JesperNielsen danskebank

Ugens vindere og tabere

Ugens vindere: Hvilken karakter får Danske Banks Jesper Nielsen? – Pandoras pladsholder begejstrer markedet 

InsideBusiness giver dig et overblik over ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv.

Vindere

Hvilken karakter skal Danske Banks midlertidige topchef have`? 

Fem af seks stjerner. Det er InsideBusiness’ vurdering af Danske Bank-topchef Jesper Nielsens performance til Danske Banks traditionsrige pressemøde i kuppelsalen i hovedsædet. For opgaven var svær, men blev rigtig godt udført.  

For det første lykkedes det Jesper Nielsen at signalere overskud og troværdighed i sin håndtering af de kritiske spørgsmål om hvidvasksagen. Han begik ingen fodfejl, som da han overfor DR til whistleblowerhøringen i Folketinget kom til at fremstå uheldigt, da han kom til at sige, at han ikke havde set Howard Wilkinsons optræden over for politikerne. 

Dernæst lykkedes det Danske Bank at placere en regulær nyhed til pressemødet. Banken fortsætter som ventet med at udstede dankortet. Det virkede også.  

Skal vi alligevel fylde lidt malurt i bægeret, så handler det om Jesper Nielsens evner til at præsentere regnskabsresultaterne. Her har topchefen stadig noget at lære fra både Thomas Borgen og Peter Straarup, der begge var ’Mr. Cool’, når det gælder fremlæggelse af de tørre tal. Naturligt nok virker Jesper Nielsen her mere usikker og mumler lidt i skægget.   

Men alt i alt er der ingen tvivl om, at Jesper Nielsen vokser i rollen som topchef for Danske Bank, og så må tiden vise, om han kan godkendes i Finanstilsynet til at blive permanent topchef, hvis bestyrelsen beslutter, at det skal være ham.  

 

Pandoras pladsholder begejstrer markedet 

Nok siger Anders Boyer selv, at han ikke er kandidat til topjobbet i Pandora. Men han har lige indprentet sig i aktionærernes hukommelse som en keeper.  

Tirsdag leverede Pandoras sit årsregnskab og lancerede i samme omgang en milliarddyr spareplan, og det var noget, der sendte jubelbølger igennem den efterhånden ganske udmagrede aktionærkreds.  

Aktien steg med mere end 17 procent på nyheder om planen og et stærkere regnskab end ventet, men det var hovedsagelig båret af restruktureringsplanen, som efter sidste års mange skuffelser var stærkt tiltrængt.  

Den hårdtpressede smykkegigant måtte sidste år nedjustere forventningerne i flere omgange, og det endte med, at bestyrelsesformand Peder Tuborgh måtte fyre tidligere administrerende direktør Anders Colding Friis på så direkte vis, at ingen kunne være i tvivl om, hvad der lå bag hans afgang.  

Før fondsbørsen åbnede tirsdag, havde aktien tabt 48 procent det seneste år, og derfor blev gaven fra Anders Boyer mere end almindeligt vel modtaget af aktionærerne.  

Nu er Pandora-aktiens tab reduceret til 38 procent det seneste år, og det vil især de aktionærer, der brændte sig, nok huske. Anders Boyers siger ganske vist selv, at hans taburet kun er til låns. Men han har lige vundet sig et par venner, der nok vil hjælpe ham med at blive siddende – skulle han en dag skifte mening.