole sig i succesen for tiden.